Bauke Mollema: ”Ik had op de overwinning gehoopt”

zondag 15 februari 2015 om 09:10

foto: Sirotti

Gisteren reed Bauke Mollema naar een tweede plaats in de Vuelta a Murcia. Rein Taaramäe was op tientallen kilometers voor de finish weggesprongen, en het peloton zag de Est na de streep pas terug. ”Taaramäe was te sterk”, zei de Trek Factory Racing-renner na afloop tegen op de site van zijn ploeg.

Mollema was blij met het werk van zijn ploeggenoten. ”De jongens reden uitstekend gedurende de dag. We probeerden Taaramäe terug te pakken in de laatste dertig kilometer. Vooral Frank Schleck gooide met zijn krachten de laatste kilometers, maar Taaramäe was te sterk”, concludeert de Nederlander.

”Hij slaagde er zelfs in uit te lopen op het peloton. Hij verdiende het om te winnen en het was goed tweede te zijn op het podium, maar ik had gehoopt om te winnen vandaag”, zegt Mollema. ”We wilden de race zwaar maken. De slotklim was ongeveer een kilometer lang en explosief. Twee jaar geleden werd ik al tweede, dus ik kende het einde. Uiteindelijk was het goed om tweede te zijn, maar het is altijd beter om te winnen.”

In de laatste meters ontstond nog een gevaarlijke situatie. Achter Rein Taaramäe reden nog enkele motards en volgauto’s, maar het aanstormende peloton was al op tien seconden genaderd. In de sprint kon Bauke Mollema een stilgevallen auto maar net ontwijken. Bekijk hieronder de beelden van het voorval.

Lees ook:
Taaramäe wint in Murcia, Mollema tweede

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone