Bauke Mollema kijkt uit naar Touretappe naar Lausanne: “Heb al naar die rit gekeken”

zaterdag 9 juli 2022 om 09:42
Video

Bauke Mollema zag weinig kansen voor zichzelf in de eerste week van de Tour de France, maar met de ritten van dit weekend kan de Tour van de Nederlander eindelijk echt beginnen. De ritten naar Lausanne en Châtel zijn de aanvallers, en dus ook Mollema, op het lijf geschreven.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Mollema hoopt zich vandaag eerst te kunnen laten zien in de rit naar Lausanne. “Je weet nooit of een ontsnapping wegblijft tot de finish, of dat iemand uit het peloton toch nog gaat rijden, zoals een Michael Matthews voor de rit. Maar ik heb de afgelopen dagen wel naar die rit gekeken”, zei de Nederlander voor de camera van WielerFlits.

Nu UAE Emirates en Tadej Pogačar de gele trui hebben, verwacht Mollema meer kansen voor de vluchters. Na de eerste week voelt hij zich goed. “Ik denk dat ik er wel goed voor sta. Het was het belangrijkst om niet zwaar te vallen. Ik had een kleine val in de kasseienrit, maar daar heb ik geen last van. Ik heb wat krachten kunnen sparen, bleef uit de stress en mentaal is dat wel lekker.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

4 Reacties

Dikke Vrouw 9 juli 2022 om 10:00

Wat leuk is uae heeft niet de mankracht om de opening van de ritten te controleren dus vaak grotere groepen die weg rijden zagen we vorig jaar al . Bij sky of jumbo in ’t geel was dat anders

0
de adelaar van de adsteeg 9 juli 2022 om 11:59

Mollema gaat vandaag winnen niemand kan hem volgen!

0
chasse patat 9 juli 2022 om 12:11

Bauke wint niet vaak bergop. eerder bergaf.

0
Mechia 9 juli 2022 om 13:08

Inderdaad, de aankomst lijkt mij niet ideaal voor Mollema. Maar hij zal het dan ook al wel eerder proberen als hij meezit in de vlucht.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone