Bart Lemmen wordt in 2023 prof bij Human Powered Health
foto: Cor Vos
zaterdag 1 oktober 2022 om 19:34

Bart Lemmen wordt in 2023 prof bij Human Powered Health

Bart Lemmen doet volgend jaar een stap omhoog. De 26-jarige Nederlander, die momenteel uitkomt voor het continentale VolkerWessels, heeft een contract getekend voor twee jaar getekend bij het ProTeam Human Powered Health.

Lemmen is bezig aan zijn eerste seizoen op continentaal niveau, vorig jaar reed hij nog voor de clubploeg West-Frisia. In het tenue van dat team won hij in 2021 de Schwalbe Topcompetitie. Dit seizoen won hij onder andere de Ton Dolmans Trofee, een nationale heuvelklassieker in Zuid-Limburg. Ook was hij de beste in de slotrit van Kreiz Breizh Elites (2.2). Bovendien maakte Lemmen indruk op het NK op de weg, waar hij vierde werd, en in de Ronde van Slowakije (2.1), die hij als zevende afsloot.

“Bart is een heel sterke klimmer, dus hij zal van pas komen als er geklommen moet worden in 2023 en 2024”, zegt performance manager Jonas Carney in een persbericht. Lemmen, die werkt voor het Nederlandse leger, komt zelf ook aan het woord. “Het is ongelofelijk om te bedenken dat vijftien maanden geleden nog niemand van Bart Lemmen had gehoord en ik van niemand had gehoord.”

Lemmen had als amateur al de nodige successen gevierd, toen hij het koersen in 2018 op een lager pitje zette vanwege zijn militaire carrière. In 2021 keerde hij echter terug in het peloton en maakte hij bij de elites direct indruk. “De rest is geschiedenis”, zegt hij in persbericht. Vanaf januari legt Lemmen zijn werkzaamheden als militair neer en wordt hij voltijds prof.

 
7 Reacties
Sorteer op:
2 oktober 2022
Lemmen verdient een profcontract. Het is echt jammer dat Nederlanders die voor een contitteam rijden afhankelijk zijn van het buitenland om aan een profcarrière toe te komen.
2 oktober 2022
Team wil meer in Europa gaan rijden. Dan moet je voor de Pro Tour rappe jongens halen als je resultaten wilt. Leuk voor Lemmen dat hij de kans krijgt. Jammer dat er geen Nederlands pro team is voor renners als Lemmen.
  2 oktober 2022
  Ze hebben ook dit jaar al heel wat koersen gereden in Europa, meer dan in de States. Maar met weinig aansprekende resultaten. Dus dat willen ze vooral beter doen. https://firstcycling.com/team.php?l=23327&pro=1
1 oktober 2022
Mooi! Al weet ik niet goed wat ik van het aankoopbeleid van dat team moet denken. Maar Lemmen kan er vast wat mooie koersen rijden.
  2 oktober 2022
  Veel snelle jongens om de Arkea tactiek toe te passen? Met meerdere renners sprinten in 1.1 koersen om zo punten te verzamelen en wildcards in grotere wedstrijden af te dwingen het jaar nadien?
2 oktober 2022
Zie dit team niet vaak voorbij komen. Hopelijk kan hij toch mooie koersen rijden.
  2 oktober 2022
  Arvid de Kleijn rijdt er ook, die komt toch regelmatig langs in de nieuwsberichten hier.

Reacties zijn gesloten.