Bastianelli sprint naar zege in Omloop van het Hageland, Brand vijfde
Foto: Sirotti (archief)
zondag 28 februari 2016 om 17:06

Bastianelli sprint naar zege in Omloop van het Hageland, Brand vijfde

Marta Bastianelli heeft in België de Omloop van het Hageland gewonnen. De Italiaanse renster van Alé Cipollini won in Tielt-Winge na een wedstrijd van 129 kilometer de massasprint. Lucinda Brand was op een vijfde plaats de beste Nederlandse.

De rensters kregen bij onze zuiderburen te maken met de nodigde wind. Waaiers zorgden ervoor dat het peloton in verschillende stukken brak. De wind weerhield de Australische Gracie Elvin (Orica-AIS) er niet van om op tachtig kilometer van de aankomst op avontuur te gaan. Anouska Koster (Rabobank-Liv) ging in de tegenaanval en wist Elvin te achterhalen. De twee werkten goed samen en reden een voorsprong van meer dan een minuut bij elkaar, maar slaagden er niet in uit de greep van het peloton te blijven.

De Noorse Vita Heine (Hitec Products) waagde een poging, maar haar aanval hield maar even stand. Megan Guarnier en Lauren Stephens probeerden het ook, maar waren evenmin succesvol. Dertig rensters zouden om de overwinning gaan spurten. Bastianelli slaagde erin haar wiel als eerste over de finish te drukken. Zij volgt op de erelijst Jolien D’Hoore op.

flag-be Omloop van het Hageland (1.1)
Tielt – Tielt-Winge (129,1 km)

1. flag-it Marta Bastianelli (Alé Cipollini)
2. flag-ca Leah Kirchmann (Liv-Plantur)
3. flag-fi Lotta Lepistö (Cervélo-Bigla)
4. flag-it Marta Tagliaferro (Alé Cipollini)
5. flag-nl Lucinda Brand (Rabobank-Liv)

 
1 Reacties
Sorteer op:
28 februari 2016
Mooi die livestream! 2 Leah Kirchmann 3 Lotta Lepistö 4 Shelley Olds 5 Lucinda Brand

Reacties zijn gesloten.