Bauke Mollema: “De moraal is nu formidabel”

zondag 21 februari 2010 om 22:23

Vorig jaar viel het seizoen van Bauke Mollema grotendeels in het water door de ziekte van Pfeiffer. Vandaag in de eerste etappe van de Ruta del Sol, met aankomst op de Puerto De Las Allanadas, kon Mollema zijn klimmerskwaliteiten etaleren en eindigde hij op de vijfde stek achter winnaar Sergio Pardilla. Zeer blij was de Groninger met dit resultaat. “Vandaag heb ik zeker mezelf overtuigd. Ik had dit niet verwacht, wel gehoopt”, zei hij bij RaboSport.

Na een jaar vol ellende was er wat twijfel en onzekerheid bij de Raborenner. “Daarom ben ik zo blij met vandaag. Vorig jaar heb ik aan het eind van het seizoen nog een paar koersen kunnen rijden. Dat ging goed. Maar het gevoel dat ik mijn oude mogelijkheden nog had, moest nog komen. Vandaag heb ik zeker mezelf overtuigd. Ik had dit niet verwacht, wel gehoopt. Deze dag had ik echt aangestipt. En als het dan ook gebeurt, dan ben je intens gelukkig. Het was keizwaar, maar ook een ideale finale om me te testen. Op het einde heb ik nog even aangezet en ben ik er nog wat voorbij gegaan. Vijfde staat heel wat leuker dan tiende.”

De aankomst bergop was een slopende en zware beproeving, de laatste drie kilometer gingen tegen gemiddeld 15% omhoog. “Ik had 39-28 gestoken en dat was geen overbodige luxe. De laatste drie kilometer heb ik dat voortdurend nodig gehad. Het was zwaar, maar het was een heerlijk gevoel om te merken, dat ik weer zo diep kon gaan. Sinds eind vorig seizoen had ik een goed gevoel, dat is na vandaag alleen maar beter geworden.”

Ambities heeft Mollema ook nog in deze ronde, vooral in de tijdrit en het algemeen klassement. “k ga proberen in de top tien van het klassement te eindigen en daarvoor moet ik wel een behoorlijke tijdrit rijden. Mijn laatste tijdrit is tien, elf maanden geleden. In de Ronde van Léon. Deze winter heb ik veel op de tijdritfiets getraind en ik heb nu wel het gevoel dat ik beter op de fiets zit. De tijdrit hier is maar elf kilometer, maar ik ga er wel alles aan doen om ook die dag progressie aan te tonen. De moraal is nu formidabel natuurlijk.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair