Barguil ergerde zich aan ‘afwachtende’ Kelderman

zondag 10 juli 2016 om 08:51
Barguil ergerde zich aan ‘afwachtende’ Kelderman

Foto: Sirotti

Warren Barguil was een beetje gefrustreerd na afloop van de achtste etappe in de Tour de France. Niet alleen vanwege het opgelopen tijdverlies, maar ook door de houding van zijn concurrenten. De Fransman mopperde tegenover Eurosport dat weinig renners mee wilden helpen in achtervolging op de volgende groep. Daarbij moest vooral Wilco Kelderman het ontgelden.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
“Ik begon direct te achtervolgen”, meent Barguil. “Maar sommigen zijn blij dat ze in de groep zitten en dat is het dan. Contador reed ook niet mee. Kelderman werkt sowieso nooit mee, dat is een afwachter. Ik erger me altijd aan zulke renners. Hij had een beetje kunnen helpen, dat zou aardig geweest zijn. Pantano heeft wél goed meegewerkt in de laatste twee kilometer, maar toen was het al te laat.”

Barguil verloor zaterdag anderhalve minuut op de groep met Quintana. “Ik hoop dat de benen van de Ronde van Zwitserland weer terugkeren”, besluit hij.

Dit artikel delen:

76 Reacties

Boelie76 10 juli 2016 om 09:02

Kelderman was flink op z’n plaat gegaan. Die was al blij dat ie in dit groepje kon volgen. Ik wil Barguil wel eens zien of hij nog vol op kop gaat sleuren als hij net gevallen is. Hadden zijn teamgenoten er maar bij moeten zitten, maar die zijn in geen velden of wegen te bekennen.

0
Rosanero 10 juli 2016 om 09:04

Mooi dat een renner zich ergert aan afwachtende renners. Meer van zulks graag. Is een verderfelijke tendens.

0
F e r o x 10 juli 2016 om 09:14

Lijkt vooral te gaan over het feit dat Kelderman nooit meewerkt. Niet enkel over gisteren. Ik begrijp hem wel.

0
SolerEritrean 10 juli 2016 om 09:16

Je zag Barguil direct op kop rijden, terechte kritiek.

0
mus van de maasstad 10 juli 2016 om 09:20

Huilie huilie

Ga weer lekker met tegenwind aanvallen om er vervolgens afgereden te worden, piepmiep

0
raleigh 10 juli 2016 om 09:20

Kelderman was net gevallen, vreemd hè? Weer zo’n typisch arrogante Fransoos die zijn eigen onvermogen afreageerd op een ander.

0
Spartacus 10 juli 2016 om 09:21

Tja, en dan net de renners (Contador en Kelderman) noemen die al gevallen zijn en al blij zijn dat ze hun wagonnetje kunnen aanhangen. De anderen in het groepje hadden allemaal hun kopman vooraan zitten. Alleen Buchmann en Rolland had je dan nog. Rolland viel ook nog eens in de afdaling. Dus ja, Buchmann had misschien kunnen helpen? ;)

0
LutsenkoFan 10 juli 2016 om 09:23

Rolland is nooit gevallen… Maar hij klapte vol fietsend tegen die stenen muur aan zonder te vallen. Wat moet dat pijn hebben gedaan..

0
Roberto 10 juli 2016 om 09:24

Wat een gefrustreerd mannetje zeg..
Contador en Kelderman hadden tenminste nog een excuus dat ze op achterstand reden, maar hoe kwam het dat Barguil daar zat?

0
Boelie76 10 juli 2016 om 09:30

Vandaag verliest Barguil toch 10+ minuten. Kon gisteren en ook de dag ervoor niet volgen. Vandaag verwacht ik wel oorlog en dan lijkt het mij voor hem in deze vorm onmogelijk om te volgen.

0
Wheely 10 juli 2016 om 09:31

Wat een valse sneer is dat zeg, wees een vent een zeg het tegen die mannen zelf. Ook al heb je een punt, dit is wielrennen, “eerst het bordje van de ander”

0
xistnc 10 juli 2016 om 09:35

Hopelijk gebruikt Kelderman zo'n aflopende tube en/of zo'n irritatie (al dan niet terecht) van Barguil een keer om vol adrenaline op jacht te gaan naar iets. Misschien toch teveel gewend geraakt aan het mantra dat hij niet zou bestaan.

En Barguil? Tja, in de ochtend geeft zijn ploeg aan niet tevreden te zijn. En in de middag klinkt 'ja, maar, Kelderman'. Die heeft het niet begrepen.

Los daarvan denk ik dat de lat voor Barguil te hoog ligt als AK-renner. Hij heeft zijn status in de eerste plaats te danken aan twee ritzeges in de Vuelta, vanuit een ontsnapping. En in de tweede plaats aan wat klasseringen door niet bij hem passende aanklamperitis. Waar anderen daarmee nog wel eens op een top-5 mogen hopen, lijkt dat er voor hem niet in te zitten. Met dit soort taferelen en om zich heenslaan als effect.

Wanneer wordt Warren wakker?

0
Frits des Jeux 10 juli 2016 om 09:42

@Xistnc vorig jaar stond Warren heel lang keurig in de top 10 tot hij te maken kreeg met die knieblessure. En dat in een Tour waar de grote vier wel bij de les waren. Hecht ik meer waarde aan nog dan die twee ritzeges. Dit jaar in Zwitserland was hij ook lekker aanvallend aan het rijden. Hopen dat hij er door gaat komen want deze jongen heeft wel degelijk heel veel in zijn mars. Maar o wee als je kritisch durft te zijn op een Nederlander.

0
Koel 10 juli 2016 om 09:46

Roberto – 10 juli 2016 om 09:24
Ik dacht eerst dat hij klaagde over het feit dat Kelderman aan de auto had gehangen, tijd voor een fimpje…?!

0
robotour 10 juli 2016 om 09:47

gelukkig dat er in peleton ook renners zijn die zch ergeren aan de manier waarop TLJ rijdt;)
Kelderman had natuurlijk het excuus dat hij daarvoor het asfalt weer eens van dichterbij wilde bekijken.

0
Roberto 10 juli 2016 om 09:50

@Koel
Ik zou zeggen, zoek het maar op: https://www.youtube.com/?hl=nl&gl=NL

0
TeamNL 10 juli 2016 om 09:55

Ik denk dat Barguil en Giant voornamelijk naar zichzelf moeten kijken.

Barguil heeft op dit moment niet de vorm uit Zwitserland en Geschke, Preidler of Ten Dam hadden gezien hun capaciteiten langer erbij moeten zitten. Vooral eerstgenoemde stelt teleur en zat al snel in de bus.

0
Johnny7 10 juli 2016 om 10:08

@TeamNL
Waar baseer je dat nou weer op? Geschke is geen klimmer, nooit geweest. Preidler deed het leuk in Italie maar heeft de Giro al gereden en daarbij is het ook geen rasklimmer eigenlijk. En Ten Dam is een leuke toerist in Californie maar mee gaan tot in de finale doet hij al 2 jaar niet meer.
Ze moeten idd naar zichzelf kijken vanwege het samen stellen van zo’n team maar mensen op deze site moeten ophouden renners van Giant en TLJ te bombarderen tot klimmers terwijl ze nog geen bult overkomen man.

0
xistnc 10 juli 2016 om 10:09

@Frits
Een top-10 telt pas aan het eind. Je zou ze de kost moeten geven, de renners die voorafgaand aan de laatste beslissende week in staat zijn om ‘keurig in de top-10′ te staan en het uit die top-10 wegvallen denken te kunnen wijten aan een blessuretje links of een pechgevalletje rechts.

En aangezien allerlei Costa’s en andere Spilaks in staat zijn om een Ronde van Zwitserland te winnen, is dat geen goede maatstaf voor AK-verwachtingen in de Tour. In ieder geval niet voor aanvallers van het kaliber Barguil.

0
Bijltje 10 juli 2016 om 10:14

erger u niet…verwonder u slechts….

0
Hein-Jan 10 juli 2016 om 10:20

@xistnc
Blessuretje links? Die jongen reed rond met een gebroken knie. Dat is andere koek
OT: Kelderman is een oersaaie coureur en Barguil heeft gewoon gelijk.

0
ONCE 10 juli 2016 om 10:23

Beetje jammer dat gejank over anderen. Ik zou de focus op mezelf leggen als ik zo slecht fiets. Toch wel de teleurstelling van de tour, had deze jongen als verrassing genoteerd

0
christidoc 10 juli 2016 om 10:27

Een beetje raar van Barguil deze uitspraak. Het groepje waar hij in reed bestond uit voornamelijk knechten. En verder de gevallen Contador, Kelderman en Rolland. Houden we over Buchmann en Pantano. Pantano staat ondertussen op 10+ minuten. Die kan zich beter sparen om een rit uit te kiezen. Dat is een beetje het niveau van Barguil deze tour lijkt het, samen met Buchmann rijden.

0
Arema Pro Cycling Team 10 juli 2016 om 10:27

@Hein-Jan: +1

0
kittelkolb 10 juli 2016 om 10:29

In deze situatie moet Barguil niet zeuren, Froome reed ook alleen naar de streep;)
Misschien is het beter kritiek te uiten als je zelf niet door de mand zakt en gefrustreerd bent..

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone