Bauke Mollema: “Ik heb op La Planche nooit echt vooraan gereden”

donderdag 11 juli 2019 om 10:51

Bauke Mollema heeft niet zulke goede herinneringen aan La Planche des Belles Filles. Van de drie keer dat hij de klim in de Vogezen reed in de Tour de France, was een twaalfde plek zijn hoogste klassering. “Het is een lastige klim. Ik heb hem nooit echt vooraan opgereden. Nu is hij nog een kilometer langer met een stukje gravel”, zegt Mollema voor de camera van WielerFlits.


In 2012 werd Mollema 29ste op 2:19 van Chris Froome bij de allereerste keer dat La Planche des Belles Filles werd beklommen in de Tour. In 2014 eindigde de Nederlander als twaalfde op 1:06 van Vincenzo Nibali en in 2017 kwam hij als 32ste boven op 1:59 van Fabio Aru. Toch kijkt Mollema er naar uit: “Ik vind het wel lekker dat zo’n lastige rit meteen in het begin zit en niet pas na twaalf dagen. Dan weet je waar je meteen aan toe bent.”

Ten opzichte van de voorgaande keren dat de Tour finishte op La Planche des Belles Filles, kent de rit nu een aanloop met meerdere bergen. “De laatste keer was de etappe relatief vlak, nu hebben we al vijf of zes lastige beklimmingen gehad. Ik denk dat dat wel voor grote verschillen gaat zorgen”, voorspelt hij.

“We hebben al wat kleine klimmetjes gehad, nu worden het wat langere beklimmingen”, aldus Mollema, die nog niet weet of hij voor de aanval en eigen kansen kiest, of dat hij voor Trek-Segafredo-kopman Richie Porte gaat werken. “Ik ga kijken hoe goed de benen zijn onderweg en op de laatste beklimming of er überhaupt wat in zit. Het tempo was gisteren goed, maar de klimmetjes waren niet lastig genoeg. Het was lekker om er in te komen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

4 Reacties

Jean Dumas 11 juli 2019 om 10:53

Logischerwijze rijdt Bauk hier niet mee om de prijzen.

wiebipedia 11 juli 2019 om 10:55

Ik voorspel je… Bauke pakt m vandaag

boehoe 11 juli 2019 om 11:23

Ik zie Bauke de Planche beter verteren dan Kruijswijk.

Tuubke 11 juli 2019 om 11:31

Ach Bauke, eens moet de eerste keer zijn. En waarom niet vandaag? Succes!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.