Bauke Mollema: “Die andere twee waren gewoon sneller”

zondag 30 juli 2017 om 09:55
Bauke Mollema: “Die andere twee waren gewoon sneller”

Foto: Sirotti (archief)

Bauke Mollema had gisteren in de finale van de Clasica San Sebastian lang uitzicht op een nieuwe zege in de Baskische eendagskoers. Uiteindelijk moest hij in de sprint om de overwinning twee renners voor zich dulden.

“Ik heb dit altijd al een erg leuke wedstrijd gevonden en ik voel mij nog goed na de Tour”, vertelt hij op de site van zijn ploeg Trek–Segafredo. “Op de top van de slotklim, reed ik samen met Gallopin en Landa omhoog. Ik voelde mij toen goed en wilde met hen doorgaan omdat ik dan misschien een kans zou hebben in de sprint. Dus in het eerste gedeelte van de klim ging ik voluit. Daarna kwam Kwiatkowski terug en even later ook Dumoulin. Dat was jammer. Sky had toen twee renners en Kwiatkowski is erg snel.”

Mollema moest genoegen nemen met een derde plaats, achter Kwiatkowski en Gallopin. “Ik wist dat het lastig ging worden en heb mijn best gedaan. Het ging vrij goed, maar die andere twee waren gewoon sneller dan ik.”

Voor Mollema breekt nu een rustigere periode aan. De komende week rijdt hij nog twee criteriums. Op dinsdag komt hij in actie in Steenwijk, twee dagen later rijdt hij in Oostvoorne. Daarna wil hij zich opladen voor het najaar. “Nu komt er een rustperiode. Ik heb dit jaar al veel gereden. Ik hoop er weer te staan in de laatste maand van het seizoen”, geeft hij aan.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Pietertje2 30 juli 2017 om 10:32

Rust is hem wel gegund, bijna 11000 kilometer op de teller en bijna overal meegedaan om de prijzen.
Zonder Mollema had trek een heel mager seizoen.

Wheely 30 juli 2017 om 10:46

Chapeau Bauke! Afgelopen zes edities allemaal top 10 gereden waarvan drie keer op het podium en vorig jaar die prachtige overwinning! Enkel Valverde en Gallopin komen daarbij in de buurt.

TykkeThor 30 juli 2017 om 11:11

Zou hem ook graag weer in de Ardennen zien volgend jaar. Lijkt alsof hij dit soort inspanningen steeds beter verteert.

Panter 30 juli 2017 om 11:23

Bauke is gewoon top dit seizoen. Het heeft hem goed gedaan dat hij bij trek is gaan rijden. Het seizoen van trek gaat nog mooi worden in de vuelta. Contador is doorgaans daar sterker. Bauke moet zich in de toekomst ook meer richten naar de ardense klassiekers. Wat mij ook opvalt is dat hij aan sprintkracht heeft verloren. Paar jaar terug kon hij veel beter aankomen.

dark-knight 30 juli 2017 om 11:57

Doodzonde dat hij alle gaten moest dichten, daar verspeelde hij toch de nodige energie. Maar mooie koers en weer podium gereden. Bauke is toch wel een van de mooiste Nederlandse wielrenners hoor.

Romāns Vainšteins 30 juli 2017 om 12:23

Wie heeft voor mij een bewijs om de stelling te onderbouwen dat Mollema een lekker eindsprintje heeft ? Volgens mij is hij een schoolvoorbeeld van iemand die solo aan moet komen.

hnac 30 juli 2017 om 12:28

@RV Een bergop punch sprint heeft Mollema wel. Het bewijs is de puntentrui uit de Vuelta.

Romāns Vainšteins 30 juli 2017 om 12:32

Redelijk goed hard bergop rijden is wel iets anders dan een spurt kunnen winnen. Dat laatste heeft Mollema nooit gedaan volgens mij een zijn grootste overwinningen waren allemaal solo over de meet.

TykkeThor 30 juli 2017 om 12:37

Mollema heeft toch al meermaals bewezen behoorlijk aan te kunnen komen. Koersen winnen heeft hij er misschien nog niet echt mee gedaan omdat hij dan toch op mannen als Valverde of Kwiatkowski stuit, maar voor een puntentrui in de Vuelta moet je toch een aardigd sprint in de benen hebben. Wel eens dat hij dat de laatste jaren wat minder heeft laten zien.

Wheely 30 juli 2017 om 13:40

In een uitgedund groepje weet hij inderdaad altijd mooi bij de voorsten te eindigen, het is zeker geen strijkijzer maar als je moet concurreren in het speelveld met mannen als Valverde, Martin, Kwiatkowski en Allaphilipe zou ik niet op mn sprint gokken als ik hem was

xistnc 30 juli 2017 om 13:42

Een sprintje met Gallopin en Landa had ik Mollema wel zien winnen.

Geit in mijn Kelderman 30 juli 2017 om 13:52

Wat rijdt Mollema dit jaar nog? Canadese wedstrijden?

HoofdIsVrij 30 juli 2017 om 13:59

@Geit in mijn Kelderman
Denk dat hij alleen nog in Oktober gaat rijden aan bovenstaande reactie te zien: “Nu komt er een rustperiode. Ik heb dit jaar al veel gereden. Ik hoop er weer te staan in de laatste maand van het seizoen”, geeft hij aan.

Dus de Italiaanse eendagswedstrijden.

Romāns Vainšteins 30 juli 2017 om 14:54

Beste keuze, Sagafredo zal ook liever zijne topperts in die schitterende ambiance zien dan dat ze een beetje dom rondlummelen in de stadscentra van Starbuckonie.

Spinergy 31 juli 2017 om 13:41

Topper! Bezig aan zijn beste seizoen(en)!

Headlines

Materiaalzone

Populair