Bahrain Victorious bevestigt komst van Antonio Tiberi: “Hij erkent zijn fouten”
foto: Cor Vos
donderdag 1 juni 2023 om 18:14

Bahrain Victorious bevestigt komst van Antonio Tiberi: “Hij erkent zijn fouten”

Het hing al in de lucht, maar de transfer van Antonio Tiberi naar Bahrain Victorious is nu ook echt in kannen en kruiken. De 21-jarige Italiaan heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot en met 2025. Tiberi zal op vrijdag 9 juni, in de GP Kanton Aargau, voor het eerst in actie komen namens zijn nieuwe ploeg.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De beloftevolle Tiberi kwam eerder dit seizoen nog uit voor Trek-Segafredo, maar werd vorige maand – met wederzijds goedvinden – ontslagen door de Amerikaanse formatie. De Italiaan werd begin dit jaar veroordeeld voor het doodschieten van een kat. De coureur moest van de rechter een boete van vierduizend euro betalen en werd door Trek-Segafredo op de vingers getikt en voor ruim drie weken geschorst. De Italiaan bood daarop zijn excuses aan.

Dit bleek echter niet genoeg voor de ploegleiding van Trek-Segafredo en dus moest Tiberi op zoek naar een nieuwe werkgever. Bahrain Victorious geeft de jonge renner nu een nieuwe kans. “Het aantrekken van Antonio is een goede zet, zowel voor ons als voor hem”, vat teammanager Milan Erzen het samen. “Hij is een supergetalenteerde jongen die goed zal kunnen gedijen in onze omgeving. We rijden niet alleen om te winnen, maar ook om de volgende generatie te inspireren.”

Karaktervorming 
“Het is duidelijk dat Antonio over veel talent beschikt en grote dingen kan bereiken in de wielersport. Maar het is voor ons net zo belangrijk dat hij ook blijft groeien op persoonlijk vlak. Antonio heeft een aantal fouten gemaakt, maar dat beseft en erkent hij. Onze focus op discipline, karaktervorming en begeleiding zal hem helpen op een pad naar langdurig succes, zowel op als naast de fiets.”

Tiberi is blij dat hij na een moeilijke periode nu kan beginnen aan een nieuw avontuur. “Bahrain Victorious leek van buitenaf altijd al een goed georganiseerde ploeg. Ik heb dan ook niet getwijfeld toen ik het aanbod kreeg. Ik ken al enkele Italiaanse renners en werknemers. Ik ben ook hartelijk ontvangen. Ik wil – met hulp van het team – laten zien dat ik heb geleerd van mijn fouten. Ik wil graag weer koersen en het vertrouwen zo goed mogelijk terugbetalen.”

 
20 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2023 19:51
Niet geschoten is altijd mis
1 juni 2023 22:43
Jongen maakt een grote fout, wordt gestraft en gaat door het stof. Volgensmij is het rechtssysteem zo ingericht dat (bijna) iedereen een tweede kans krijgt. Het aan de hoogste boom ophangen en eeuwig verketteren heb ik nooit begrepen. Alsof we allemaal heilig zijn
2 juni 2023 07:35
Bij BV gaat hij gewoon weer verder met zijn carrière, een kat komt altijd op z'n pootjes terecht.
1 juni 2023 22:07
Bahrein stuurt voortaan zijn kat
1 juni 2023 19:18
Volkomen terrecht, iedereen verdient een 2e kans
1 juni 2023 19:50
Als Bahrain Victorious maar "geen kat in de zak" heeft gecontracteerd.......
1 juni 2023 20:44
Nou……..vooral uit betrouwbare bronnen gehoord dat dit geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken. Is niet voor de poes!
1 juni 2023 21:51
Er zijn al een hoop dieren langsgekomen in de loop der jaren; is "de kat" eigenlijk al gebruikt als bijnaam in het wielrennen?
1 juni 2023 22:22
Alle onzin daar gelaten, het is wel een talent, als hij al dat geruis rond zijn misstap kan dempen dan gaan ze er bij BV een goeie aan hebben…
1 juni 2023 21:52
Kat in t bakkie
1 juni 2023 20:56
Ooh ik hoor net dat zen eerste koers voor bahrein de kattenkoers wordt !
    2 juni 2023 09:14
    Niet de Ronde van Polen met finish in Katowice?
1 juni 2023 21:45
Op zich geen verrassing dat zo iemand wel een plekje vindt in de regio waar zelfs mensenrechten weinig relevantie hebben.
    2 juni 2023 06:25
    Jawel, ze worden Kategorisch geschonden.
2 juni 2023 08:16
Een kat poept graag in een zandbak :D
1 juni 2023 20:07
Dat is geen kattepis :D

Reacties zijn gesloten.