Bauke Mollema: “Heb een goede stap naar het podium gezet”
Foto: Sirotti
maandag 16 maart 2015 om 11:12

Bauke Mollema: “Heb een goede stap naar het podium gezet”

Met een indrukwekkende achtervolging door de sneeuw is Bauke Mollema gisteren naar de tweede plek in het klassement van Tirreno-Adiatico gestegen. Enkel Nairo Quintana bleek sterker dan de Nederlander van Trek.


“Ik voel me de hele week al goed en ik keek echt uit naar deze rit. Quintana was de sterkste, maar ik denk dat ik een goede stap naar het podium heb gezet”, zegt hij tegen het ANP. Mollema bewaarde zijn aanval in de door sneeuw geteisterde koninginnenrit tot het juiste moment. “Ik zag dat de rest na een aantal aanvallen op de limiet reed, dus toen ben ik vol gas gaan geven. Toen ik een gaatje had, ben ik door blijven gaan. De tegenwind maakte het wel zwaar, dus ik heb echt de kilometers af moeten tellen.”

In de Italiaanse rittenkoers staat vandaag een vlakke rit op het programma. Morgen wordt de koers afgesloten met een individuele tijdrit. Mollema hoopt zijn podium te kunnen verdedigen. “Eerst moeten we maandag nog overleven, maar ik heb vertrouwen in mijn tijdrit. Mijn proloog was goed en ik heb veel op de tijdritfiets getraind. Hopelijk kan ik dit vasthouden”, besluit hij.

RIDE Magazine
49 Reacties
Sorteer op:
16 maart 2015 11:28
Top. Mollema heeft echt een stap gezet. Niet in de laatste plaats mentaal
16 maart 2015 11:29
Benieuwd naar zijn verbeterde tijdrit, bewondering voor gisteren hoe hij ondanks wind en sneeuw tegen met zijn gebrek aan aërodynamica ijzersterk naar boven reed.
16 maart 2015 11:35
Erg sterk gereden van Bauke gisteren. Ben benieuwd of hij het podium kan vasthouden. Ik verwacht het eigenlijk van wel. Kan alleen niet zo goed tegen mensen die nu zeggen dat hij een goede keuze heeft gemaakt om bij TLJ/Belkin weg te gaan. Net alsof hij daar nooit heeft laten zien in dit soort koersjes mee te kunnen en het allemaal komt door Trek. Als het structuur wordt dat hij een heel seizoen mee kan en bij de beste hoort dan wordt het een ander verhaal natuurlijk. Feit blijft prima gereden!
16 maart 2015 11:48
Het mooiste is nog dat Quintana en Mollema het laatste stuk praktisch even snel zijn opgereden. Benieuwd waar dit toe gaat leiden dit seizoen.
16 maart 2015 11:53
Het zal Mollema in ieder geval vertrouwen geven en zijn rol als kopman bij deze ploeg bevestigen. Echt een vechter hoe die zich in de strijd gooit mooi!
16 maart 2015 11:56
Klasse van Bauke. Koerst nu al beter dan bij zijn vorige werkgever.
16 maart 2015 12:02
Hij is in ieder geval beter dan ooit in deze periode van het jaar, dat belooft wat voor o.a. de klassiekers! Podium moet hem echt lukken nu, allleen Uran zie ik hem nog voorbij gaan.

Wat ik vooral erg leuk vond om te zien was dat ie eindelijk een keer initiatief toonde en gewoon de (tegen-)aanval zocht, heerlijk!
16 maart 2015 12:19
@Bettinwiel
Het was een topprestatie van Mollema, maar "het laatste stuk" is niet zo relevant. Quintana was de laatste 4.8km 39 seconden sneller.
16 maart 2015 12:24
Wanneer worden jullie eens wakker? Mollema is niet beter dan de afgelopen twee jaar. Probeer die jaren eens voor de geest te halen, want aan deze reacties te zien zijn jullie die compleet vergeten.
16 maart 2015 12:30
@ reznik

Koekoek, slaapmutsje, word eens wakker. Bekijk zijn resultaten in deze periode(!) de afgelopen jaren maar eens, en vertel mij dan nog eens dat ie nu niet beter is dan toen.
16 maart 2015 12:30
Voorbarig de reacties over of hij een stap gemaakt heeft. Feit is en dat is nogal van belang na een transfer, dat hij hier met een podiumplek zowel bij de leiding als zijn ploeggenoten draagvlak creeert voor onvoorwaardelijke ondersteuning de rest van het seizoen.
16 maart 2015 12:34
@LL
Rustig aan Lynda, je moet nog een hele dag ;)
16 maart 2015 12:36
iedereen weet dat zwart-wit veel aerodynamischer is dan geel, groen of oranje. Ik maak de dan ook geen zorgen over de tijdrit

edit: zonder gekkigheid, ik denk dat JanWillem een goed punt maakt. Zeker als hij dat podium haalt.
16 maart 2015 12:39
"een stap gezet"
"beter dan ooit in deze periode"

Man man wat een bult onzin en opportunistisch geblaat weer.

@lyndalid, 2013 tirreno 5de rit, 2de plaats, maand ervoor 3de Ruta wel Sol.....
16 maart 2015 12:41
@Lyndalid

De dingen in de koers die hij laat zien zijn niet indrukwekkender dan wat hij bijvoorbeeld deed in Zwitserland 2013. Daarnaast is zijn ak prestatie in de tirreno beter dan anders, maar ook in 2013 werd hij tweede in een rit. Die Spaanse voorbereidingskoersen reed hij gewoon de zelfde resultaten als hij altijd al deed.

Op moment dat hij gisteren aanviel zag je duidelijk dat de anderen naar elkaar keken en hem lieten rijden.
16 maart 2015 12:42
@non-believer
2013 Tirreno 21e in het eindklassement...
16 maart 2015 12:42
@ non-believer

2013: 21e in het eindklassement Tirreno.
2015: podium in het eindklassement Tirreno.

Wat is het probleem te constateren dat Mollema op dit moment beter is dan dat ie ooit in deze periode was? Dit is zeker een gevolg van de hoeveelheid stront die er steeds over de Belkin/Rabo/LottoNL ploeg geschreven wordt, daardoor kan je dus ook niet meer op een normale manier iets zeggen over een renner die nu ergens anders rijdt. Top.

@ reznik

Je snap het echt niet hè. Wat heeft Zwitserland er nou meer te maken? Ik zeg niet dat ie nu een betere renner is geworden dan dat ie ooit was, ik zeg dat ie NU beter rijdt dan dat ie normaal gesproken deed in deze periode. Gewoon een constatering. Ik verbind er helemaal geen ploegen aan, toch ben je op je tenen getrapt. Alsof er niets meer gezegd kan worden over renners (zoals Kelderman gisteren) en ex-renners (zoals Mollema nu) van Nederlandse ploegen. Het moet gewoon een gevolg zijn van de trollen die het nergens anders over kunnen hebben .
16 maart 2015 12:45
Ik hoop het maar vrees er beetje voor. Hij is beter dan andere jaren maar voorbije 2 jaar verloor hij hier toch een hoop tijd op 9 km. Uran gaat hem sowieso voorbij denk ik. En dan vrees ik nog voor Contador en ook wel Cummings. Dat is toch een specialist korte tijdritten en hij staat maar op 33 seconden.
16 maart 2015 12:46
@Brummel
zonder gekheid: ik maakte dat punt hè ;)
16 maart 2015 12:49
Een beetje scorebordjournalisatiek om een periode van een week in diverse jaren met elkaar te vergelijken. Daaraan kun je wat mij betreft echt niet zien of een renner een stap heeft gezet. Mollema reed gisteren 1 goede etappe, maar reed bijvoorbeeld drie jaar geleden naar een tweede plek in de Ronde van het Baskenland en top 10-plekken in de AGR, Waalse Pijl en LBL. Als hij het komende maand beter doet dan dat heeft hij wat mij betreft pas een echte stap gemaakt.
16 maart 2015 12:49
@glenn
Het wordt nog spannend inderdaad, echter als je de proloog extrapoleert ziet het er goed uit.
16 maart 2015 12:49
@glenn485
Ik vrees met je mee inderdaad, ik denk dat het net naast het podium gaat worden voor Mollema.
16 maart 2015 12:50
de waan van de dag regeert op wielerflits. Mollema nu beter dan ooit in deze periode, en als het straks wat minder gaat is het weer helemaal niks. wielrenners worden aan de lopende band afgeschreven dan wel op een voetstuk geplaatst aan de hand van een of enkele prestaties.
overigens denk ik zelf dat Mollema rond plek 5 gaat eindigen, en dat is een typische Mollema-uitslag. en dan zal ik wel na de heuvelklassiekers de conclusie trekken of Mollema al dan geen stappen heeft gemaakt, en zelfs dan kan ik er nog naast zitten.
16 maart 2015 12:51
@ glenn

Voor Contador hoef je niet te vrezen, die was in de proloog niet zo goed en reed vorig jaar ook geen goede afsluitende tijdrit. Cummings is wellicht een gevaarlijkere klant, maar 33 seconden lijkt serieus te veel op 10 km. Uran zie ik hem als enige inderdaad voorbij gaan.
16 maart 2015 12:52
@Lyndalid

Pardon, volgens mij zie je spoken. In die laatste reactie van je dien je mij dingen toe, die ik niet gezegd heb. Daarnaast gaf ik je toch gelijk dat dit zijn beste ak prestatie in de tirreno ooit was. Maar hij is wel degelijk eerder 2e in een rit geweest in de tirreno. Spaanse voorbereidingskoersen is hij gewoonweg niet beter dan anders. Alleen tirreno zet hij nu betere ak prestatie neer. Ik hoop je dat dit bericht duidelijk doorkomt en er geen verwarring meer optreedt bij jou.

Reacties zijn gesloten.