Bahrain Victorious trekt met Mohoric en Bauhaus naar Milaan-San Remo

donderdag 17 maart 2022 om 17:16
Bahrain Victorious trekt met Mohoric en Bauhaus naar Milaan-San Remo

foto: Cor Vos

Bahrain Victorious heeft zijn huiswerk ingeleverd voor Milaan-San Remo. Europees kampioen Sonny Colbrelli is er vanwege bronchitis niet bij, maar de ploeg heeft alsnog voldoende ijzers in het vuur. Phil Bauhaus is de sprinter met dienst, Matej Mohorič kan wellicht iets ondernemen in de finale.

De 27-jarige Bauhaus is op papier de snelste renner van Bahrain Victorious, maar de Duitser heeft in het verleden nog niet veel laten zien in het klassieke werk. De grote vraag is dan ook of de Duitser in staat is om zijn wagonnetje aan te haken op de Cipressa en de Poggio, met het oog op een eventuele sprint. Dat het met de vorm wel snor zit, liet Bauhaus zien in de voorbije Tirreno-Adriatico. Hij won er namelijk de slotetappe naar San Benedetto del Tronto.

Mohorič (27) zal het meer van de aanval moeten hebben. De Sloveense allrounder was in 2019 al een keer vijfde in San Remo, werd tiende in 2020 en elfde vorig jaar. De tweevoudig etappewinnaar in de voorbije Tour de France kan wellicht iets ondernemen op de Cipressa of de Poggio, in de hoop de topfavorieten te verrassen.

Bauhaus en Mohorič worden zaterdag omringd door de ervaren Japanner Yukiya Arashiro, de Italiaanse klimmer Damiano Caruso, de Italiaanse hardrijder Jonathan Milan, de Duitse tijdrijder Jasha Sütterlin en de onvoorspelbare Sloveen Jan Tratnik.

voor

Dit artikel delen:

4 Reacties

Beer 17 maart 2022 om 18:01

Mohoric. Darkest dark horse. Falco-stijl naar beneden.

Turtlehead 17 maart 2022 om 19:37

Dat zal ie wel doen, maar om op tv te komen moet ie wel bij de eerste vijf bovenkomen en dat lijkt me niet zo simpel voor hem. Dan heeft ie echt wel een superdag nodig.

Beer 17 maart 2022 om 19:39

Vorig jaar toch al in de kopgroep; dit jaar heel wat kopmannen afwezig. Ben benieuwd!

Marco Willems 17 maart 2022 om 18:48

Mohoric zal zijn kans wel willen grijpen zaterdag, heeft tot nu toe alleen maar voor Colbrelli moeten knechten. De een zijn dood is de ander zijn brood.

Headlines

Materiaalzone