‘Bardiani CSF Faizanè heeft interesse in Fabio Aru’

dinsdag 24 november 2020 om 09:55
‘Bardiani CSF Faizanè heeft interesse in Fabio Aru’

foto: Cor Vos

Fabio Aru zal binnen afzienbare tijd zijn nieuwe ploeg bekendmaken voor 2021, maar volgens Italiaanse media is een transfer naar Bardiani CSF Faizanè allerminst uitgesloten. De ploeg zou interesse hebben in de Vuelta-winnaar van 2015.

De 30-jarige Aru heeft een tegenvallend seizoen achter de rug, maar de klimmer lijkt zich geen zorgen te hoeven maken over zijn toekomst. Als we de geruchten mogen geloven, kan Aru ook rekenen op interesse van onder meer Team Qhubeka ASSOS, Vini Zabù-Brado-KTM en Gazprom-RusVelo.

“Ik heb contact met verschillende ploegen, maar ik neem de tijd om zo een goede beslissing te nemen. Ik wil zonder druk de knoop doorhakken. Ik wil naar een ploeg waar ik het vertrouwen voel”, zo liet Aru eerder nog weten. “Ik zal eind november mijn nieuwe ploeg bekendmaken.”

Kwaliteitsinjectie 
Bardiani CSF Faizanè wist al tien renners aan te trekken voor aankomend seizoen. Enrico Battaglin, Kevin Rivera, Giovanni Visconti, Davide Gabburo, Andrea Garosio, Johnatan Cañaveral, Umberto Marengo, Tomas Trainini, Enrico Zanoncello en Samuele Zoccarato koersen in 2021 voor de Italiaanse formatie.

Dit artikel delen:

9 Reacties

AnderJ 24 november 2020 om 10:09

Aru vindt wel een plekje. Als ik hem was zou ik proberen ergens een meerjarig contract eruit te slepen. Misschien met een beetje rust, kan hij proberen iets van zijn oude glans te hervinden. Ik neem aan dat de wildcards voor de Giro nog niet bekend zijn. Zou Aru daarmee de gok aandurven te kiezen voor een italiaanse PCT ploeg? Natuurlijk wordt de selectie van die PCT ploeg voor de Giro waarschijnlijker, maar aan de andere kant: dat dachten een paar Franse ploegen ook toen zijn toppers binnenhaalden (neem B&B Vital die in 2018 en 2019 niet in de Tour mocht starten).

Eljorro 24 november 2020 om 10:32

Ben benieuwd wat zijn salariseisen zijn. Die kleine ploegjes kunnen zijn huidige salaris nooit betalen.

rogierb 24 november 2020 om 15:49

Hij zal genoegen moeten nemen met minder. En anders stoppen. Meer keuzes zijn er niet.

Chris Van Uden 24 november 2020 om 10:42

Bardani kan beter een talent binnenhalen en daar in investeren denk ik.. Aru gaat zijn oude niveau niet meer halen.

Massimo Bataille 24 november 2020 om 11:21

Zijn oude niveau gaat hij inderdaad niet meer terug halen, maar zijn oude niveau is dan ook een van winnaar/podium kandidaat voor een grote ronde en gewoonweg een van de beste ronderenners ter wereld.
Maar na de break voor de TdF reed hij best degelijke resultaten. Reed terug op het niveau van een degelijke/goeie klimmer met top-10 plaatsen in Burgos, Tour de l’ain en de Ventoux challenge voor goeie renners met naam.
Ik schrijf hem zeker niet af en zie hem in staat om een etappe te winnen en zelfs nog eens mee te strijden voor top-10 AK.
En logisch dat dit niet meer voor die +-2mil zijn van welleer. Welke makelaar dat contract heeft onderhandeld, is van grote klasse

Poeksel 24 november 2020 om 11:31

Het lijkt alsof renners die ooit een goed resultaat hebben gehaald, van sommige volgers niet meer professioneel mogen fietsen als ze dat niveau niet meer halen.

SCIC 24 november 2020 om 12:15

Als Alpecin en Arkea hun startrecht voor de Giro verzilveren, is er nog maar 1 wildcard te vergeven. Gezien hun investeringen geef ik Bardiani een goede kans daar op, zeker als ze Aru binnen weten te halen.

Marco Willems 24 november 2020 om 18:56

Met visconti, Batta en Kevin Rivera toch al goede aanwinsten binnen gehaald. Aru zal een hoop kosten en het is maar afwachten wat er nog uit komt.

doorak 24 november 2020 om 20:29

Zoveel zal hij niet meer kosten. Dat meerdere ploegen met hem praten is mede omdat een aantal de gok nog wel aandurven maar niet meer voor een dik salaris. Men kent zijn situatie en wanneer hij niet te gekke eisen stelt heeft men interesse, niet andersom.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair