Bauke Mollema zeventiende op zwaar EK: “Meer zat er niet in”

zondag 12 september 2021 om 18:16
Bauke Mollema zeventiende op zwaar EK: “Meer zat er niet in”

foto: Cor Vos

Bauke Mollema was de Nederlandse troef op het EK wielrennen in Trentino, maar hij kwam niet verder dan een zeventiende plaats. “Voor mijn gevoel was het een van de zwaarste koersen van het jaar, ondanks dat het maar 180 kilometer was”, vertelt hij na afloop tegen de NOS.

“Het was echt zwaar”, zucht Mollema kort na de finish. “Het was volle bak vanaf de start. Daarna kwamen die twee langere klimmen, en op de lokale rondjes lag alles uit elkaar. Ik had niet de benen om de eerste mannen te volgen, helaas. Meer zat er niet in.”

De coureur van Trek-Segafredo had verwacht dat de koers vroeg zou openbreken, omdat weinig landen een sprinter hadden meegenomen. “Veel landen wilden een zware koers, maar ik had het al zwaar op die tweede lange klim. Ik voelde mij daar helemaal niet goed. Het ging later iets beter, maar ik had niet de benen die je moet hebben”, geeft hij aan. Uiteindelijk gaf de Groninger meer dan zes minuten toe op winnaar Sonny Colbrelli.

Mollema wist vlak voor de ultieme finale nog tot op twintig seconden te komen van de kopgroep van negen, maar Victor Campenaerts en Stanb Dewulf deden goed afstopwerk namens België. “Zij werkten niet helemaal mee. Maar volgens mij heeft het er nooit echt ingezeten. Die negen vooraan waren gewoon te sterk. Daar is niets aan te doen”, aldus Mollema, die over twee weken ook het WK in Vlaanderen rijdt.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Franco Ballerini 12 september 2021 om 18:25

Bauke, je bent toch geen junior! Natuurlijk werkten Campenaerts en DeWulf niet mee! Waarom discussiëren met (de uitstekende rijdende) Campenaerts onderweg. Desondanks wel een redelijke koers gereden, meer zat er voor de uitermate zwakke Nederlandse ploeg niet in vandaag.

Michelangelo 12 september 2021 om 18:32

Nederlandse ploeg was gewoon niet sterk genoeg, dat was op voorhand duidelijk. En ook voor Mollema heeft het er gewoon geen seconde in gezeten. Wat dat betreft waren de Zuiderburen veel beter op de afspraak.

notriple 12 september 2021 om 21:42

Niet sterk genoeg??? Dan ben je nog heel bescheiden.

hjjanssen1973 12 september 2021 om 19:42

Yep, magere bijdrage van de Nederlanders. Mollema wel goed gestreden.

Dumoulinke 12 september 2021 om 20:48

Ach, het kan altijd nog erger. Neem de Spanjaarden. Maar 1 man gefinisht op de 29e plek met een achterstand van 3 uur 47 min en 6 seconden.
Er is daar echt iets mis, gelet ook deze keer weer op de medaillespiegel waar Spanje het met 1 bronzen medaille moet doen.

Henk van Bouw 12 september 2021 om 21:33

Er zijn maar 31 man gefinisht dus dit is niet heel bijzonder zelfde voor alle teams. Enige de met wat meer over de finish zijn gekomen is Italie en Belgie

Dumoulinke 13 september 2021 om 10:04

Henk, Spanje presteert al een paar jaar gruwelijk benedenmaats. Op alle afgelopen EK’s en WK’s moest het knokken om een handjevol medailles te pakken. Het is algemeen bekend dat oudje Valverde zowat in zijn eentje nog de kar moet trekken. Het heeft kortom volstrekt niets te maken met je stelling dat er maar 31 renners over de streep zijn gekomen.

assen 13 september 2021 om 08:09

Mollema goed gestreden, chapeau!

Het gekibbel tussen Campenaerts en Mollema kwam juist toen Campenaerts vroeg aan Mollema om mee te rijden om Almeida terug te halen en NIET omdat Mollema vroeg aan Camp om mee te rijden.

Headlines

Materiaalzone

Populair