Barnabás Peák haalt uit naar BikeExchange: “Intermarché-Wanty Gobert heeft alles wat ik gemist heb”

maandag 14 maart 2022 om 09:00
Video

De verrassende nummer twee in de Ronde van Drenthe 2022 heet Barnabás Peák. De 23-jarige Hongaar is dit jaar nieuw bij Intermarché-Wanty Gobert en hij beloonde zichzelf met het podium na een oplettende koers. “Ik ben hier echt heel erg blij mee, het is mijn eerste redelijk goede resultaat sinds lange tijd”, vertelt de jongeling voor de camera van WielerFlits.

Peák kon rekenen op wat ervaring, ondanks zijn jonge leeftijd. “Ik reed hier al eens in 2019 toen ik bij SEG Racing Academy reed. In die periode woonde ik ook in Nederland, dus ik weet hoe zo’n koers met de wind werkt. Ik ben echt heel blij dat ik die ervaring kon gebruiken en dat ik in een goede conditie ben om vooraan mee te doen. Ik was al blij dat ik mee was, want dat koste best veel moeite. Dries Van Gestel (de winnaar, red.) deed een sterke aanval op de VAM-berg, waardoor ik op mijn limiet zat. In de slotfase heb ik me dan gefocust op mijn sprint, om een goed resultaat te halen.”

Gebrek aan vertrouwen bij BikeExchange
De voormalig Hongaars kampioen werkte de voorbije twee jaren af bij het Australische Team BikeExchange. Pas in december verzekerde Peák zich van een langer verblijf als wielerprof, bij Intermarché-Wanty Gobert. “Team BikeExchange heeft me niet heel goed behandeld”, haalt de jongeling uit. “Dat was ook de reden waarom ik niet presteerde. Om eerlijk te zijn was ik juist blij dat ik kon vertrekken. Daarbij kon ik niet beter terechtkomen dan bij Intermarché-Wanty Gobert. Deze ploeg heeft alles wat ik de laatste twee jaren gemist heb.”

Peák bij de presentatie van de Ronde van Hongarije – foto: Cor Vos

“Ik heb beter materiaal én ze hebben het vertrouwen in mij dat ik kan meedoen in finales”, gaat Peák verder. “Ik ben blij dat ik ze heb kunnen bewijzen dat ze in mij een goede renner hebben aangetrokken. Intermarché-Wanty Gobert geeft om welke renner ik ben. Ze weten waarin ik goed ben: leadouts, waaierkoersen, korte klimmetjes zoals hier op de VAM-berg. Ze hebben een toegewijde plek voor mij, ze hebben duidelijke doelen voor mij én ik krijg veel wedstrijden. Dat deed ik de laatste twee jaar niet veel, terwijl mijn lijf veel koersdagen nodig heeft om goed te kunnen presteren.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

9 Reacties

Shinzawai 14 maart 2022 om 10:10

Altijd verstandig om na één goede uitslag in een c-koers uit te halen naar je ex-werkgever, die alles verkeerd heeft gedaan.

0
KimJungPoels 14 maart 2022 om 10:16

Precies wat ik ook dacht. Drenthe is misschien wel de slechtst bezette profkoers van allemaal. Dan zo’n bek opentrekken ten opzichte van je oude werkgever na een redelijke prestatie siert deze gozer niet.

0
Ronellenfitsch 14 maart 2022 om 10:19

En het is toch vrij algemeen bekend dat die Australische ploeg niet het hele Belgische en Franse 1.1 circuit afgaat en dat vast ook niet gaat doen vanwege 1 neoprof. Had ie beter anders kunnen formuleren, gewoon Wanty ophemelen zonder naar z’n vorige ploeg te trappen …

0
Ronellenfitsch 14 maart 2022 om 10:21

Anderzijds, zo vaak krijgt een 23-jarige ‘onbekende’ ook niet een microfoon voor z’n neus, ergens ook wel fijn dat renners nog niet helemaal platgemediatraind zijn

0
Wheely 14 maart 2022 om 13:55

Kan ie inderdaad beter kritiek uiten op zijn makelaars die hem bij BEX hebben gestald. (SEG?) Alhoewel hij ze dan ook juist dankbaar mag zijn dat hij nu bij Wanty zit. Hoe dan ook laat het hem beter van de positieve kant bekijken.

0
Gangmaker 14 maart 2022 om 10:29

Ze rijden dan eens een 2de plaats in een B koers als lid van een UCI World Team en vielen zich dan onmiddelijk belangrijk, even beashen en natrappen naar je vorige werkgever waar je get niet kon waarmaken hoort er dan blijkbaar bij..

0
De Cabybara van de Conradkade 14 maart 2022 om 10:57

Het natrappen is wat onnodig, maar verder zegt die toch ook niet hele vreemde dingen? Als die hier wel vertrouwen voelt en gelooft dat hij in zijn kracht wordt ingezet, dan kan dat toch gewoon zo zijn?

0
Verweggistan 14 maart 2022 om 12:11

Als ik het zo zie werd ‘ie een beetje ingezet als knecht in lastige wedstrijden, zoals bijv ook een renner als Hofstede. Maar hij blijkt veel meer een type renner als bijv. Roosen of Eenkhoorn te zijn. Dan snap ik dat je je bij Wanty wel beter voelt.

0
Samamba 14 maart 2022 om 13:32

Domme uitspraken toch. Wordt hier 2e in één van de zwakst bezette 1.1 wedstrijden van het seizoen. Had voor hij bij BEX tekende al moeten weten dat die niet meedoen aan dat soort wedstrijdjes in Frankrijk, België en Nederland. Die sponsors hebben daar nu toch helemaal niets aan.

Je zit inderdaad heel goed bij Wanty als je dat soort koersen zo ongelofelijk belangrijk vindt, want ze rijden ze zowat allemaal om toch maar overal gratis puntjes te sprokkelen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone