Bardet wint Classic de l’Ardèche bij rentree

Bardet wint Classic de l’Ardèche bij rentree

foto: Sirotti

Door Julian Dubbeld
zaterdag 24 februari 2018 om 16:38

Romain Bardet heeft bij zijn terugkeer in koers direct gewonnen. De Fransman van AG2R La Mondiale zette na een aanval op de voorlaatste klim van de dag de Classic de l’Ardèche naar zijn hand. Tweede werd Maximilian Schachmann, derde Lilian Calmejane.

In de heuvelachtige 1.1-koers de Classic de l’Ardèche, met daarin een aantal grote Franse namen zoals Warren Barguil en Bardet aan de start, ontstond er al vroeg in de wedstrijd een kopgroep met daarin vijf namen; Lucas de Rossi (Delko Marseille-Provence KTM), Simone Sterbini (Bardiani-CSF), Jerome Mainard (Roubaix-Lille Métropole), Yoann Paillot (St-Michel-Auber 93) en Adam De Vos (Rally) vormden de vlucht van de dag. De vijf renners kregen al snel tien minuten cadeau van het peloton, waar AG2R La Mondiale het heft in handen nam. De voorsprong liep al gauw terug, maar Sterbini werd pas op twintig kilometer van het einde als laatste teruggepakt.

Bardet rijdt na indrukwekkende vertoning naar zege 
Dit was het teken voor Bardet als topfavoriet om op de Coteaux de Cornas de lont in het kruitvat te steken. De renner trok stevig door en reed al gauw een voorsprong van veertig seconden bij elkaar. Op de achtergrond volgden aanvallen van Jhonatan Narvaez, Bob Jungels, Damien Gaudu en Lilian Calmejane elkaar op, maar niemand wist weg te rijden noch Bardet bij te halen, waardoor Bardet bij zijn rentree direct won. Maximimilian Schachmann lukte dit in de laatste vijfhonderd meter wel, waardoor hij op een tweede plek eindigde voor Calmejane.

Dit artikel delen:

5 Reacties

r525 24 februari 2018 om 16:44

Nou Calmejane, het wordt wel weer eens tijd te winnen.

0
LutsenkoFan 24 februari 2018 om 16:52

Lol.. Calmejane stelt vooralsnog totaal niet teleur.

0
LutsenkoFan 24 februari 2018 om 16:54

Het verbaasde mij laatst trouwens toen ik rondkeek op PCS en zag dat Bardet nog maar 6 (zonder deze) overwinningen had geboekt. Ook niet iemand die dus goede prestaties haalt op een periode na.. Dauphine, Tour de France…

0
Baik-Baik 24 februari 2018 om 17:29

Schachmann knap tweede. Waar liggen zijn kwaliteiten eigenlijk?

0
Jean Dumas 24 februari 2018 om 19:22

Goed bezig

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone