Bauke Mollema weer tweede: “Balen, ik kreeg het net niet dicht”

Bauke Mollema weer tweede: “Balen, ik kreeg het net niet dicht”
zondag 2 september 2018 om 19:10

Bauke Mollema is voor de tweede keer deze week tweede geworden in een Vuelta-etappe. De kopman van Trek-Segafredo zag Ben King vanuit de vroege vlucht de rit met aankomst op La Covatilla winnen. “Balen, ik kreeg het net niet dicht”, zegt Mollema tegen de NOS over zijn achtervolging op de Amerikaan.

“Ik dacht: ik rijd er naar toe en ik kwam heel dichtbij. Van anderhalve minuut naar vijftien seconden”, legt hij uit hoe dichtbij hij kwam. “Ik zag hem rijden en voor mijn gevoel kon ik dat tempo door blijven rijden, maar hij versnelde en dan blijf je hangen. De laatste anderhalve kilometer kreeg ik het gewoon niet dicht. Toen was het gedaan. Dit is wel jammer.”

‘King reed heel rustig weg’
Mollema maakte andermaal deel uit van de beslissende kopgroep. Het elftal, met onder meer Tom Leezer en Thomas De Gendt erbij, werkte niet goed samen. “Ze begonnen te demarreren omdat de helft niet meewerkte. Daar was ik niet verrast door”, aldus de Groninger, die nog voor de slotklim King uit het zicht zag verdwijnen. “Hij reed heel rustig weg, en toen keek iedereen naar elkaar. Ze pakten heel snel een minuut. We reden niet hard en dan lopen ze wel uit.”

“Ik voelde mij wel goed en ik dacht dat De Gendt dat ook was, maar hij zei: ‘Als je wat wil, dan moet je demarreren.’ De laatste tien kilometer ben ik vol gedemarreerd en alleen verder gegaan. Dat voelde in het begin heel goed aan, maar op het einde was het niet genoeg”, aldus de Nederlandse klimmer.

Dit artikel delen:

26 Reacties

EricV 2 september 2018 om 19:19

Alles gegeven maar het was net niet genoeg.wat een baasje!

Handige Harry 2 september 2018 om 19:21

Gewoon dom gereden.
Vorige keer dat hij in de sprint geklopt wordt was het pech maar dit is gewoon de zege weggeven.

Rico. 2 september 2018 om 19:25

Idd, in Pro Cycling Manager spring ik altijd meteen mee en maak het dan makkelijk af op die klim, superstom dat Mollema dat niet deed…

mark vv 2 september 2018 om 19:33

@handige harry had het beter gekund dat weet ik zeker. En dat je het ‘dom’ vind. Tja dat weten we nu wel. Gewoon knap gereden. Jammer dat je het net niet dicht kreeg gereden. Je hebt er ieder geval voor geknokt weer. Zouden er meer moeten doen.

Handige Harry 2 september 2018 om 21:08

@rico

Dan kun je wel heel denigrerend reageren maar dit heeft niks met procycling manager te maken.
Hij geeft zijn grootste concurrent gewoon anderhalve minuut cadeau door onoplettendheid.

Rico. 2 september 2018 om 21:30

Ik reageer wat denigrerend, omdat je het nodig vindt in meerdere topics de domheid van Bauke te benoemen.

Achteraf is het makkelijk om King als grootste concurrent te zien en als Mollema daar ook van overtuigd was, was hij ongetwijfeld meegesprongen. Dat niet doen was uiteraard een foute inschatting en hij laat King net 20 seconden te ver weglopen.

“Gewoon dom gereden” vind ik het als je al het werk opknapt en zo iemand anders de overwinning cadeau doet. Niet als je de inschatting maakt dat je nog beter 10km op vals plat in een groep kan ronddraaien ipv alles alleen te doen en dat achteraf de foute keuze blijkt. “Dom” suggereert dat hij er helemaal niet over heeft nagedacht ipv een keuze heeft gemaakt die niet de goede bleek te zijn.

Handige Harry 2 september 2018 om 22:41

Maar King had deze week al een rit gewonnen met aankomst bergop dat moet Mollema toch ook weten.

Dat je niet gelijk meegaat, kan ik nog inkomen maar als er dan in de groep niet doorgereden wordt dan moet je actie ondernemen.
Hij zal toch zelf ook wel weten dat die andere tien renners hem als beste klimmer van de groep zien en dat ze dus verwachten dat hij in zo’n situatie iets doet.

Als je dan ziet dat hij de snelste klim rijdt van de kopgroep dan is het gewoon balen dat hij de foute keuze heeft gemaakt, terwijl ik het idee heb dat hij een slimme renner is.

leegloper 2 september 2018 om 23:23

King won toen van Stalnov en had een voorgift op Rolland die al een paar keer mee was geweest in de aanval. Dan schat ik voor de finale van vandaag De Gendt nog altijd hoger in. Een volgende keer zal dat anders zijn.

Mwielerfan 2 september 2018 om 23:42

Dus King wint van een mindere renner omdat de beste renner al op achterstand is. Goede reden om als beste renner hem weer veel ruimte te geven.
Mollema lijdt aan Dumoulinheid. Je wilt niet accepteren dat bij een goede renner zijn verantwoordelijkheid op je af komt en dat je dan wat moet doen voor de slotklim.
Je zou dat inderdaad een verkeerde inschatting kunnen noemen. Maar het was wel voorspelbaar dat king mollema en degendt de beste papieren hadden in deze kopgroep. En dus een fout om het gat zo groot te laten worden.
Zonde want andere blunders deze zomer waren juist dat mollema teveel deed.

Jean Dumas 2 september 2018 om 19:37

Ze rijden even hard, maar die King heeft lef getoond op die kasseien. Mooie overwinning.

assen 2 september 2018 om 19:52

Precies, lef en goed van King, heel goed zelfs.
Beetje misrekend en pech van Mol (dat de rest niet doorreed), maar toch knap van Mol.

Mwielerfan 2 september 2018 om 23:43

Tsja ik vind het fijn dat degene die van eigen kracht uitgaat wint. Pech dat andere niet rijden kan alleen als je je achter andere verschuilt

Romāns Vainšteins 2 september 2018 om 19:53

Dat hij het niet helemaal juist uitgespeeld heeft (wat over/onderschatting, te laat/niet reageren) staat natuurlijk helemaal los van het feit dat het een geweldige renner is.
Mollema is internationaal, voor zowel volger als incidentele kijker, een mooi uithangbord van wat wielrennen precies als sport inhoudt.

Die lijkt me niet geknakt en ik zie hem er nog meer bijzitten deze ronde, bij Gesink ging het ook de 3e x pas goed in Spanje.

Wielrennertje 2 september 2018 om 20:16

Heeft zichzelf al meer als zogenaamde ‘rittenkaper’ getoond dan Gesink in ieder geval.

arjando.ooms 2 september 2018 om 20:30

Je weet dat Gesink niet mee rijdt?

Wielrennertje 2 september 2018 om 20:46

Dat weet ik Arjando, ik bedoel ook algemeen genomen.

KnightBiker 2 september 2018 om 20:33

Tactisch wederom niet helemaal op orde.. Bauke komt er wel, Maar weten De dat je de beste klimmer bent van de groep mag je het niet zo weggeven, die paar kilometer tempo maken voor de klim start gaan je de overwinning niet kosten.

Wheely 2 september 2018 om 21:07

Mooi gevecht gezien, hij leek het toch even te gaan redden.

Natrix maura 2 september 2018 om 22:54

Zou mooi zijn als hij ook voor het bergklassement zou gaan. Jammer dat geen interviewer hem die vraag stelt. Hij lijkt er niet mee bezig, maar het is zeker mogelijk als hij blijft aanvallen.

leegloper 2 september 2018 om 23:24

Mooi, die quote van De Gendt. Eerlijke jongen.

Jean Dumas 3 september 2018 om 02:04

Die trok de boel uiteen en zag dat hij niet de sterkste was. Toen King ging, keek iedereen weer naar De Gendt en dacht hij: de koekoek. En toen liep het veel te snel op.

Chaba 3 september 2018 om 08:41

Tactisch slim van King want anders had hij Mollema natuurlijk nooit kunnen bijhouden bergop. Jammer dat op het moment van demarreren Bauke net wat van de auto aannam. Echt zonde want dit had echt zijn moment moeten zijn.

Super Marco 3 september 2018 om 09:50

Volgens mij hing Mollema toen niet aan de auto, maar ging die juist naar de auto om te bluffen t.o.v. de rest. Achteraf stom natuurlijk, maargoed achteraf is lekker makkelijk. Volgende keer direct op het wiel!

wielerman 3 september 2018 om 10:10

Jammer voor Bauke, maar zou ook eens een blik richten op het bergklassement, daar liggen kansen voor hem.

marehoek 3 september 2018 om 15:35

Wat heeft Mollema toch een vreselijke stijl.
Als je hem bezig ziet krijg je de neiging om hem te duwen
En het koersinzicht was ook niet aanwezig.Zeg maar gerust het was een kl…te dag.

mark vv 3 september 2018 om 17:57

Hij zit misschien minder mooi op zijn fiets. Maar zie wel strijdlust in zijn stijl wat het weer mooi maakt.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair