Bardet, King Lok Cheung, Gilbert

Bardet, King Lok Cheung, Gilbert

foto: Sirotti

zaterdag 10 februari 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Romain Bardet, King Lok Cheung en Philippe Gilbert.

Bardet neemt deel aan Boucles-Drôme Ardèche

Romain Bardet zal op 24 februari weer in competitie treden. Dit heeft zijn ploeg AG2R La Mondiale laten weten in een persbericht. Aanvankelijk zou de Franse klimmer van start gaan in de Ruta del Sol (14-18 februari), maar hij moest passen voor de Spaanse rittenkoers vanwege een thuis opgelopen snee én spierblessure. De 27-jarige coureur zal nu aan het vertrek staan van de Classic de l’Ardèche, om een dag later ook de Royal Bernard Drôme Classic te betwisten.


King Lok Cheung rijdt naar Aziatische tijdrijdtitel

King Lok Cheung is de nieuwe Aziatisch kampioen tijdrijden. De 27-jarige renner uit Hongkong – vorig seizoen nog actief in de WorldTour bij het huidige Mitchelton-Scott – wist de Zuid-Koreaan Hyeong Min Choe na een secondespel de loef af te steken. De Iraniër Arvin Moazemi pakte op één minuut de bronzen medaille.

Trek-Segafredo-renner Fumiyuki Beppu, de meest in het oog springende naam, moest genoegen nemen met de vierde stek. Het is voor de tweede maal zijn carrière dat Cheung zich kroont tot Aziatisch kampioen tegen de klok. Twee jaar geleden versloeg hij ook al Min Choe na een spannende strijd.


Philippe Gilbert tevreden na seizoensopening

Gilbert kijkt tevreden terug op zijn eerste wedstrijd van het wielerseizoen, de Vuelta a Murcia, waarin hij derde werd. Gilbert vertelt op de website van Quick-Step Floors dat hij niet in staat was om Luis León Sanchez en Alejandro Valverde te volgen, maar dat hij toch tevreden is met zijn vorm en het resultaat. Voor Gilbert staat dit seizoen in het teken van het winnen van Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix. Als Gilbert deze koersen wint, dan heeft hij alle monumenten gewonnen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Veloburto 10 februari 2018 om 20:29

Als je Aziatisch kampioen wordt, mag je dan het hele jaar in de Aziatische trui rondrijden? Nog nooit gezien eigenlijk

Joachim 10 februari 2018 om 20:36

Edit redactie: Klopt helemaal!

Jacco van Stierop 10 februari 2018 om 20:38

‘Classic de l’Ardèche’.
Stuitend staaltje franglais.

LutsenkoFan 10 februari 2018 om 20:44

Gilbert gaat dus weer zo veel mogelijk zichzelf “slopen” om zijn vorm te halen, net als vorig jaar.

Zie zijn dodemanspogingen in bv Parijs Nice.

Polleke 10 februari 2018 om 20:48

Vandaag was hij wel heel overmoedig… misschien had hij gehoopt op een RVV scenario, maar deze keer bleven zijn belagers wel op de fiets …;)

SoloSlim 10 februari 2018 om 23:07

Is in elk geval goed gestart aan zijn seizoen.

Haanaf 11 februari 2018 om 08:35

QSF is überhaupt weer goed aan het voorjaar begonnen. Waar veel ploegen vaak nog uitblinken in afwezigheid, zijn zij in het eerste deel van het seizoen direct scherp.

Headlines

Materiaalzone

Populair