Bauke Mollema rijdt het WK in Vlaanderen: “Het wordt heel slopend”

zondag 12 september 2021 om 13:51
Bauke Mollema rijdt het WK in Vlaanderen: “Het wordt heel slopend”

foto: Cor Vos (archief)

Bauke Mollema rijdt eind deze maand het WK wielrennen in Vlaanderen. De 34-jarige klimmer van Trek-Segafredo had zich bij bondscoach Koos Moerenhout al beschikbaar gesteld, ook al past het parcours niet bij het type-Mollema. “Het is sowieso mooi om op een WK erbij te zijn”, vertelt Mollema bij de NOS.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“Ik wist het al eventjes”, lacht de Groninger als hem gevraagd wordt naar zijn WK-selectie. “Deze week had ik het er met Koos al vaker over. Het lijkt mij mooi om daar te rijden. Het is in België en er zal heel veel publiek staan. Een Vlaams parcours met wat kasseitjes, dat is misschien niet een ideaal parcours voor mij, maar het blijft een WK.”

Toch denkt Mollema dat hij een rol kan gaan spelen. “Wat ik gehoord heb van de andere renners en van de bondscoach wordt het heel slopend. Met die afstand (267,7 kilometer, red.) moet ik dat ook wel aankunnen, dus wie weet… Het is sowieso mooi om op een WK erbij te zijn”, aldus de winnaar van een etappe in de voorbije Tour de France.

Moerenhout liet eerder deze week aan WielerFlits al weten open te staan voor een deelname van Mollema aan het wereldkampioenschap. “Ik sta daar positief tegenover”, zei de keuzeheer. “Het klopt dat Bauke niet vaak in Vlaanderen te zien is en dat is een afweging die ik moet maken.”


Dit artikel delen:

4 Reacties

Marik 12 september 2021 om 14:02

Een wedstrijd met Bauke is per definitie interessanter dan een wedstrijd zonder Bauke.

Mystery Rider 12 september 2021 om 14:57

Dat kan wel eens een leuke wedstrijd opleveren, Bauke altijd goed in het najaar en dit is geen Ronde Van Vlaanderen of P-R maar eerder Brabantse Pijl en Druivenkoers.

Het zou met niet verbazen moest hij podium rijden!

Maenhout 12 september 2021 om 15:18

Hoe slopender, hoe beter voor Bauke.

the student 12 september 2021 om 16:36

Het is dan ook niet dat de bondscoach nog veel keuzes heeft.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair