Bauke Mollema: “Kansen op top-10 in de Giro d’Italia”

zaterdag 2 maart 2019 om 11:22
Bauke Mollema: “Kansen op top-10 in de Giro d’Italia”

foto: Cor Vos

Bauke Mollema heeft zich dit seizoen al enkele malen kunnen tonen met podium plaatsen in Mallorca. Voor de Nederlander van Trek-Segafredo is de Giro d’Italia zijn eerste grote doel van het seizoen. Hij hoopt er in de top-10 te kunnen eindigen om vervolgens in de Tour de France ritzeges na te jagen.

Na de wedstrijden op Mallorca verscheen Mollema aan het vertrek van Etoile de Bessèges, waarin hij naar de vierde plaats in het eindklassement koerste. Momenteel rijdt hij in de Verenigde Arabische Emiraten de UAE Tour, waarvan vandaag de laatste etappe op het programma staat. “Ik neem na Strade Bianche even rust, dus dat is het eerste deel van mijn voorseizoen”, vertelt hij aan De Telegraaf. “Daarna ga ik echt opbouwen naar de Giro, dat is mijn eerste grote doel.”

Hoewel Mollema enkele jaren geleden liet doorschemeren zich niet meer op het Giro-klassement te richten, gaat hij het nu toch weer proberen. “Twee jaar geleden was ik in de laatste week echt kapot. Ik reed niet echt superhappy rond en het ging niet helemaal naar mijn zin. Maar dit jaar gaf ik zelf bij de ploeg aan dat ik de Giro toch weer graag wilde rijden. En misschien wil ik er toch iets goedmaken of proberen er meer uit te halen dan twee jaar geleden, toen ik zevende werd.”

Kansen in Giro groter dan in de Tour
Gemotiveerd kijkt hij al uit naar La Corsa Rosa, waarvan hij ook al enkele ritten heeft verkend in de winter. “Ik heb echt zin om er een mooi doel van te maken en er goed voor de dag te komen. Ik denk dat ik in de Giro nog wel een kans maak om top-10 te rijden in het klassement. Dat zou ook in de Tour kunnen zijn, maar in de Giro zie ik die kans wat groter.” Ook de komende jaren wil hij nog blijven proberen goede klassementen te rijden in de grote ronden.

Na de Giro rijdt hij ook de Tour, waarin Richie Porte de kopman is bij Trek-Segafredo. Mollema heeft daar normaal gesproken een dienende rol, zoals hij twee jaar geleden ook had met Alberto Contador. “Dat pakte toen goed uit en won ik een rit. Dat speelde ook mee in mijn keuze voor de Giro, waardoor ik wat meer vrijheid en kansen krijg in de Tour om voor een ritzege te gaan. Dat vond ik hartstikke mooi toen. En hopelijk komt Richie zo goed voor de dag dat we met hem voor het podium mee kunnen doen. Dat is wel het doel, dus dat zijn twee mooie doelen naast elkaar.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

john 2 maart 2019 om 11:41

Dan heeft hij nog 3-maanden om te verbeteren heel wat te verbeteren (zeker als je hem nou ziet harken in de ) UAE Tour

0
Tpinotfan 2 maart 2019 om 11:45

Mollema blijft een van de sympathiekste renners van het peloton wat mij betreft. Een klassement rijden lijkt me ook helemaal prima voor hem als hij er zin in heeft, maar ik denk toch dat als hij er niet 100% op focust het allemaal een net-niet verhaal blijft. Vorig jaar in de Vuelta was hij bijvoorbeeld vaak net niet goed genoeg voor de ritzege. Vol op de ritzeges gaan en dat als het ware de hele tijd doen brengt hem denk ik meer overwinningen dan afwisselend voor klassementen en ritzeges gaan.

0
jacco4 2 maart 2019 om 12:04

Veel respect voor Mollema, vooral zijn inzet en ook zijn incasseringsvermogen zijn fenomenaal. Richie Porte vind ik nou echt een voorbeeld van een renner die altijd maar voor de Tour gaat en dat heeft hem relatief weinig opgeleverd. Hij had zich ook eens beter kunnen richten naar een andere grote ronde. Had mijn inziens altijd wel eens de Giro of Vuelta kunnen winnen. Zijn talent schat ik even hoog in als het talent van Tom Dumoulin. Wie maakt nu uiteindelijk dan de slimste beslissingen???

0
peterwinnen 2 maart 2019 om 12:57

Ik hou van klassementsrenners. Heb weinig met renners die zich bewust op een half uur laten zetten om daarna mee te doen voor etappes

0
ParijsTours2004 2 maart 2019 om 14:04

Ik houd vooral van wielrenners die winnen.

0
Romāns Vainšteins 2 maart 2019 om 15:26

dus iedereen moet altijd een klassement rijden, anders hou jij niet van ze.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone