Bardet: “De Tour is een groot doel, maar er zijn ook kansen daarbuiten”

Bardet: “De Tour is een groot doel, maar er zijn ook kansen daarbuiten”

©Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

vrijdag 10 februari 2017 om 17:15

Romain Bardet begint komende week zijn seizoen in de Ronde van Oman. De Fransman is de kopman bij AG2R La Mondiale en wil in 2017 een nieuwe stap maken. “Ik ben nog steeds jong en heb grote ambities”, tekent Cyclingnews op bij een vraagsessie met de ploeg.

“Succes komt dit seizoen niet alleen neer op weer podium rijden”, doelt Bardet op zijn tweede plek in het eindklassement van de Tour de France 2016. “Het gaat om koersen winnen, fysiek en tactisch beter worden. De Tour is natuurlijk een groot doel, maar er zijn ook veel kansen daarbuiten.”

Meedoen om de winst in Oman
Een eerste kans vindt Bardet in Oman, waar hij vorig jaar als tweede eindigde achter Vincenzo Nibali. “Ik ga daar heen om mij te laten zien en te controleren of mijn werk uitbetaald gaat worden. Als ik goed omga met de druk, kan ik competitief zijn en zelfs meedoen voor de winst. Een zesdaagse wedstrijd is het juiste format om kilometers in de benen te krijgen, zeker omdat het weer daar goed is, terwijl de Europese winter vrij streng is.”

Nieuwe ervaringen
Na de Tour of Oman blijft Bardet in het Midden-Oosten om voor het eerst de Abu Dhabi Tour te rijden. Daarna pas keert hij terug naar Frankrijk voor Parijs-Nice. Een bewuste keuze. “Ik wil niet stagneren en mij vervelen door elk seizoen mijn programma te kopiëren. Samen met het management van de ploeg en mijn coach hebben we gekozen om de seizoensstart licht te veranderen. We gaan voor twee rittenkoersen in de hitte, wat ons in staat stelt om in goede omstandigheden te werken, met het oog op Parijs-Nice. Ik vind die nieuwe ervaringen leuk.”

“Ik voel mij sterker en volwassener na 2016, wat doorslaggevend was met betrekking tot mijn vertrouwen”, zegt Bardet. “Ik kan niet wachten om het seizoen te beginnen, maar op hetzelfde moment weet ik hoe dingen gaan.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

nederbelg 10 februari 2017 om 17:25

Benieuwd of hij nu ook buiten het tweeluik Dauphiné-Tour een grote stap vooruit kan zetten. P-N wordt een goeie indicatie

0
Lalsacien 10 februari 2017 om 17:54

In het interview in het Frans bij l’équipe(vorige week) gaf hij ook aan meer risico te willen nemen in de korte rittenkoersen. Vaker wegspringen.

0
TykkeThor 10 februari 2017 om 18:55

Het winnen van een korte rittenkoers lijkt me een mooie volgende stap voor Bardet. Die tweede plaats in de Tour zie ik hem niet zo snel evenaren, maar desondanks een klasbak.

0
Jungle Man 10 februari 2017 om 18:56

Bardet als tourwinnaar zou ik leuk vinden. Koerst altijd verrassend en schuwt de aanval niet. Maar of ie is opgewassen tegen een heel team van sky die bijna allen als kopman kunnen fungeren is de vraag

0
Mathieu Moller 10 februari 2017 om 19:25

Ik hoop voor hem dat ie een aantal mooie koersjes wint dit jaar. Is toch mijn favoriete Fransman, mede door zijn manier van koersen. Als alles meezit, denk ik dat hij best wel eens de Tour kan winnen, maar dat lijkt me dit jaar nog te vroeg.

0
LyndaLid 10 februari 2017 om 19:47

Mijn outsider voor Luik!

0
McMulenga 10 februari 2017 om 21:51

Alles afgemeten kan hij natuurlijk niet op tegen Froome of Quintana, maar hij hoort wel bij de groep met renners die knokt voor plek 3-7. Met een beetje geluk (lees: pech voor Froome/Quintana) kan hij per ongeluk best eens eens de Tour winnen.

0
Doordrijver 10 februari 2017 om 22:36

Ik zie hem graag bezig. Aanvallend ingesteld en da’s altijd leuk en kijk, hij werd tweede in de Tour.
Hopelijk vindt Pinot zichzelf ook weer terug trouwens. Moge hij een balans vinden in dat klimmen en tijdrijden want dit laatste was wel fenomaal plots.

0
assen 11 februari 2017 om 01:10

Inderdaad, die Bardet maar ook die Pinot, Barguil en Latour vind ik mooie renners, ook al zijn het Fransen. Wat een talenten… En met al die sprinters erbij hebben ze veel klasbakken.
Die tweede plaats in de Tour kreeg ie toch een beetje cadeau en in de schoot geworpen, maar ja, HIJ reed er wel voor, dus verdiend.
Misschien is het een renner die pas tot zijn recht komt in zware koersen van meerdere weken, de toekomst zal het leren.

0
jorryt 11 februari 2017 om 10:26

Heerlijke aanvallende renner! Die Fransen hebben wel veel grinta bij de jongere renners. Latour die stierf ook duizend doden in de Vuelta.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone