Bardet wil nog verder stijgen, Almeida had verschillen niet verwacht

woensdag 26 mei 2021 om 21:21
Bardet wil nog verder stijgen, Almeida had verschillen niet verwacht

foto: Cor Vos

De zeventiende etappe van de Giro d’Italia zorgde voor de nodige verschuivingen in het algemeen klassement. João Almeida steeg dankzij zijn tweede plaats in de daguitslag naar de achtste plek, terwijl Romain Bardet de nieuwe nummer zes is.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het was een snelle start van de etappe voordat de ontsnapping wegreed”, blikte Bardet terug. “De jongens hielden me goed in positie in aanloop naar de eerste zware klim. Na de top zaten we met drie man in de voorste groep, wat geweldig was. Ze brachten me in een goede positie naar de laatste klim.”

Vanaf dat moment was het volle bak, zei de Franse renner van Team DSM. “Ik was alleen maar gefocust op het rijden van mijn eigen tempo. Het was echt zwaar en Michael Storer deed het geweldig door me helemaal naar de streep te helpen. We zijn weer een dag dichter bij Milaan en we blijven alles geven om nog verder op te schuiven in het algemeen klassement.”


Almeida: “Zulke verschillen niet verwacht”

“Ik denk niet dat we meer hadden kunnen doen dan dit”, zei Almeida. “De jongens beschermden me en werkten voor me. Ze deden een flinke inspanning in de vallei in aanloop naar de laatste klim. Omdat ik me goed voelde, probeerde ik het daar. Eerlijk gezegd had ik niet zulke verschillen verwacht en dat ik plaatsen zou opschuiven in het klassement.”

“Dat ik tweede werd op deze zware klim en ik nu achtste sta in het klassement geeft me extra motivatie en vertrouwen voor de resterende etappes”, aldus de Portugees.


Bouchard: “Nog vaker aanvallen om de trui tot aan Milaan te houden

Bouchard deed een goede zaak voor het bergklassement door 49 punten op te strijken. Daarmee bracht hij zijn totaal op 180. Op de Passo San Valentino was hij aanvankelijk gelost, maar wist hij zich terug te knokken naar Gianni Moscon, Dan Martin en Antonio Pedrero om dan op de top de volle buit te pakken.

“Voor de vijfde keer deze Giro kwam ik in de vlucht van de dag terecht. Op de eerste lange klim lukte het me om op 700 meter van de top terug te komen bij de drie koplopers. Ik ben blij dat ik mijn koppositie kon uitbreiden, maar ik moet nog vaker in de ontsnapping komen als ik de trui tot in Milaan wil houden”, aldus de Franse renner van AG2R Citroën.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Wheely 26 mei 2021 om 21:26

Die Almeida, wat een geweldige opleving beleeft die zeg! Als hij overmorgen weer zo’n dag heeft pakt ie de rit. Ik zou alle wolfjes snoeihard de balletjes er laten afdraaien voor hem.

0
Victor S 26 mei 2021 om 21:34

Zo jammer van die hongerklop in etappe 4 met als gevolg nog 2x op Remco moeten wachten. Almeida die de snelste klimmer was op die laatste klim met een tijd van 38:07. Dat moet hem wel hoop geven voor overmorgen en hopelijk staat hij er dan gewoon weer. Deze jongen verdient een etappe. Vandaag lukte het net niet maar Martin heeft het zeker ook verdiend.

0
harryjohan71 26 mei 2021 om 21:50

Te lang willen profiteren van Yates, ipv samen het gat naar Martin te dichten.

0
josi 26 mei 2021 om 21:40

Almeida kan nog wel eens een sleutelrol gaan spelen in de laatste etappes. Hij rijdt sterk en heeft niks te verliezen.

0
Rufusvb 26 mei 2021 om 21:54

Precies! Met deze vorm er lekker invliegen en daardoor de koers openbreken.

0
De Siepel 26 mei 2021 om 21:41

Prachtige renner Almeida. Denkt altijd aanvallend en kan ook heel diep in zijn reserves gaan. Ben heel benieuwd, wat zijn prestatiecurve wordt in 2022. Kan ook volgens mij de druk van kopman aan en heeft als voordeel dat hij ook een prima tijdrit kan rijden.
Waar hij mogelijk voor moet opletten is zijn houding op de fiets. Hij kijkt veelal erg omhoog, kan zijn bouw zijn, maar dit vraagt op den duur om nekklachten.

0
Groetjesaandevoetjes 27 mei 2021 om 02:02

Volgens mij is dat omhoog kijken en schudden met zijn hoofd zijn lichamelijke reactie op het diep gaan.

0
Michelangelo 26 mei 2021 om 22:35

Mooie etappe met verrassende wendingen.
Almeida blijkt deze keer in staat om ook in de derde week nog goed te zijn. Niet dat hij vorig jaar superslecht was in de derde week, maar toen kon hij niet met de besten mee op dit soort aankomsten.
Benieuwd wat hij gaat doen. Proberen te stijgen in het klassement met een wilde aanval, of gaan voor een rit door de kopgroep binnen schot te houden. Of misschien wel gewoon koesteren wat hij heeft; de ene dag is de andere niet…. (zie Ciccone, Bernal, Vlasov…)

0
Silverlake 27 mei 2021 om 00:04

Spijtig dat Masnada niet moest wachten op Almeida in rit 4!!
Had wellicht 2 minuten minder verloren.

0
Johnny7 27 mei 2021 om 08:22

Het was sowieso een enorme fout om Almeida te laten knechten voor iemand die zijn eerste koers in 9 maanden rijdt. En dan ook nog eens zijn eerste grote ronde. Compleet verkeerd ingeschat waardoor Almeida waarschijnlijk een podium misloopt. Moet wel zeggen Almeida was zelf de eerste paar dagen ook wat minder.

Bardet wil verder stijgen maar is de enige dag goed de andere dag slecht en met de slechste tijdrijder van allemaal vraag ik het me af.

0
vincenzo 27 mei 2021 om 09:07

Mijn gedachte

0
Quincy Adams 27 mei 2021 om 09:59

Het getuigt van weinig inzicht in hoe je een grote ronde rijdt: Een grote ronde duurt 3 weken; daarbij moet je in de laatste week (nog) top zijn. Het tijdverlies door Almeida in het eerste deel hoefde niet te betekenen dat je een gc op je buik kan schrijven. en dat blijkt.

Bardet had het over opschuiven. Dat kan beide kanten op…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone