Bauke Mollema: “Net niet de benen om met de eerste tien mee te gaan”

zondag 30 september 2018 om 18:12
Bauke Mollema: “Net niet de benen om met de eerste tien mee te gaan”

foto: Sirotti

Bauke Mollema bëeindigde het WK wielrennen als twaalfde. De medekopman van de Nederlandse ploeg finishte op 49 seconden, nadat hij op de slotklim van Höll niet met de besten mee kon. “Ik voelde me niet slecht en kwam er in de koers heel goed doorheen, maar uiteindelijk had ik net niet de benen om met de eerste tien mee te gaan”, zegt Mollema tegen de Nederlandse pers.

“Het plan was om lang te wachten”, bevestigt Mollema. “Ik merkte wel dat die lange klim niet echt lastig genoeg was om verschil te maken, voor niemand niet. Er waren toch te veel vlakke stukken en het was lastig om daar te demarreren. Zeker met het koersverloop en het tempo dat werd ontwikkeld was dat heel moeilijk. Toen heb ik op laatste klim gegokt, dan weet je nooit precies wat er gebeurt.”

Voor Nederland eindigden zes renners binnen de top-40 en drie bij de beste veertien. “We hadden een heel sterke ploeg in de breedte”, zegt de Groninger. “Van de laatste veertig man hadden we nog zes man mee. Kruijswijk reed heel goed en Tolhoek ook. Dat was prima.”

‘Valverde een van de mooiste winnaars die we kunnen hebben’
“Ik vind het een heel mooie winnaar”, vertelt Mollema over kersvers kampioen Alejandro Valverde. “Eén van de mooiste winnaars die we kunnen hebben. Zijn verleden kennen we. Ik denk dat hij de laatste jaren heeft laten zien dat hij overal, heel het jaar, van voren meedoet. Hij staat niet voor niks zes keer op het WK-podium. Elk jaar wint hij heel veel grote koersen.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

NDI22 30 september 2018 om 18:34

Heeft denk ik iets te vaak in het rood gereden in de Vuelta. Toch een prima WK met plek 12. Constant achterin en op het juiste moment voorin.

Cap 30 september 2018 om 19:44

Volgens eigen zeggen heeft ie in de Vuelta niet elke dag tot het gaatje hoeven gaan omdat ie geen klassement reed, en voelde hij zich daarom binnen enkele dagen na de Vuelta alweer goed in orde. Als dit zijn maximum is dan is dat bepaald geen schande, top 12 van de wereld.

KnightBiker 30 september 2018 om 19:57

En toch, anticiperen was De enige echte kans voor hem op winst. (Maar daarvoor lag het tempo dus te hoog)

Covadonga 30 september 2018 om 19:59

Mooi hoe hij zo positief is over Valverde. Blijkbaar ligt Valverde goed in het peloton. Op wf zijn de reacties wat minder fraai.

skylimit 30 september 2018 om 20:25

Heb ik vooraf niet gelezen dat hij zeer goede benen had ?
Krijg toch een beetje het gevoel dat Nederland niet als team gereden heeft, maar gewoon ieder voor zich…..

Emergo 30 september 2018 om 21:05

Als je naar de beelden kijkt waar ze toch regelmatig gegroepeerd dan wel in elkaars buurt rijden en waar Oomen, Tolhoek en Kruiswijk de koers hardmaken dan krijg ik die indruk niet.

ghostwriter 1 oktober 2018 om 00:26

Heb je de wedstrijd wel gezien? Want uit de beelden bleek toch duidelijk dat Nederland juist erg goed als ploeg reed, met een duidelijk tactisch plan.

skylimit 30 september 2018 om 21:18

@Emergo. Ja, ze reden wel gegroepeerd, maar meer ook niet. Weinig initiatief of geen vermogen om een grote aanval op te zetten. Nu waren het slechts speldeprikjes en denk ik dat Nederland niet alle kaarten volledig heeft kunnen uitspelen.

NDI22 30 september 2018 om 22:57

Is maar net waar je ze mee vergelijkt. Colombia had ook een enorm sterk blok en niet eens 1x gezien. Oostenrijk deed leuk mee voor de finale en de beste renner wordt 45e. De Engelsen hielden het tempo hoog maar heb enkel Kennaugh van voren gezien met de 16e plek. Belgie enkel met GvA gezien. Enzovoorts.

ghostwriter 1 oktober 2018 om 00:27

Weinig initiatief? Ik heb Kruijswijk, Tolhoek en Oomen allen meer dan één keer in de aanval zien gaan. Dan ze niet het vermogen hadden om een echt gat te slaan klopt maar ze konden gewoon niet beter.

Sunnyweb 30 september 2018 om 21:50

Toch denk ik dat hij te veel heeft afgewacht. Teamgenoten hebben gekoerst en aangevallen en deden dat natuurlijk voor Mollema en Dumoulin. Voor Dumoulin kwam de gok op de laatste klim beter uit maar ook hij had misschien betere kansen gehad met een vroegere aanval. Het juiste moment was meegaan met de Deense aanval. Dat probeerde Kruijswijk maar die was al op van de dadenkracht. Kruijswijks poging kreeg helaas geen vervolg van Mollema.

marehoek 1 oktober 2018 om 08:58

Ik mis hoe hij de prestatie van Tom beoordeeld.
Is hij ook niet een beetje hetzelfde als Poels , veel roepen en weinig plaatsmaken.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone