Bas Tietema: “Als ik realistisch ben rijd ik geen finale vandaag”

zaterdag 2 april 2022 om 10:22
Video

Bas Tietema heeft voor de camera van WielerFlits vooruitgeblikt op de Volta Limburg Classic, waar hij samen met zijn ploeg Bingoal Pauwels Sauzen WB aan de start staat. De Nederlandse YouTuber is realistisch voor de start. “Ik wil in dienst rijden voor mijn ploegmaten voordat de finale losbarst.”

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl

“Dit is een heel zware wedstrijd, het is een soort Amstel Gold Race”, aldus Tietema. “Als ik realistisch ben dan is dit geen parcours waar ik finale ga rijden. Ik sta dan ook best wel relaxt aan de start. Ik heb vorige week nog goed getraind hier en de conditie is heel goed. Ik hoop dat ik een goede koers kan rijden met het oog op de rest van het seizoen.”

Daarnaast komt Tietema terug op de eerdere wedstrijden die hij betwiste dit seizoen: “De koers in Friesland was gewoon echt een mindere wedstrijd voor mij en in Drenthe had ik pech door op een slechte moment lek te rijden. Na de GP de Denain was ik dan weer heel tevreden”, aldus de Nederlander. “Het is soms gewoon nog heel wisselvallig, ik heb geen basis van jaren training. Als ik twee koersen na elkaar rijd voel ik dat mijn basis te smal is. Maar het gaat echt nog steeds veel beter. Als ik nu bijvoorbeeld kijk waar ik in december stond, dan maak ik reuzenstappen.”

Zijn ploeg staat hier aan de start met onder meer Italiaan Marco Tizza en Belg Kenny Molly. “Een aantal jongens in het team maken zich via deze koers klaar voor de Amstel Gold Race en de Waalse koersen. Ik hoop dat ik in dienst van hun kan rijden voor de finale echt losbarst.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Arry1338 2 april 2022 om 11:25

Sorry dat ik het zeg, en ik hoop dat het niet verwijderd wordt, maar wat een slechte interviewvragen. Hij stelt constant de vragen die hij eigenlijk beantwoord in zijn uitloop van het vorige antwoord of een vraag die niets betekent. Het is dat Bas graag praat en zelf het een en ander invult…

0
De Cabybara van de Conradkade 2 april 2022 om 13:26

Haha, dat had ik ook. Heerlijk ongemakkelijk. En dan ook nog over een wedstrijd in 1988 beginnen.

0
Baard 2 april 2022 om 16:27

Heel ongemakkelijk interview. Ik hoop dat Bas mooie progressie zal laten zien komend jaar. (Dat hoop ik ook voor de interviewer)

0
Cyclebeatle 2 april 2022 om 18:21

Wat een bijzonder interview. Gelukkig draagt Bas dit gesprek. Daar heeft de interviewer niks aan bijgedragen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone