Basso: “Contador kan opnieuw de Tour winnen”

woensdag 15 februari 2017 om 09:56
Basso: “Contador kan opnieuw de Tour winnen”

Foto: Sirotti

Ivan Basso denkt dat Alberto Contador dit jaar een nieuwe Tourzege aan zijn palmares toe kan voegen. De Italiaan vertelt aan Cycling Weekly dat hij verwacht dat de Spanjaard deze zomer Chris Froome kan verslaan.

Basso (momenteel als coach actief in het opleidingsprogramma van Trek-Segafredo) denkt dat wanneer Contador aan de Tour begint met dezelfde conditie als Froome en Quintana en gevrijwaard blijft van blessures of pech, hij La Grande Boucle opnieuw kan winnen. “Natuurlijk kan hij de Tour winnen,” aldus Basso. “Alberto heeft mij nog nooit teleurgesteld. Hij is een unieke renner die blijft vechten voor zichzelf en zijn doelen”, stelt hij. “Hij gedraagt zich als Usain Bolt wanneer die naar de Olympische Spelen gaat. We hebben het over de beste actieve ronderenners. Zijn overwinningen in de Tour, Vuelta en Giro spreken voor zich.”

Contador moest vorig jaar na enkele valpartijen vroegtijdig de Tour verlaten, maar Basso heeft zijn oud-ploeggenoot nog steeds hoog zitten. “Froome en Quintana zullen zijn belangrijkste rivalen zijn. Vorig jaar was hij prima in vorm maar zat het hem niet mee. Wanneer hij het tegen hen op kan nemen in dezelfde conditie, dan is het duidelijk dat hij de Tour kan winnen. Ik hoop dat pech hem bespaard blijft. Hij is 34, maar nog steeds een unieke wielrenner.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

adelaarvanantwerpen 15 februari 2017 om 10:01

Als hij in zijn topvorm verschijnt en met Mollema en Pantano als knecht moet het wel lukken

Frits des Jeux 15 februari 2017 om 10:04

Ik geloof er niet meer in. Absoluut een groot ronderenner, maar de laatste overwinning in de Tour is van 2009 en in de jaren erna niet eens meer op het podium gereden. De concurrentie met Froome en Quintana is sterker gebleken dan de concurrentie in zijn beginjaren waarin we in een overgangssituatie zaten na het tijdperk Lance. Ik schat zelfs Porte hoger in. Als ik Contador was zou ik me vol op het record van aantal Vueltazeges storten. Staat op 3 en niemand won hem 4x.

wiebipedia 15 februari 2017 om 10:27

Dat hij vanaf 2009 geen podium meer heeft gereden is niet echt een betrouwbare statistiek.
Ik verwacht dat hij ‘gewoon’ wint!

hongerklopje 15 februari 2017 om 11:03

2013 was de enige mislukte tour. 2015 was na z’n gewonnen giro. Denk overigens dat zijn niveau van 2014 het hoogste niveau van hem is wat ie ooit getoond heeft. Vamos alberto

heuvelcolombia 15 februari 2017 om 11:18

Zal moeilijk worden voor hem, maar als het een beetje mee zit haalt hij de top 5 wel.

Ab Normaal 15 februari 2017 om 11:21

De enige die de tour kan winnen van Froome is diegene die in de tijdritten tijd wint op Chris en in de bergetappes hem kan volgen. De SKY trein laten ontsporen is tot nu toe voor iedereen een onmogelijke opgave gebleken.
Karretje aanhaken dus bij Froome en in de tijdrit toeslaan. Lukt je dat niet dan is het jammer maar helaas denk ik.

Attack 15 februari 2017 om 12:17

Kan die de tour winnen? Ja want hij doet mee, maar gaat die hem winnen? Nee dat zeker niet froome en quintana zijn sowieso te sterk voor hem en ik zie zelfs bardet voor contador eindigen. Contador heeft zijn beste tijd gehad.

Polleke 15 februari 2017 om 12:57

Basso zit in de trainers staff van Trek…zou een slechte carriere stap zijn als hij zegt dat AC kansloos is…wat dichter tegen de realiteit aanleunt…

nederbelg 15 februari 2017 om 14:36

Helaas, ’t is Contador, niet Cantador. Zijn liedje in de Tour is al even uitgezongen…

KnightBiker 15 februari 2017 om 20:11

Kansloos of kansrijk, Contador rijdt er altijd voor en zal mits geen pech altijd een konijn uit de hoge hoed toveren. Bovendien: de tijdrit is echt kort en pas op het einde, dus waarschijnlijk niet bepalend. Wie voor de tijdrit 1 minutje heeft op Froome kan echt winnen.
Wie Contador afschrijft neem niet de pech die hij op beslissende momenten heeft gehad de laatste jaren in ogenschouw. (Neem niet weg dat Froome nog altijd favoriet nr 1 is.)

Headlines

Materiaalzone

Populair