Bardet mikt in eerste instantie op het klassement

zaterdag 19 augustus 2017 om 08:21
Bardet mikt in eerste instantie op het klassement

foto: Sirotti

Er hangt voorafgaand aan de Ronde van Spanje een vraagteken boven het hoofd van Romain Bardet: gaat hij nu voor een klassement of niet? Zelf blijft de Fransman van AG2R La Mondiale daar mysterieus over, maar zijn ploegbaas Vincent Lavenu verklapt tegenover Cyclingnews dat hij wel degelijk op een goede eindnotering mikt.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
“Dit is een grote ronde, en voor Romain betekent dat altijd iets erg belangrijks”, aldus Lavenu. “Het is ook de eerste keer dat hij twee grote rondes in één jaar rijdt. Natuurlijk vormt de Vuelta iets onbekends voor hem, maar hij is een kampioen en de kampioenen binnen het wielrennen, de Contadors en de Froomes, zeggen simpelweg niet: ik ga enkel voor etappezeges. Zij willen altijd een goed klassement rijden in een grote ronde.”

Dat geldt dus ook voor Bardet, concludeert Lavenu. “Hij begint de wedstrijd met het idee om een goed klassement te rijden. Dat zou tijdens de wedstrijd kunnen veranderen, misschien moeten we op zoek naar etappezeges, maar in eerste instantie gaan we voor het klassement.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

jan jansen 19 augustus 2017 om 08:41

Logisch, uit faalangst voor een goed klassement moet hij geen verstoppertje gaan spelen.

0
Timocycling 19 augustus 2017 om 09:02

Ik denk dat Pozzovivo de klassementsman zal zijn, die is dit seizoen prima in orde en Bardet is na de Tour denk ik gesloopt. Tevens is dit zijn eerste keer dat hij 2 grote rondes in één seizoen rijdt.

0
Joachim 19 augustus 2017 om 09:56

Bardet is inderdaad een vraagteken. De Wielerflitsbezoekers hebben opvallend weinig vertrouwen in Bardet heb ik de indruk. Als ik de resultaten van de poll zie, amper 63 stemmen voor Bardet! Froome daarentegen 1767 stemmen, terwijl het verschil in de Tour toch niet zo groot was. Aru meer dan drie keer zoveel, terwijl die toch achter Bardet eindigde in de Tour en even diep ging. Zelfs Kelderman heeft veel meer stemmen dan Bardet.

0
vluggejapie 19 augustus 2017 om 10:03

Bardet moet aan zijn tijdrit werken.

0
Eckhart 19 augustus 2017 om 10:11

Realistisch voor Bardet om eerst voor etappes te gaan en dan wel verder te zien. Eerste keer dat hij twee rondes na elkaar doet?
Spijtig dat ploegleider er wat druk op zet.

0
Mwielerfan 19 augustus 2017 om 10:11

Eerste keer twee grote rondes voor een relatief jonge renner. Het zou ap mooi zijn als ie voor een ritzege meedoet.
Waarschijnlijk rijdt hij vooral met het ook op voorjaar volgend jaar en dan denk ik dat parijs nice een logisch doel is

0
storm-biker 19 augustus 2017 om 10:22

Het alternatief ging Barguil in de tour anders behoorlijk goed af.

0
joowii 19 augustus 2017 om 10:40

ook wel een klein steekje naar Pinot: ‘kampioenen … zeggen simpelweg niet: ik ga enkel voor etappezeges’. Pinot slaagde hier in de Tour totaal niet in natuurlijk.

0
Sebas 19 augustus 2017 om 11:25

Haha heerlijk van Lavenu. Bardet denkt rustig die Vuelta in te kunnen, mikkend op wat dagsucces, en Lavenu draait het verhaal gewoon om: nee, hij is een kampioen en die gaat in de eerste plaats voor dat klassement. Lekker dan!

0
Kosmonaut 19 augustus 2017 om 11:33
Quote:
maar hij is een kampioen en de kampioenen binnen het wielrennen, de Contadors en de Froomes, zeggen simpelweg niet: ik ga enkel voor etappezeges

Juist…. Op basis van wat vindt meneer Bardet dan een kampioen? Enige overwinningen op zijn palmares zijn etappezeges in Tour en Dauphiné….

Steengoed renner, maar een groot kampioen is hij (vooralsnog) nog lang niet.

0
the student 19 augustus 2017 om 13:11

ik hoop dat hij getraind heeft op le tijdritfiet

0
yara12 19 augustus 2017 om 14:05

ik ga voor Bardet, en ik hoop at hij probeert hoog te eindigen, nu Valverde niet meedoet!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone