Baskenland: Ion Izagirre wint in Hondarribia, McNulty nieuwe leider

donderdag 8 april 2021 om 17:03
Baskenland: Ion Izagirre wint in Hondarribia, McNulty nieuwe leider

foto: Cor Vos

De vierde etappe in de Ronde van het Baskenland, met aankomst in Hondarribia, is gewonnen door Ion Izagirre. De Bask van Astana-Premier Tech wist na een enerverende finale te zegevieren, voor Pello Bilbao en Brandon McNulty. Die laatste wist Primož Roglič uit de leiderstrui te fietsen.

Na de confrontatie tussen Primož Roglič en Tadej Pogačar op de flanken van de slotmuur van Ermualde, trok het peloton in de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland vanuit de binnenlanden van de regio naar kuststad Hondarribia. Met vier beklimmingen onderweg beloofde het een bijzonder pittige onderneming te worden. Zo kregen de renners in de finale de iconische Jaizkibel en de loodzware Erlaiz voorgeschoteld.

Razendsnelle openingsfase 
In Gasteiz, de op één na grootste stad van het Baskenland, klonk om 12.45 uur het startschot en werden de renners in gang geschoten voor een etappe over net geen 190 kilometer. Al snel ontstonden de eerste schermutselingen, maar niemand slaagde erin om een interessante voorsprong bijeen te fietsen. De grote groep reed in een razende vaart richting de Baskische kust en ook na ruim tachtig kilometer koers was er nog altijd sprake van een compact peloton.

Niet veel later probeerden Ben O’Connor (AG2R Citroën), Guillaume Martin (Cofidis), Jefferson Cepeda (Caja Rural-Seguros RGA) en Juan Pedro Lopez (Trek-Segafredo) een vroege vlucht op poten te zetten en deze vier aanvallers kregen wel de zegen van het peloton. De voorsprong van de koplopers liep al snel op tot goed drie minuten en voor het eerst in deze etappe konden we spreken van een geslaagde ontsnapping.

foto: Cor Vos

Op naar de Jaizkibel 
Van het viertal vooraan was O’Connor het best geklasseerd: na drie etappes stond de Australische klimmer 31e op 4:21 van leider Roglič. Ook Martin (36e op 4:50 van de Sloveen) was nog niet helemaal ongevaarlijk voor de mannen van Jumbo-Visma, al moesten de vluchters eerst met voorsprong over de Jaizkibel en de Erlaitz zien te geraken. Het verschil bleef in aanloop naar de eerste van twee slotbeklimmingen schommelen rond de twee minuten.

Vlak voor het opdraaien van de Jaizkibel (7,9 km aan 5,5) besloot Movistar de gashendel volledig open te draaien in dienst van Alejandro Valverde. De Spanjaard, de nummer vijf in het algemeen klassement, eindigde gisteren knap als derde in de rit naar Ermualde en leek interesse te hebben in de etappezege. Op de klim zelf trok Bahrain Victorious naar de kop om het tempo te bepalen voor thuisfavorieten Mikel Landa en Pello Bilbao.

Spektakel op de ‘duivelse’ Erlaitz 
In de kopgroep voelde Lopez de (figuurlijke) bui al hangen en dus besloot de jonge Spanjaard om aan de boom te schudden: O’Connor bleek in staat om zijn versnelling te volgen, voor Cepeda en Martin ging het even te snel. De Ecuadoraan en Fransman werden nog voor de top opgeslokt door de groep der favorieten, O’Connor en Lopez begonnen wel, zij het met een beperkte voorsprong, aan de afdaling van de Jaizkibel.

Het echte spektakel bleef uit op de flanken van de Jaizkibel, een beklimming onlosmakelijk verbonden met de Clásica San Sebastián, maar de renners hadden wellicht angst voor de bijzonder steile Erlaitz (3,8 km aan 10,6%), met zijn top op 22 kilometer van de streep. Op deze muur brak de koers volledig open. In de eerste stijgende meters werden de laatste aanvallers ingerekend en was het aan de favorieten voor de rit- en eindzege.

foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang gooide als eerste klassementsrenner de knuppel in het hoenderhok, maar de Deense klimmer van Astana-Premier Tech werd gecounterd door Mikel Landa. De Bask wist wat meters uit te lopen en kreeg het gezelschap van Brandon McNulty en de herboren Esteban Chaves. Leider Roglič zat in een achtervolgend groepje wat gevangen in het ploegenspel van UAE Emirates. Zijn grote concurrent, Tadej Pogačar, hield de benen namelijk stil.

McNulty op weg naar de leiderstrui? 
De ritwinnaar van woensdag had ploegmaat McNulty van voren en dus was het aan Jonas Vingegaard om het verschil beperkt te houden voor zijn kopman Roglič. De jonge Deen had een hele goede dag en wist in een ruk het laatste gaatje naar Landa en McNulty te dichten, waardoor we met een elitegroepje van zo’n vijftien renners over de top van de Erlaitz trokken. Wat verder in de achtergrond zagen we toppers als Maximilian Schachmann, Richard Carapaz en Hugh Carthy spartelen.

Eenmaal de bergsprint gepasseerd kregen de koplopers nog enkele pittige stroken bergop voor de wielen geschoven en dit bleek het ideale moment voor Chaves om een tweede keer te versnellen. Pello Bilbao sprong op zijn wiel en de twee klimmers kregen even wat ademruimte van de achtervolgers. Ook McNulty besloot op een tussenstrook te demarreren en de Amerikaan wist, samen met Emanuel Buchmann, Vingegaard en Ion Izagirre, aan te sluiten bij Chaves en McNulty.

McNulty doet uitstekende zaken, Izagirre wint Baskisch onderonsje 
In de tweede groep werd er vooral naar elkaar gekeken. Pogačar had met McNulty een ploegmaat van voren en Roglič zat ook alleen gezien de aanwezigheid van Vingegaard in de voorste groep. En dus was het aan renners als Carthy en Valverde om het initiatief te nemen in de achtervolging, maar de achtervolgende groep kwam niet echt dichter. Sterker, het verschil liep met nog tien kilometer te gaan op naar meer dan een halve minuut.

En zo mocht McNulty al voorzichtig dromen van de gele leiderstrui. De Amerikaan stond voor aanvang van de etappe derde in het klassement, op exact een halve minuut van Roglič, en reed zo virtueel in de leiderstrui. De Sloveen leek zich overigens niet echt druk te maken over zijn gele tricot. In de laatste kilometers naar Hondarribia liepen de zes vluchters nog verder uit en in de laatste twee kilometer kon het grote speculeren om de etappezege beginnen.

Met nog 1.700 meter te gaan zagen we twee versnellingen van Buchmann, maar het was McNulty die het laatste gaatje op de Duitser wist te dichten. Vervolgens zag Chaves zijn moment gekomen en de Colombiaan leek met een goed getimede demarrage op weg naar zijn tweede seizoenszege, maar strandde in een bochtige finale in het zicht van de haven. In de sprint om de ritzege bleek Izagirre net iets sneller dan regiogenoot Bilbao.

foto: Cor Vos

Klassement 
McNulty kwam na een enerverende finale als derde over de streep en wist zo ook nog vier bonificatieseconden mee te graaien. De Amerikaan is nu ook de nieuwe leider in de Ronde van het Baskenland. Roglič volgt nu op 23 seconden en Vingegaard (derde op 0:28 van McNulty) is de tweede renner van Jumbo-Visma in de top van het klassement. Er volgen nog twee etappes in de Ronde van het Baskenland, met op zaterdag de koninginnenrit naar Arrate.

Dit artikel delen:

152 Reacties

WernerFranke 8 april 2021 om 17:05

Geen ritwinst en leiderstrui kwijt. Tactische masterclass van Jumbo vandaag.

Jori 8 april 2021 om 17:09

Prima gespeeld TJV, enkel wel met de gok dat je McNulty kunt kraken. Maar UAE naar het defensief dringen is niet verkeerd en de groep van McNulty bleef bijzonder goed samenwerken, zelfs met Vingegaard als stoorzender. Daardoor heeft McNulty nu helaas 20 seconden, waar je liever iets als 5 had gehad. Leiderstrui telt pas echt om na de laatste rit te hebben

vevie 8 april 2021 om 17:10

Idd, prima. Ik denk dat jezelf ook wel zag dat Roglic zich niet om behoud van de trui interesseerde. Dit is juist heel gunstig. Zet nog meer poppetjes tussen hem en Pogacar.

Daarnaast kunnen ze McNulty zaterdag wel kraken en moeten we niet vergeten dat Roglic deze wedstrijd al heeft gewonnen. Het was juist mooi om de frustratie van Pogacar te zien die dacht dat Jumbo het wel dicht zou rijden en van een koude kermis thuis kwam.

Baukema Tomoulin 8 april 2021 om 17:13

Ook even een stresstest bij UAE in de schoenen schuiven. Gaan ze nog steeds collectief voor Pogacar of is McNulty nu de kopman? Je zag Pogacar al nerveus zijn in de achtergrond, die wil natuurlijk alleen leider zijn van UAE, maarja McNulty heeft ook wel een ego natuurlijk. Intressant wat dit verder in de koers geeft.

horsm 8 april 2021 om 17:19

Ik vind het wel mooi, het gepoker van Roglic. We vonden ’t steeds maar weer op kop rijden van de gele brigade vorig jaar met zijn allen toch saai?

Glorious 8 april 2021 om 17:20

Jumbo is top. Mcnulty gaat verliezen zat.

debarreman 8 april 2021 om 17:22

Zaterdag knalt JV de laatse berg op, McNulty er af en Roglic pakt de boni’s.
Dat zal het idee zijn.
Nog twee nachtjes slapen.

Klerenhangerfan 8 april 2021 om 17:45

Die Vingegaard had toch veel meer kunnen doen om die groep te vertragen? Bv op kop komen en dan niet door trekken?

Murcia 8 april 2021 om 17:08

De regisseur moeten ze ontslaan, wanvertoning!! tot twee keer toe de sprint missen bij kopgroep en peloton.
Verder een hele mooie etappe waarin Ion zijn etappe pakt, nummer twee voor Astana en McNulty een mooie marge voor zaterdag en de leiding. Vond eigenlijk dat TJV een sterke indruk maakte met name Vingegaard maar ook Tolhoek en Foss en Oomen hebben goed werk geleverd. Toch zal er een nasmaak zijn tenzij Primoz nu al weet dat het uiteindelijk zaterdag toch weer tussen hem en Tadej zal gaan. Jonas mist namelijk de boni’s. Beloofd wel een prachtige apotheose te worden hier.

Koers 8 april 2021 om 17:15

Het is inderdaad wel zo’n ‘je had maar 1 taak’ klusje dat nu 2 dagen op rij verschrikkelijk wordt uitgevoerd. Volgens mij was het ook al eens in Spanje dat er net boven de finishlijn werd gefilmd waardoor de finish niet te zien was :)

Wheely 8 april 2021 om 17:26

De regie liep te trollen.

Sven.99 8 april 2021 om 17:08

Okee, ze zitten in de afdaling met 15 man waaronder Vingegard en Roglic. Waarom rijdt Vingegard niet op kop, maar schuift hij mee met een aanval van McNulty.
Nu heeft UAE de koers in handen. Mcnulty staat 24 secondes voor en Roglic moet gaan aanvallen. Poga kan rustig in het wiel zitten van Roglic en wanneer Mcnulty eventueel breekt kan hij wachten tot Roglic zn inspanning heeft gedaan en dan counteren vanuit zijn rug. Hele vreemde tacktiek van Jumbo.

martini151 8 april 2021 om 17:10

Poga is niet echt een renner die gaat wachten. Die is vooral chagrijnig dat hij zelf niet wint ;)

Gilberto 8 april 2021 om 17:11

En dat allemaal terwijl sven lekker op de bank zit en nu zijn Iglo Ping maaltijdje in de microgolf gooit, tis allemaal wat!

Veloburto 8 april 2021 om 17:30

Toch logisch dat Vingegaard niet gaat meerijden in de kopgroep? Prima gespeeld van Jumbo. McNulty is geen gevaar voor het AK. Gewoon bij Poga blijven en dan win je zaterdag

Dikke vrouw 8 april 2021 om 17:08

Vreselijk regie , van jumbo

bartp25 8 april 2021 om 17:09

Zeer vreemde keuzes vandaag van tjv, prima dat je vingegaard de kans geeft op de overwinning maar houdt in ieder geval het tempo hoog in de 2e groep. Die 23 a 24 seconden pak je niet zo maar terug.

Dikke vrouw 8 april 2021 om 17:10

Mcnulty wel supersterk. En op z’n 22 al zo’n karakterkop. Geef die man een contract tot 2026

Dikke vrouw 8 april 2021 om 17:10

Jonas was op. Geen schande natuurlijk

xistnc 8 april 2021 om 17:16

Plus zijn positionering was niet handig in de smalle straatjes. En dan moest hij ook nog om de stilvallende Buchmann heen.

Roglic zal opgelucht ademhalen, een keertje eerder dan het eindpodium te worden verlost van de leiderstrui. Maar McNulty had nooit die boni’s mogen pakken.

Romāns Vainšteins 8 april 2021 om 17:10

Mooie ronde gemaakt door een Astana dat goed los begint te komen met hun locals en een sluw UAE die een geweldige 2 e man hebben binnen de gelederen. Nu zal Jumbo offensief moeten pogen de trui terug te pakken met Pogacar in het wiel, moeilijke opgave. Ik begrijp niet hoe men het als een voordeel kan zien dat McNulty nu aan de leiding gaat tov Jumbo, maar wie weet zie ik gewoon niet of zo..

Joaquim Agostinho 8 april 2021 om 17:32

Zie jij Pogačar 20sec. goed maken op Roglic?

hartstikkebedankt 8 april 2021 om 17:46

Hij was wel nerveus zeg hé, die Pogacar

Romāns Vainšteins 8 april 2021 om 19:57

Ja en nee.

aru123 8 april 2021 om 17:12

Wil roglic uberhaupt wel winnen??? Gisteren zowat etappe cadeau gedaan aan pogacar en nu de luiderstrui aan mcnulty. Mcnulty in deze vorm zal niet gauw breken bergop.

vevie 8 april 2021 om 17:15

En dan wint McNulty Baskenland. Prachtige prestatie van hem en superknap. Roglic zal er echt niet om wakker liggen. Het is juist nu kijken of Pogacar zaterdag zijn eigen teamgenoot gaat aanvallen, aangezien hij vandaag ook liever achter z’n ploeggenoot had aangereden dan hem vooruit te laten

Gilberto 8 april 2021 om 17:15

Optie 1: Roglic met Jumbo doet er echt alles aan en geeft zich volledig iedere koers weer waar hij aan mee doet, komt straks tekort in de Tour, en de Wijze Heren op Wielerflits branden hem en Jumbo af op alle inspanningen die ze in de aanloop hebbe gedaan en daardoor de Tour verliezen….

Optie 2: Roglic is de rust zelve en begrijpt dat het niet altijd feest is en je niet overal controle over ken hebbe in het leve en in de koers, en dat je er in de Tour 100% moet staan, en de Wijze Heren op Wielerflits branden hem en zijn ploeg af dat hij dit soort rondjes niet 200% geeft…

Kelder is de Man 8 april 2021 om 17:16

Zou leuk zijn als McNulty ‘m pakt. Beetje verandering van spijs en de aanvaller heeft mijn credits.

Man met de hamer 8 april 2021 om 18:27

Gilberto slaat de spijker op de kop. Het is nooit goed.
Amusant pokerspelletje toch zo?

Edwin Jansen 8 april 2021 om 23:34

@Gilberto Ik zou optie 2 erg toejuichen, maar het lijkt er nog steeds op dat Roglic en de ploegleiding vooral opportunisme als leidraad gebruiken. Het zou mooi zijn als Roglic wat meer zou pokeren als hij al achter staat, maar nu doet hij het als hij voor staat. Beetje gek.

Gilberto 8 april 2021 om 17:12

Pogacar heeft toch wel vervelende trekjes vind ik

Romāns Vainšteins 8 april 2021 om 17:15

Omschrijf ze eens, die trekjes. Kijkt ie teveel naar links?

Gilberto 8 april 2021 om 17:19

Niet de eerste keer dat ik hem overdadig andere renners zie lastig valle en beetje te veel praten, ik zou er nie van gedient zijn. Tis mij, met al mijn mensenkennis, alwel duidelijk dat die jongen naast zijn schoenen gaat lope

Ward 8 april 2021 om 17:54

“Kijkt ie te veel naar links? ” :)

Xevar 8 april 2021 om 17:12

Tsja het blijven een stelletje tactische nitwits bij Jumbo. Blijven toch al jaren het lachertje van het peloton wat dat betreft.

Jean Dumas 8 april 2021 om 17:15

Leve de filosoof Dumoulin, maar ik denk dat Zeeman straks darmproblemen krijgt.

YogiBear 8 april 2021 om 17:16

Ja joh. Vorig jaar beste ploeg. Ploeg waar renners graag voor willen rijden en ze zijn het lachertje. Is dit niet een gevalletje van eigen onzekerheid projecteren?

Xevar 8 april 2021 om 17:19

Ik heb puur over tactisch slim rijden heh. Qua niveau van hun renners en overwinningen is het meestal wel dikke prima

Baukema Tomoulin 8 april 2021 om 17:20

Want jij rijdt al jaren in het peloton en lacht je rot?

Merlinappa 8 april 2021 om 18:20

Tactisch juist slim gespeeld vandaag.

Lalsacien 8 april 2021 om 17:13

Gelukkig maar. Wat afwisseling is altijd welkom.

wieler4live 8 april 2021 om 17:15

Zo wordt de puppy houding van mcnulty toch nog belangrijk

AnderJ 8 april 2021 om 17:16

TJV heeft gegokt. Of ze daarmee hebben verloren moet later blijken. Vingegaard had de opdracht om vluchters terug te halen en sprong mee. Vervolgens was zich laten terugzakken ook niet echt een optie: hij ging die groep ook niet terugrijden. Het enige alternatief was Roglic zelf laten rijden. Begrijp wel dat hij daar geen trek in had.

Jean Dumas 8 april 2021 om 17:18

Of Roglic had een slechte dag, of hij pokerde teveel. Dat laatste is een fout, want onnodig.

AnderJ 8 april 2021 om 17:20

@Jean Dumas: wat had hij moeten doen? Zelf meespringen zodat daarna Pogacar zou gaan of zelf zich op kop van de achtervolgende groep zetten zodat al zijn concurrenten profiteren en hier iedereen alsnog roept dat hij zich belachelijk maakt?

Jean Dumas 8 april 2021 om 17:22

Hij kan niet van concurrenten verwachten dat die de koers dragen, dus moet meteen mee met groep McNulty. Hij gokte zo leek het op Valverde voor de dagzege, pas toen die demarreerde kroop hij uit zijn schulp.

AnderJ 8 april 2021 om 17:28

@Jean Dumas: en daarmee Pogacar in stelling brengen voor de volgende aanval?

Wildebert 8 april 2021 om 17:53

Vingegaard had natuurlijk bij Roglic moeten blijven. Wat mij betreft vandaag gegokt en verloren.

molovin 8 april 2021 om 17:17

Wat een frustratie bij veel reageerders, het kan ook gewoon eens niet lukken en tegenzitten, dat is sport. Gelijk komt de grote woorden als lachtertje van het peleton en dergelijke weer boven als het verkeerd uitpakt.

Deze uitgangspositie is niet eens heel slecht voor TJV, nu heb je 2 mannen die heel kort staan om mee te spelen. Roglic weet ook wel dat als hij in Arrate echt aanzet hij McNulty makkelijk breekt.

Glorious 8 april 2021 om 17:18

Top jumbo. Zaterdag knalt roglic naar 1!

Kelder is de Man 8 april 2021 om 17:20

Idd.. dat gezeur op Jumbo. Ze hebben echt superlekkere homemade gerechten. De gemarineerde kip met bami is m'n favo. De hoeveelheid is iets minder, dus een grillburgertje van de Febo erachteraan is een must.

Gilberto 8 april 2021 om 17:21

Heel simpel volk inderdaad..en oh zo voorspelbaar

bartp25 8 april 2021 om 17:21

Sommige gaan inderdaad wat ver maar je kan toch niet ontkennen dat het vreemde keuzes zijn. Zorg met Tolhoek in ieder geval dat het niet stilvalt in die 2e groep scheelt je weer een paar seconden. Als de keus was om de trui af geven, wat zeker een overweging is zorg dan dat je iets korter staat. 23 seconden is best veel met eigenlijk nog maar 1 etappe waar je het kan goedmaken.

Gilberto 8 april 2021 om 17:28

Misschien kon Tolhoek niet meer…

bartp25 8 april 2021 om 17:34

Heeft niks met niet meer kunnen te maken, ik zeg niet dat hij even het gat had moeten dichten. Maar er waren duidelijk momenten dat het complete tempo er uit ging in groep 2, dat kost je een handvol seconden. Iedere profrenner die daar zit kan dan een tempo rijden dan het niet helemaal stilvalt.

Gilberto 8 april 2021 om 17:36

Ga solliciteren zou ik zegge, er zal vast behoefte zijn aan iemand die ten aller tijden de snelheid erin weet te houde

bartp25 8 april 2021 om 17:43

Gozer dit zijn profs, ik kom daar niet bij in de buurt dus wat een domme reactie zeg. Profrenners kunnen zeker in een dalend stuk tempo maken en op een vlak stuk er voor zorgen dat er tempo in een groep blijft, dat betekent niet dat hij met 70 per uur moet door knallen maar 40 km per uur is beter dan compleet stilvallen en werkelijk iedere prof kan dat. Als het stilvalt even doorrijden, als je dat niet ziet en begrijpt dan spijt me dat voor jou.

Gilberto 8 april 2021 om 17:46

Jij vond zeker ook dat Matje zondag ook best nog even had kennen versnellen en iets langer doortrekken, toch? Dan had hij ‘gewoon’ gewonnen. Zo simpel is het!

limburgia 8 april 2021 om 17:47

Waarom werd er door eigenlijk door verschillende ploegen achter de kopgroep aangereden en lieten ze het werk niet aan Jumbo
over ?
Op die manier krijg je Roglic nooit alleen en moet hijzelf de kolen
uit het vuur halen .
Ik gun hem de eerste plaats maar ik vond het niet erg intelligent
gereden van de andere ploegen.

bartp25 8 april 2021 om 17:50

Jezus wat een zwaktebod gilberto, compleet andere situatie. Een sprint op vol vermogen na een slopende koers met veel meer kilometers is toch heel iets anders dan er hier voor zorgen dat het niet compleet stil valt. In de ronde waren ze al dik 60 km persoonlijk aan het rammen. Hoop dat je begrijpt dat het totaal verschillende situaties zijn die werkelijk niks met elkaar te maken hebben.

Gilberto 8 april 2021 om 17:53

Tolhoek deed er alles aan om terug te kome en eraan te blijve hange op een gegeven moment, dan zit je soms volstrekt aan je limiet en ken je nx, maar dan ook NX extra’s meer brenge, einde discussie want ik heb geen zin in wellus-nietus gedoe

bartp25 8 april 2021 om 17:59

Haha ik bestrijd je en dan gooi je de handdoek omdat je argumenten kant nog wal slaan. Hoe verklaar je het dan, dat als iemand die terug komt zogenaamd geen tempo meer kan makeN, dat in de laatste 2 a 3 km ineens wel iemand van tjv samen met carapaz vol op kop kan vlammeN? Die overduidelijk ook gelost was en terug kwam

Gilberto 8 april 2021 om 18:13

Dat is geen handdoek in de ring gooie, dat is beseffe dat het een wellus-nietus discussie word tusse iemand die het wel best vind en accepteert dat men gewoon verschil van mening, en iemand die koste wat kost het laatste woord wilt hebbe en een wellus-nietus discussie gaande wil houde waar je dus geen flikker mee opschiet. Argumenten die kant nog wal raken? Waar HEB je het over? Mijn argument is, soms ken je niet meer, lijk mij toch wel een aardig argument, tevens bevestigd door de wetenschap…
De verklaring waar je om vraag is heel simpel, de een heeft nog wel wat over, de ander niet, de een recupereert nog een heel klein beetje, de ander niet. Tolhoek schijnbaar niet, of het is gewoon een prutser, met een prutstaktiek, van een prutsploeg, dat ken natuurlijk ook. Zo, ik heb de handdoek weer opgepikt, jouw beurt!

Kelder is de Man 8 april 2021 om 18:21

edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten

Gilberto 8 april 2021 om 18:25

Kelder de man gerapporteerd

Kelder is de Man 8 april 2021 om 18:28

Rapporteren is je sterkste comeback? Goed kerel.

Lendilonus 8 april 2021 om 18:35

@Gilberto, Als ik zie hoe erbarmelijk het niveau van het Nederlands is in jouw post, kan ik best begrijpen dat Kelder is de Man denkt dat jij een borreltje op hebt ;p. De waarheid over de koers zelf ligt overigens in het midden naar mijn mening. Bij Tolhoek was het beste er wel af dus die jongen kan je niets verwijten maar Roglic had zelf best een keertje kunnen overnemen om het tempo er een beetje in te houden zodat je zaterdag niet 24 maar 15 seconden moet goedmaken. Door dat soort kopbeurten wel te doen kweek je ook wat goodwill in het peloton en laat dat nou net iets zijn wat je tijdens de Tour zomaar kan gebruiken.

bartp25 8 april 2021 om 20:30

Ik heb al je reacties hier gelezen, inderdaad in bedroevend Nederlands, maar je spreekt gewoon onzin. Enige wat je doet zijn wat als en misschien dit of dat uitspraken. Zelfs een renner die gelost is kan op kop rijden, dat hij de kopgroep niet gaat terughalen is duidelijk. Maar een steady tempo onderhouden kan iedere prof, zelfs als die gelost is en terugkeert,en dat is nog altijd beter dan hollen en stilstaan. Als je kapot zit zoals jij claimt dan keer je ook niet meer terug in de finale dus hij had zeker nog wat over. Zelfs bij TJV geven ze aan dat ze op twee gedachten zaten, wederom een indicatie dat Tolhoek echt nog wel wat kan. Maar nee je hebt gelijk, jij weet het allemaal beter en ziet alles zoals het is. Cursusje Nederlands schrijven kan daarnaast ook geen kwaad, krijg bijna plaats vervangende schaamte.

Gilberto 8 april 2021 om 20:51

Nietus……….

bartp25 8 april 2021 om 21:06

En ook nog eens kinderachtig, we hebben een discussie en je hebt de discussie op punten verloren. Geen enkel argument van je houdt stand en dat voel je. In plaats je als een kerel te gedragen, gedraag je je als een klein kind. Moet zeggen het past wel bij je.

Edwin Jansen 8 april 2021 om 23:38

Ik lees hier in de reacties dat er mensen zijn die schrijfcursussen Nederlands aanbieden voor degenen die geinteresseerd zijn. :P Iemand afschrijven omdat hij dyslectisch is of een paar woorden verkeerd intikt. Beetje laag.

YogiBear 8 april 2021 om 17:17

McNulty zal zaterdag op twee man van TJV moeten reageren. Daarnaast geen podium ceremonie vandaag en morgen (tenzij Roglic een andere trui houdt) en het gewicht van de koers morgen en overmorgen niet hoeven dragen. Daarnaast signaal voor de rest van het seizoen dat je niet altijd zult rijden en bereid bent om te gokken. Of het uit kan zullen we zaterdag weten.

vevie 8 april 2021 om 17:21

Idd. Ik vind het wel mooi. Je moet ook durven verliezen. Natuurlijk is dat makkelijker als je de wedstrijd al eens hebt gewonnen, maar je hoeft ze ook niet allemaal te winnen.

Nu kijken of je de Amerikaan nog kunt kraken en het als dat gebeurt alsnog uitvechten met Pogacar. Dat zal sowieso ook heel vreemd worden als die zaterdag zijn eigen ploeggenoot gaat aanvallen. Enige wat hij kan doen is meegaan met Roglic als die gaat, maar elk ander gedrag zou zeer discutabel zijn. Ik zou als teamgenoot niet m’n ballen meer voor je uit m’n broek rijden in dat geval.

mooiman 8 april 2021 om 17:36

Geheel mee eens

ProfrondeZevenbergen 8 april 2021 om 21:14

Precies dit.

Polleke 8 april 2021 om 17:18

Geen Nobelprijs voor JV vandaag… tempo maken achter die kopgroep was vele malen slimmer geweest dan een meesterhelper meesturen die het tempo daar uiteindelijk ook niet kon drukken…

Jean Dumas 8 april 2021 om 17:23

Precies, zo simpel is het.

Glorious 8 april 2021 om 17:19

Mooie koers, Jumbo dik in orde. Zaterdag alles geven, morgen geen controle gelukkig.

Edwin Jansen 8 april 2021 om 17:23

Op het risico af om in herhaling te vallen, maar kan iemand mij de tactiek van tjv uitleggen? Ik snap er wederom helemaal niets van. Hoe kan het dat je een halve koers in het wiel zit en je uiteindelijk gewoon meesprint om niet eens de bonificatie seconden van McNulty weg te sprinten? Als de tactiek was om er voor te zorgen dat Pogacar niet gaat winnen zou ik zeggen, prima dat is gelukt. Maar dat lijkt me nogal een domme tactiek als je zelf dan straks ook niet wint. Nu moet je zaterdag Pogacar ook weer in een zetel naar voren rijden. Ik begrijp er echt niks van. Alles met de aanname dat je McNulty er wel af gaat rijden maar Pogacar niet. Het is een grote gok. En dan zou Vingegaard zaterdag opeens wel in staat zijn om te doen wat hij vandaag na een finale in het wiel hangen niet kon. Geen idee of dit beter is. Tot nu toe reden andere ploegen ook het gat elke keer voor tjv dicht en hoefden ze ook niet veel te doen als team.

Joaquim Agostinho 8 april 2021 om 17:37

Wellicht is Roglic na zijn val in P/N niet 100%, dat is toch ook een optie?

Edwin Jansen 8 april 2021 om 17:41

Ok, Roglic niet zo goed als gedacht. Dat is een nieuwe invalshoek idd. Maar… Euh… Dan hebben ze in feite de handdoek al gegooid. Oeps!

Wheely 8 april 2021 om 17:52

Afgaande op hoe hij gisteren reed en in de tijdrit kun je niet stellen dat er iets mis is met zijn vorm. Ik denk dat ze een beetje aan het experimenteren zijn met risico nemen ipv verantwoordelijkheid. Daar is dit een prima koers voor, dat ga je in de Tour niet doen, als je ook met meerdere kopmannen wil spelen is dit de manier.

Groetjesaandevoetjes 8 april 2021 om 17:57

Ten eerste, UAE mag controleren. Zij hebben de trui en mogen naar de ceremonies na de tijd.

Ten tweede, ze dwingen UAE om keuze’s te maken wie de kopman is. Gaat Pogacar aanvallen met het grote risico dat hij McNulty er af rijdt en Roglic meeneemt naar de streep, zodat Roglic de ronde wint?

Het is allemaal wel onder voorbehoud dat Roglic de komende dagen nog 23 seconden pakt op McNulty.

En het kan ook gewoon dat Roglic een mindere dag had en dat Vingegaard daarom nog voor zijn eigen klassement mocht rijden, zodat ze 2 mannen hebben om uit te spelen.

Joaquim Agostinho 8 april 2021 om 18:04

Hoeft niet, Pocacar moet 20sec. goed maken, het is niet zo dat Roglic niet meer vooruit komt!

Edwin Jansen 9 april 2021 om 13:31

Ok na de uitleg van Nierman gisteren begin ik het een beetje beter te snappen. Het uitgangspunt is dus dat deze race te zwaar is voor de jonkies en ze dus ook niet voor Roglic alles kunnen controleren. Dat betekent dat ze inherent naar andere ploegen moeten kijken en dus moeten gokken. Dat is wat je in de finales ook steeds ziet. Andere ploegen die gaten dichtrijden. Dan snap ik de tactiek ook een stuk beter. Aan de andere kant een Oomen en Vingegaard en Tolhoek in vorm zouden toch bergop best een stukje op kop moeten kunnen rijden…

horsm 8 april 2021 om 17:23

Wordt het nu een dubbelduel: McNulty vs Vingegaard en Pog vs Rog? En met zijn allen uitkijken voor een vijfde hond?

Jean Dumas 8 april 2021 om 17:24

McNulty lijkt me de sterkste.

vevie 8 april 2021 om 17:25

In dat geval dienen we allemaal te letten op Pogacar aangezien die er wel heel duidelijk niet blij mee was dat ze de voorste groep, waar zijn eigen teamgenoot in zat, lieten rijden. Roglic vond het wel prima zo en ik weet wel zeker dat die er veel minder moeite mee zal hebben als zijn teamgenoot deze zou pakken.

bartp25 8 april 2021 om 17:28

Nou niet de sterkste, dat zijn duidelijk Roglic en Pogacar. Toen die 2 gingen gisteren kon niemand volgen. Ik verwacht ook wel dat 1 van die 2 alsnog deze ronde wint.

AnderJ 8 april 2021 om 17:23

Het was koers.

harryjohan71 8 april 2021 om 17:25

Er zijn ploegen die hun top 10 plek zijn kwijt geraakt, omdat ze aan het pokeren waren. JV staat nu 2 en 3. Zaterdag hebben ze een kans om de 1e plek weer over te nemen.

tendam 8 april 2021 om 17:27

Gisteren verloor McNulty al 18 sec. Dat zou dus inclusief boni’s al genoeg zijn voor Roglic om de leiderstrui terug te pakken op de laatste dag.

Uiteraard was dit tactisch niet heel handig gespeeld van Jumbo, misschien wilden ze op Oomen wachten maar die kwam veel te laat waardoor het kalf al verdronken was. Je kunt niet in 2 km even 20 sec dichtrijden.

Jean Dumas 8 april 2021 om 17:31

Het leek erop alsof Roglic had gezegd: niet rijden. Dan wordt het chaos, want de rest van de groep begrijpt de koerssituatie niet meer, en krijg je gelonk en allerlei demarrages.

Kelder is de Man 8 april 2021 om 17:35

Ook een andere situatie voor Roglic. Ook al lijkt hij niet gevoelig voor druk, in de leiderstrui verliezen is toch wel iets wat hem vaak is overkomen. Mss minder druk met een extra ploegmaat die het evt ook kan afronden.

AnderJ 8 april 2021 om 17:40

En vandaag reed Vingegaard harder omhoog dat McNulty. Geen zekerheid voor zaterdag, maar toch…

Wheely 8 april 2021 om 17:29

Leuke situatie dit, beter dan dat Rogi & Pogi met zijn tweeën de boel domineren.

Ketjap Manis 8 april 2021 om 18:20

Rogi & Pogi, klinkt wel lekker.

molovin 8 april 2021 om 17:31

Hele mooie koers gezien en een heel sterk TJV met die jonge gasten, echt top. Helaas gegokt en verloren, enigszins althans. Ik had het idee dat Vinggegaard op een vlakke sprint net de power mist die hij wel zou hebben ghad als het omhoog liep.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair