Bardet tweede op Ventoux: “Heb een lastige week achter de rug”

maandag 17 juni 2019 om 18:06
Bardet tweede op Ventoux: “Heb een lastige week achter de rug”

foto: Cor Vos (archief)

Romain Bardet baalt van zijn nederlaag in de Mont Ventoux Challenge. De Fransman van AG2R La Mondiale was de topfavoriet, maar beet zich stuk op Jesús Herrada. “Hij was heel sterk, maar ik ben daarom niet minder ontgoocheld van mijn prestatie”, reageert Bardet.

Bardet was daags na de finish van het Critérium du Dauphiné afgereisd naar de Provence voor de eerste editie van de Ventoux Challenge. Dat hij weinig rust had, viel hem zwaar. “Ja, ik heb een lastige week achter de rug, maar ik was toch gekomen voor de overwinning. Mijn team heeft ook super goed werk geleverd onderweg.”

Halverwege de klim naar de Ventoux koos Bardet de aanval. Ondanks meerdere demarrages, bleef Bardet Herrada in zijn wiel zien. Op 300 meter van de finish demarreerde de Spanjaard, een aanval waarop Bardet geen reactie had. “Herrada was in volle finale gewoon veel explosiever”, geeft de Fransman toe. “Dit is wel een zeer mooie wedstrijd met een geweldige organisatie.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

leegloper 17 juni 2019 om 18:46

Als Bardet fris aan de wedstrijd was begonnen, dan had hij misschien Herrada kunnen slopen door meerdere kilometers een hoog tempo te rijden. Begrijpelijk dat hij daar nu geen puf voor had. Bardet had meer moeite met zijn demarrages dan Herrada het had om die te pareren.

skylimit 17 juni 2019 om 20:21

Misschien had AG2R niet alles op Bardet moeten zetten. Nu zet hij zijn hele ploeg aan het werk, waardoor er wel een grote schifting plaatsvond, maar hij rookte zo ook al zijn ploegmaten al vroeg op.
Hierdoor bleef op 10-11km van finish alleen nog Gallopin over als helper en zat o.a,
Herrada nog lekker in het wiel.
Vanaf 8 kilometer stond Bardet er alleen voor tegen Herrada, die zeer makkelijk leek
te volgen. De demarrages van Bardet misten duidelijk kracht, dus bracht hij Herrada in een zetel naar de finish.

Lalsacien 18 juni 2019 om 11:03

Inderdaad, Herrada hoefde maar een renner in de gaten te houden.

Jean Dumas 18 juni 2019 om 11:32

Nu weten we zeker dat Bardet echt geen bedreiging gaat vormen voor de tempoklimmers, in een Tour die sowieso veel bergachtiger wordt omschreven dan hij in werkelijkheid is.

Spinergy 18 juni 2019 om 13:52

Volgens Strava hebben ze bizar hard omhoog gereden alsnog… binnen een uur (en 20min sneller dan mijn PR :)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.