Basso hervat training na kankerbehandeling

maandag 17 augustus 2015 om 14:33
Basso hervat training na kankerbehandeling

foto: Marcel Koch

Ivan Basso zit weer op de fiets. De Italiaan heeft vandaag voor het eerst getraind sinds de behandeling tegen teelbalkanker.

Basso moest in juli de Tour de France verlaten nadat bij hem teelbalkanker was gevonden. De ziekte werd bij toeval gevonden doordat Basso ter controle naar het ziekenhuis moest na een val.

Na een periode waarin hij behandelingen onderging, stapte de 37-jarige renner maandagochtend samen met zijn zoontje op de fiets in Livigno. “Ik ben blij dat ik weer kan fietsen, al weet ik nog niet wanneer ik weer kan racen en of ik volgend jaar deel uitmaak van het peloton”, zegt Basso tegen Gazzetta dello Sport.

De renner van Tinkoff-Saxo is nog niet kankervrij verklaard. “Ik heb op 1 september een belangrijk onderzoek dat heel specifiek is, maar de artsen hebben tot nu toe zeer goed werk gedaan.”

Basso verblijft nog een aantal dagen op hoogtestage in Livigno en keert daarna terug naar zijn woonplaats Milaan. “Ik wil in ieder geval actief blijven in het wielrennen, op welke manier dan ook”, zegt hij over zijn toekomstplannen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Sagan=hulk 17 augustus 2015 om 14:54

Geweldig nieuws!
Hopelijk geeft Oleg hem nog een contract.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone