Banholt organiseert op 9 september NK Gravel, met Terpstra, Zonneveld en Van Empel aan de start
foto: Cor Vos
woensdag 6 september 2023 om 13:33

Banholt organiseert op 9 september NK Gravel, met Terpstra, Zonneveld en Van Empel aan de start

Banholt is zaterdag 9 september the place to be als je liefhebber bent van gravelen. Het Limburgse dorp, ten zuiden van Margraten, organiseert dan namelijk de derde editie van het Nederlands kampioenschap Gravel. Met Niki Terpstra, Thijs Zonneveld, Ivar Slik, Fem van Empel en Tessa Neefjes staan meerdere bekende namen aan de start.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De organisatie van het NK heeft een lokaal parcours van 16 kilometer uitgetekend richting het naastgelegen Herkenrade. Maar liefst 14 kilometer van de ronde bestaat uit gravelwegen. Er is 500 meter aan grasveld en de andere 1,5 kilometer is verhard. De beklimming van de Molenweg (500 meter aan 8,5%) maakt de omloop extra zwaar.

Vorig jaar gingen Marianne Vos en Coen Vermeltfoort er met de Nederlandse titels vandoor in Epe, Gelderland.

Merida NL Gravel Series
Het NK Gravel is onderdeel van een groter gravelweekend in Banholt. De kampioensstrijd behoort ook tot de Merida NL Gravel Series, en daarnaast staat de zesde editie van de Gravel Series Limburg op het programma. Tevens wordt er een Shimano Kids MTB Race verreden.

Om de overlast van het gravelkampioenschap zo klein mogelijk te houden, loopt het parcours deels over privégrond, zijn er verkeersregelaars en worden wandelaars in het gebied gewaarschuwd door een motor die vooruit rijdt. Na afloop van de wedstrijden rijdt de organisatie nog een ronde om het hele parcours op te ruimen.

Programma NK Gravel 2023 in Banholt
10.30 uur – NK Gravel voor vrouwen (2 uur)
10.30 uur – Open NK voor mannen en vrouwen (2 uur)
13.15 uur – NK Gravel voor mannen (3 uur en 15 minuten)

Meer informatie lees je op de website van de NL Gravel Series

 
2 Reacties
Sorteer op:
6 september 2023
Leuk, dat ze een keer een DJ als Reinier Zonneveld mee laten doen aan zo’n wedstrijd, trekt een keer een hele andere doelgroep zo denk ik!
6 september 2023
Paar pillen der in en KARREN MAAR!

Reacties zijn gesloten.