Bauke Mollema na wereldtitel: “Dit is veel lastiger dan met zeven of acht”

zondag 22 september 2019 om 17:19
Bauke Mollema na wereldtitel: “Dit is veel lastiger dan met zeven of acht”

foto: Cor Vos

Bauke Mollema reageerde met een big smile op de eerste wereldtitel uit zijn carrière. Hij schreef geschiedenis door met de Nederlandse ploeg de nieuwe Team Mixed Relay te winnen. “Dit is geweldig. Fantastisch om zo wereldkampioen te worden”, reageerde Mollema.

De klimmer van Trek-Segafredo trapte namens Nederland af. Samen met Jos van Emden en Koen Bouwman reed hij de snelste tijd van de mannenploegen. “Het was wel heel lastig met drie. Dit is veel lastiger dan met zeven of acht. Het was ook moeilijk met de regenval, maar we reden technisch sterk en uiteindelijk hebben we gewonnen”, aldus Mollema.

‘Vechten tegen de pijn’
De titel werd na de finish van de mannen bevestigd door de vrouwen, die eveneens een snelle tijd neer wisten te zetten. “Het moet nog even indalen hoor”, lacht Lucinda Brand, die samen met Riejanne Markus en Amy Pieters reed in het natte Harrogate. “Het is heel cool. Vanaf het begin moet je er echt inkomen, maar dat je eenmaal onderweg bent, moet je vechten tegen de pijn.”

Mollema moest nog wel even wennen aan de opzet. “Het is een beetje raar dat je nog een kwartier moet wachten of je wint als je gefinisht bent. Dat was wel heel spannend”, geeft hij toe. “Maar het is heel mooi om de eerste keer te winnen op dit onderdeel.” Brand noemt de overwinning van Team Oranje, dat hier kwam voor de winst, uniek. “Dus dit moeten we vieren.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Mark 22 september 2019 om 17:25

Leuk dat zij winnen zonder de favorieten met afstand te zijn. Bouwman en Mollema, Markus bij de vrouwen, klinken niet als namen waar de rest niet tegen op kan op papier.

0
BW52 22 september 2019 om 17:31

Gefeliciteerd dames en heren

0
Franco Ballerini 22 september 2019 om 18:07

Wat een leuke foto!

0
Oblomov 22 september 2019 om 19:39

Opmerkelijk hoe je je kunt vergissen in het formaat van renners. Nooit gerealiseerd hoe klein Brand eigenlijk is en hoe groot Van Emden.

0
Jotto-Lumbo 22 september 2019 om 19:54

Van Emden lijkt best wel een grote kerel inderdaad. Wist ik ook niet.

0
Apemantus 22 september 2019 om 18:07

En wederom zijn het de mannen die het verschil maken, net als op het EK. Ik snap de redenatie niet zo goed dat NL de komende jaren gebeiteld zit op dit onderdeel vanwege het sterke contingent aan dames. Dit is overigens geen kritiek richting de dames enkel een constatering (zijn 2 seconden sneller dan de Duitse dames), maar op papier zou je zeggen dat het andersom zou moeten zijn, en dat de dames het leeuwendeel van het tijdssverschil voor hun rekening zouden moeten nemen.

0
Peter Lippens 22 september 2019 om 20:02

klopt niet, het zijn de dames die de doorslag geven, ook vandaag en dat Nederland slechts 2 secondes sneller waren dan Duitsland was omdat ze de tijd hadden en geen onnodig risico namen in de bochten op spekgladde wegen

0
horsm 22 september 2019 om 20:06

@Peter Lippens, nee toch? De NL mannen lagen toch zo’n 20 seconden voor op de andere mannen, terwijl de Duitse vrouwen net iets sneller dan de Nederlandse gingen?

0
rovi 22 september 2019 om 20:26

Totdat je Van Vleuten, Van Dijk en Van der breggen opstelt… dan maken de dames opeens wel het verschil…

0
Apemantus 22 september 2019 om 20:50

@rovi

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de herenploeg. Die rijden hier ook niet in de sterkst mogelijke formatie.

Sterker nog, het geldt eigenlijk voor alle teams die mee hebben gedaan aan de relay, niet enkel Nederland. Mag ik je er op wijzen dat Groot Brittannië hier geen enkele WT renner voor de ploeg had geselecteerd, en toch nog brons pakt? Weliswaar op een dikke 50 seconden van de winnaar, maar dat feit spreekt dan ook boekdelen over de sterkte van de teams op dit onderdeel.

Nochtans, als je toch meedoet kun je maar beter die gouden plak en de regenboogtrui meepakken natuurlijk. Was dan ook geen kritiek, slechts een observatie

0
Grobbel 23 september 2019 om 07:42

@Apemantus: hoewel ik het eens met je ben dat Groot-Brittannië hier absoluut geen toppers had opgesteld rijdt Harry Tanfield natuurlijk wel voor een WT-ploeg (Katusha).

0
Pedalo 22 september 2019 om 20:23

Hartstikke leuk, het enthousiasme van de dames samen met de ingetogen mannen. Mooi om te zien.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone