LottoNL-Jumbo wil scoren in Belgium Tour
foto: Sirotti
donderdag 28 mei 2015 om 09:41

LottoNL-Jumbo wil scoren in Belgium Tour

LottoNL-Jumbo speelde in de proloog van de Baloise Belgium Tour geen enkele rol van betekenis. De Nederlandse WorldTour-ploeg mikt dan ook niet op het eindklassement, maar op ritzeges. Vandaag krijgt de ploeg daarvoor een nieuwe kans. De eerste rit in lijn gaat van Lochristi langs de kust naar Knokke-Heist: “Vandaag begint de koers voor ons pas echt. We zetten in op een sprint en hopen met Tom Van Asbroeck en Barry Markus op een resultaat”, aldus ploegleider Nico Verhoeven.

Tijdens de proloog was de Duitser Robert Wagner de beste man van de geel-zwarte brigade. Hij eindigde als 31ste op 28 tellen van winnaar Matthias Brändle: “Ik had vooraf ook hoge verwachtingen. Ik had het parcours drie keer verkend. Top tien had mooi geweest, maar ik ben nog niet helemaal fit nadat ik in de Giro moest afstappen. Ik maakte bovendien een paar kleine foutjes.”

Vandaag is Barry Markus, samen met Tom Van Asbroeck, de vooruitgeschoven pion bij LottoNL-Jumbo. Markus heeft vertrouwen in een goede eindklassering in Knokke: “Tijdens de World Ports Classic voelde ik me wel goed. Morgen moeten we met de wind constant opletten. Het lokale rondje in Knokke heeft een paar gevaarlijke open stukken en is ook behoorlijk bochtig. We moeten zorgen dat we van voren zitten.”

De sprinters krijgen in de Belgium Tour voor het eerst te maken met het fenomeen ‘gouden kilometer’. Nico Verhoeven heeft zijn ploeg hiervoor geen speciale instructies meegegeven: “Het is nieuw en daarom spannend, we gaan het zien.”

 
11 Reacties
Sorteer op:
28 mei 2015
Redactie: Aangepast
28 mei 2015
Ik denk niet dat die gouden kilometer echt van toepassing is voor Markus (en Van Asbroek). Die gaan toch niet voor een klassement? En 10 tellen die je daar kan winnen raken ze driedubbel kwijt op de eerste Ardennenheuvel...
28 mei 2015
Als LottoNl wou scoren, dan hadden ze met Vanmarcke aan de start moeten staan, de rit van morgen richting Herzele lijkt me op zijn lijf geschreven en gezien het deelnemersveld had hij ook in de Ardennenritten mee kunnen doen voor een klassement
28 mei 2015
Van Asbroeck kan nu laten zien wat hij waart is. Hij kan in ieder geval heuvels aan.
28 mei 2015
Markus zijn hele reputatie is gebaseerd op een stuk of vier sprintjes in het voorjaar van 2013. Heel vreemd dat hij daarna niet meer die snelheid en de kunst van het goed positioneren heeft laten zien.
28 mei 2015
Markus had toen de truc in de gaten: in het wiel van Cav gaan zitten, die rijdt je zo naar een podiumplek.
28 mei 2015
Wat is de definitie van die "Gouden Kilometer"? Nog niet eerder van gehoord..
28 mei 2015
@tendam Maar die truc is hij blijkbaar ook weer snel vergeten. Dat bedoelde ik ook met de kunst van het goed positioneren.
28 mei 2015
Wordt lastig tegen Guardini en Demare.
28 mei 2015
Demare rijdt dit seizoen ook echt slecht
28 mei 2015
Scoren? Met wie?

Reacties zijn gesloten.