Bauke Mollema had afgelopen dagen mindere benen: “Gisteren wat last van mijn keel”

zaterdag 9 juli 2022 om 18:37
Bauke Mollema had afgelopen dagen mindere benen: “Gisteren wat last van mijn keel”

foto: Cor Vos

Voor de start van de achtste Touretappe toonde Bauke Mollema zich nog ambitieus voor de camera van WielerFlits, maar tijdens de rit zelf had hij niet de beste benen, vertelde hij na afloop aan het Algemeen Dagblad. Hij kwam uiteindelijk als 57ste over de streep in Lausanne. “Ik heb het nog wel geprobeerd, maar ik voel me sinds gisteren eigenlijk niet echt top.”

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Een beetje een minder gevoel in de benen”, vervolgt Mollema. “Hoe zal ik het zeggen? Een beetje minder energie zegmaar, gisteren wat last van mijn keel. In eerste instantie heb ik het nog wel geprobeerd om in een ontsnapping mee te zitten. Vanuit het peloton had er sowieso niet meer dan misschien een top-tienplaats ingezeten en vanuit de ontsnapping weet je het natuurlijk nooit. Maar die drie man reden weg en we kregen een gecontroleerde koers.”

Vroege vluchters Frederik Frison, Mattia Cattaneo en Fred Wright waren voor de voet van de slothelling allemaal weer ingerekend door het peloton. “Op het laatste klimmetje heb ik het nog wel geprobeerd, maar na een kilometer voelde ik al dat er niets meer inzat”, aldus Mollema, die de rit van tevoren had aangekruist. “Op papier leek het een mooie rit voor de ontsnapping. Wel heel veel snelle, brede wegen, dus achteraf was het nog best makkelijk achtervolgen.”

Voor Mollema “Tot eergisteren voelde ik me eigenlijk prima, had ik echt wel wat power, maar de laatste twee dagen is het wat minder. Hopelijk zet dat niet door. Morgen nog even toekijken, daarna hebben we een rustdagje. Morgen is ook een mooie rit voor de ontsnapping, dus als ik me in de start wat beter voel, zal ik daar zeker weer voor gaan”, aldus Mollema, die op de rustdag door de organisatie getest wordt op corona. “Zelf doen we dat niet meer, alleen als iemand serieuze klachten heeft. Bij mij is dat, in ieder geval volgens onze dokter, nog niet aan de orde.”


Dit artikel delen:

18 Reacties

Rawolf Rawolf 9 juli 2022 om 18:52

Slechte zaak.

Laengen ook last van zn keel, getest en eruit.

Gelijkheid in t peloton is weg

0
Aanklampen 9 juli 2022 om 19:17

Eens. Beetje vaag dit

0
oostrijck 9 juli 2022 om 19:19

Klinkt als covid.

0
Nielsss1986 9 juli 2022 om 19:21

Hij rijdt gewoon al een paar dagen met covid rond. Dat wordt wat maandag.

0
vanuit de kantlijn 9 juli 2022 om 19:21

2 streepjes

0
Paddie 9 juli 2022 om 19:23

Streep erdoor.

0
Marik 9 juli 2022 om 19:25

Lijkt mij ook positieve test. Jammer zeg.

0
Sagan=hulk 9 juli 2022 om 19:28

Heerlijke kerel Mollema! Je merkt gewoon dat hij de Cojona onzin helemaal beu is, en het lijkt zo in de gehele ploeg te zijn. Langzaam terug naar de normaliteit! Deze Tour kan wel eens de druppel zijn die de emmer van Cojona volgzaamheid doet overlopen. Als er maandag 10 kerngezonde renners naar huis moeten dan zie ik het peloton staken tenzij iedereen gewoon mag starten.

0
JopieZ 9 juli 2022 om 19:34

Dat denk ik niet, de meeste renners in het peloton kennen de gevaren van Covid, je kunt het bagatelliseren maar de risico’s op blijvende schade en daarmee einde seizoen/carrière zijn veel te groot, ook voor Mollema, laten we hopen dat hij negatief blijft.

0
RodyTur10 9 juli 2022 om 20:57

JopieZ, de corona-hoax is doorprikt. Men is klaar met die onzin.

0
Maillot à Pois 9 juli 2022 om 21:32

Het peloton zal niet staken, om de eenvoudige reden dat ploegen besmette renners zelf naar huis willen sturen omdat ze niet het risico willen nemen de kopman te besmetten en mogelijk echt ziek te maken.

0
Merlinappa 10 juli 2022 om 07:21

Wat is cojona?

0
kaas 9 juli 2022 om 19:42

Weinig renners die morgen nog in de buurt van Bauke gaan fietsen. Wordt een mooie solo finish (voor of achter de rest is nog even afwachten)

0
Wielermop 9 juli 2022 om 20:01

Volgende covid klant..

0
Romāns Vainšteins 9 juli 2022 om 20:05

Bij hem weet je het nooit helemaal. Morgen is echt, echt, echt een Mollemaprofiel.

0
Marcus Aurelius 9 juli 2022 om 20:07

Het halve peloton heeft Covid gehad eer ze aan het einde zijn als ze zo verder doen. Moet je dan iedereen maar laten starten die Corona heeft ? Toch een heel dubieuze beslissing, want ze besmetten ook wel anderen. Als je op school leerlingen toelaat met griep, is de helft van de klas thuis eer de week voorbij is. Toch ook niet slim ? De belangen van de besmette renner kunnen natuurlijk zeer groot zijn, maar zijn deze dan superieur aan die van diegenen niet besmet zijn ?

0
Limal 10 juli 2022 om 07:42

De Trek-renners gaan plots heel wat meer ruimte krijgen in het peloton nu bekend is dat zij niet meer testen en er minstens 1 renner is met covid-verschijnselen. Je wil niet dat je kopman ook plots enkele dagen (of langer) als een natte dweil gaat rondrijden…

0
Merlinappa 10 juli 2022 om 07:50

Volgens de avondetappe is Bauke getest en negatief, geen paniek dus ;)

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone