Barguil voert Fortuneo-Samsic aan in Parijs-Nice: “Eerste grote afspraak”

Barguil voert Fortuneo-Samsic aan in Parijs-Nice: “Eerste grote afspraak”

foto: Sirotti (archief)

woensdag 28 februari 2018 om 11:29

Warren Barguil is klaar voor Parijs-Nice, zijn eerste WorldTour-koers in het tenue van zijn nieuwe werkgever Fortuneo-Samsic. De Franse klimmer zal uitgespeeld worden als kopman. “Ik weet wat verwacht wordt in Parijs-Nice, maar ik zal mijn manier van rijden niet aanpassen”, zegt hij tegen Cyclingnews.

“Parijs-Nice is de eerste grote afspraak van het seizoen Er zijn veel veranderingen geweest deze winter: een nieuw team, een nieuwe coach, veel aanvragen, maar ik heb snel mijn weg gevonden binnen deze Bretonse ploeg”, kijkt de voormalig Sunweb-coureur terug.

Met de Tour La Provence (32e), Classic de l’Ardèche (dertiende) en La Drôme Classic (twaalfde) heeft Barguil al bijna 900 wedstrijdkilometers in de benen. “Door die wedstrijden heb ik mijn ritme kunnen vinden. Ik ben geen expert in het voorjaar, maar de vorm is terug aan het keren. Er zitten een paar leuke etappes aan het einde van Parijs-Nice. Op dat moment moet je geconcentreerd zijn en de juiste keuzes maken”, aldus Barguil.

Ploegmanager Emmanuel Hubert weet dat er vanaf dit seizoen anders gekeken wordt naar Fortuneo-Samsic. “We arriveren met een nieuwe status in de WorldTour-races”, geeft hij aan. “Met een sterke en charismatische leider. Ons project is gebaseerd op de komende drie jaar, met als doel Warren naar het hoogste te begeleiden.” In Parijs-Nice wordt Barguil onder meer bijgestaan door Amaël Moinard, Maxime Bouet en Kevin Ledanois.

Dit artikel delen:

8 Reacties

ah-ja 28 februari 2018 om 11:33

Alle Wawa

vanSpringel 28 februari 2018 om 12:03

Wie is dan die sterke en charismatische leider ?

Spinergy 28 februari 2018 om 12:12

het zou mij héél erg verbazen als ie het niveau van 2017 ooit nog haalt…

albertooo 28 februari 2018 om 12:19

Dit seizoen nog niet echt overtuigend, afgelopen weekend in de twee Franse eendagskoersen kon hij niet mee met de eerste achtervolgende groep.

Agos-Vidalos 28 februari 2018 om 13:52

Frans Goudhaantje

Bummetje 28 februari 2018 om 14:14

Ach, Barguil blonk de afgelopen jaren nou ook niet bepaald uit in een continu hoog niveau. Hij moet het juist hebben van één of enkele piekmomenten in het seizoen. Als hij straks in de Tour ergens achterin de top 10 eindigt of een etappe wint dan is zijn seizoen (en die van de ploeg) gewoon geslaagd.

schipperaar 28 februari 2018 om 14:44

Wedstrijdkm’s maken daar gaat het om, had met minder pech/achterstand vorig jaar best top 5 kunnen halen.

Lennimator 28 februari 2018 om 16:52

Irritant mannetje. Virenque was toch zijn idool? Dan weet je genoeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair