Bart Wellens blijft Intermarché-Wanty Gobert trouw

Bart Wellens blijft Intermarché-Wanty Gobert trouw

© Cor Vos

dinsdag 8 maart 2022 om 21:13

Een nieuw hoofdstukje in de soap rond het Tormans veldritteam. Bart Wellens, nochtans een trouwe volgeling van sponsor Jan Tormans, blijft Intermarché-Wanty Gobert trouw.

Bart Wellens staat sinds 2020 mee aan het roer van het Tormans crossteam, onderdeel van Intermarché-Wanty Gobert. Maar net na het WK in Fayetteville geraakte bekend dat de voormalige wereldkampioen samen met sponsor Jan Tormans – en een aantal renners – zou opstappen en mee deel zou uitmaken van een nieuw veldritteam, onder de vleugels van Patrick Lefevere en Quick-Step-Alpha Vinyl.

Jan Tormans verduidelijkte intussen al de plannen, maar de voorbije weken kwam er een kink in de kabel toen bleek dat zowel Joran Wyseure als Emiel Verstrynge, respectievelijk wereld- en Belgisch kampioen bij de beloften, sponsor Tormans niet volgden en naar Alpecin-Fenix trokken. Waar de toekomst van de profs Quinten Hermans en Corné van Kessel ligt, weten we vandaag nog steeds niet. Wel dat zij – net als Tormans – tot 31 december van dit jaar onder contract liggen bij Intermarché-Wanty Gobert.

Vrouwen- en continentaal opleidingsteam
Wellens zelf voelde zich een mes in de rug gestoken toen hij hoorde dat zijn twee beloften naar Alpecin-Fenix verhuisden. Vanavond meldt Intermarché-Wanty Gobert echter dat Wellens de ploeg trouw blijft en niet in het verhaal met Quick-Step meegaat. “Binnenkort wordt het WorldTour-team aangevuld met een vrouwenteam en een continentaal opleidingsteam”, zegt Wellens op de ploegsite. “Dankzij deze uitbreiding kunnen onze veldrijders straks kiezen uit een grote verscheidenheid aan wedstrijden in hun wegprogramma en daar hun profijt uithalen.”

Wellens heeft naar eigen zeggen ook nog extra uitdagingen op de weg in het verschiet. “Om te beginnen met mijn rol als sportdirecteur bij het WorldTour-team. Ik hoop de komende maanden bij te dragen aan het succes van de ploeg door mijn collega sportdirecteurs een handje te helpen en onze renners te adviseren.”

Zowel sponsor Jan Tormans als Bart Wellens zelf waren vanavond niet bereikbaar voor een woordje extra uitleg.

Dit artikel delen:

5 Reacties

TheBigShow 8 maart 2022 om 21:58

Bartje is lekker aan het genieten van het leven

Barry Batsbak 8 maart 2022 om 22:47

Zo te zien is hij zijn plaatselijke frietkot ook trouw gebleven. Dat moet je zo’n vent als Sven Nys toch wel nageven, dat hij er jaren na zijn actieve koersloopbaan nog zo scherp uitziet.

Zwarte Panter 9 maart 2022 om 07:08

Bart is puur gewoon zich zelf geen toneelstuk

Mystery Rider 9 maart 2022 om 07:56

En Geert Wellens?

t handel 9 maart 2022 om 08:08

Beetje flauw om Bart hier neer te zetten als een of andere papzak. Altijd al moeite moeten doen om op topsportgewicht te blijven. Voor jullie… hij fietst jullie het snot nog voor de ogen. En zo dik is ie nu ook weer niet, normaal postuur in vergelijking met 75% van de Wielerflits forumleden gok ik zo.

Bart. Fijne vent. Goede coach, gaat Intermarche en hun renners nog de vruchten van plukken. Ligt ook heel goed in het team.

Laatste nieuws

Materiaalzone