Bardiani-CSF terug bij MPCC
foto: Sirotti
maandag 8 januari 2018 om 11:57

Bardiani-CSF terug bij MPCC

Bardiani-CSF maakt vanaf 2018 weer deel uit van de MPCC. Dit maakt de MPCC bekend op zijn website. De ploeg was van 2012 tot 2015 al lid van de beweging voor een schone wielersport, maar moest de MPCC verlaten na een overtreding van de regels.

De ploeg sluit zich opnieuw aan bij de MPCC omdat het dezelfde normen en waarden heeft als de organisatie. Zo wilt Bardiani-CSF zich sterk maken voor een schonere sport. Het team heeft direct de regels van de MPCC overgenomen en de verplichtingen die het lidmaatschap met zich mee brengt omarmd.

Het besluit komt van Bruno en Roberto Reverberi, de bazen bij Bardiani-CSF, na een jaar om snel te vergeten. In het voorbije seizoen had de Italiaanse formatie te maken met een drietal dopinggevallen. Zo werden Nicola Ruffoni en Stefano Pirazzi betrapt op doping vlak voor de start van de Giro d’Italia. Zij werden beide betrapt op het groeihormoon GHRP. Naar aanleiding van deze gevallen werd de gehele ploeg halverwege juni voor een maand geschorst.

Ironisch genoeg werd de vervanger van de twee dopingzondaars, Michael Bresciani, na afloop van zijn eerste wedstrijd voor Bardiani-CSF ook betrapt op doping. Bij hem werd het vochtafdrijvende middel Furosemide aangetroffen. Bresciani maakt in 2018 wel weer deel uit van de selectie aangezien zijn schorsing al is afgelopen.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
8 januari 2018 12:06
Haha, mooi stukje symboolpolitiek van die Italiaantjes. Vrij hilarisch wel.
8 januari 2018 12:23
MPCC maakt zich dan toch wel een beetje belachelijk door ze weer toe te laten..
8 januari 2018 12:26
Ongelofelijk
8 januari 2018 12:26
Ja dit is negatief nieuws! Kom op man.. ze moeten ergens beginnen, ze zullen er daar ook wel klaar mee zijn.
8 januari 2018 12:27
Dat MPCC is sowieso vreselijk lachwekkend. Een nobel doel, maar lopen zichzelf constant voorbij hun maatregelen. Lijken ook meer maatregelen te nemen om het maatregelen nemen dan dat er een doel achter zit. Daarnaast zitten er nauwelijks ploegen in die organisatie.
8 januari 2018 12:39
@redactie onder het dikgedrukte 'zo wilt' het ziet er niet uit. Zo wil hoort dat te zijn.
8 januari 2018 12:40
MPCC heeft inderdaad een nobel doel. De maatregelen die ze nemen zijn/waren direct en vergaand. Dat ploegen zich ACHTERAF niet achter sommige maatregelen schaarden, omdat het negatief voor ze uitpakte en ze er vervolgens uit stapten, is niet direct iets om de organisatie te verwijten.

De regels van de MPCC had veel geouwehoer kunnen voorkomen. Kijk naar al die attesten .. Levefre zei onlangs nog "niet roomser dan de Paus te willen zijn". Het MPCC is niet het probleem. De grote teams zijn het probleem: grijs schoon.

Bardiani doet er goed aan zich terug aan te sluiten. Symboolpolitiek is óók politiek. Ze moeten inderdaad toch ergens beginnen?
8 januari 2018 13:24
Geen enkele renner staat 24/7 onder camerabewaking van de ploeg, dus kan ieder individu doping nemen zonder dat iemand van de ploeg daar iets van weet. De situatie en negatieve perceptie rond Bardiani vind ik jammer. Probeer de supplier te vinden en kijk of er een link is met de ploeg, zo niet heeft de ploeg gewoon pech gehad dat ze een debiel in dienst hebben.

Mooi van Bardiani dat ze hier een signaal mee uitsturen, al sta ik niet achter alle regels van de MPCC.
8 januari 2018 14:48
Oh jongens, wat een giller dit..
8 januari 2018 17:43
Erg grappig.
8 januari 2018 19:41
Ik had als mpcc toch op zn minst een proefperiode in overweging genomen
8 januari 2018 20:04
Supertoe.... Mogen we naar de Giro?

Reacties zijn gesloten.