‘Bahrain Merida zet in op komst Landa, Formolo en Gorka Izagirre’

‘Bahrain Merida zet in op komst Landa, Formolo en Gorka Izagirre’

foto: LaPresse

dinsdag 6 juni 2017 om 15:51

Bahrain Merida wil een serieuze kwaliteitsinjectie doen binnen de selectie. De ploeg van kopman Vincenzo Nibali heeft eerder vandaag al het contract van sprinter Sonny Colbrelli verlengd en heeft nog drie renners op de korrel, schrijft het Spaanse Marca.

Gorka Izagirre is al dicht bij een overeenkomst. De Spanjaard van Movistar won afgelopen Giro een etappe en zal zich weer voegen bij zijn broer Ion Izagirre, die afgelopen winter al de overstap maakte naar Bahrain Merida. Daarnaast is de formatie in de zoektocht naar extra ronderenners uitgekomen bij Mikel Landa. De Spanjaard van Sky zou ook in belangstelling staan van Astana. Hij was in de Giro al vroeg kansloos voor een klassement en ging daarna met succes op jacht naar een ritzege en de bergtrui.

Daarnaast heeft Bahrain Merida een oogje laten vallen op Davide Formolo van Cannondale-Drapac. De nummer tien van de voorbije Giro d’Italia zal op termijn de rol van Vincenzo Nibali over moeten nemen als Italiaans boegbeeld van de ploeg.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Thailand 6 juni 2017 om 15:57

Ok, ze gaan er daar dus nog meer centjes in pompen, zijn niet de minste renners die ze willen.

kittelkolb 6 juni 2017 om 16:11

Heeft iemand enig idee hoe lang Nibals nog door wil gaan?

Fast Freddy 6 juni 2017 om 16:14

Dat zijn 3 serieus goede renners. Nu kunnen ze bij BM wel een kwaliteitsinjectie gebruiken voor het rondewerk. In de Giro had Nibali vaak alleen nog Pellizotti. In de tour zal het helemaal mager zijn wat klimmend vermogen betreft.

rkfiets 6 juni 2017 om 16:17

Ik denk dat Nibali gaat stoppen zodra hij er achter komt dat hij geen grote ronde meer kan winnen. Als je zo veel gewonnen hebt, beleeft hij weinig plezier aan derde en vierde plaatsen verwacht ik. En ik zie hem ook niet gauw als iemands meesterknecht.

Johnny7 6 juni 2017 om 16:18

Wel verwacht dit. Ion Izagirre als kopman voor de Tour is erg mager. Formolo heeft, mits hij aan zijn tijdrit gaat werken, goede vooruitzichten als ronderenner. Landa zonder pech is ook een top 5 kandidaat voor elke ronde denk ik, dus zou ook een goede aankoop zijn.

PeterSelie 6 juni 2017 om 16:20

Vorig jaar moesten ze hun team vormen op basis van renners wiens contract toen afliep, vandaar dat het vaak wat overschotten waren die het team vervoegden. Nu kunnen ze een nieuwe serie renners aanwerven met meer kwaliteiten.

NielsCos 6 juni 2017 om 16:37

Nibali blijft minstens tot zijn 35ste in het peloton (interview Giro gids Procycling), dus zeker nog tot 2020.

TotSinas 6 juni 2017 om 17:22

Ze zouden eens in de voorjaarsploeg moeten investeren. De kasseiklassiekers zijn ze amper te zien.

Davide_Formolo 6 juni 2017 om 17:42

Zou het persoonlijk goed vinden als Formolo vertrekt bij Cannondale. Bahrein lijkt me dan wel een ploeg waar hij de kans krijgt om kopman te worden in belangrijke rittenkoersen. Bij Cannondale was er toch vrij weinig ondersteuning, en bovendien vaak meerdere plannen (zie afgelopen Giro met oa Woods, Rolland).

Laatste man 6 juni 2017 om 17:45

3 logische versterkingen eigenlijk. Passen allemaal in Spaans of Italiaanse ploegen. Dat is Bahrein natuurlijk gewoon.

MME 6 juni 2017 om 18:57

Zie ze ook nog wel Kristoff halen, mits ze voldoende budget hebben!

Velominatus 6 juni 2017 om 19:37

Pfff deze poenerige zandbakridders maken het wielrennen kapot. Vijf maanden bezig en nu is de huidige ploeg ineens niet meer goed genoeg. Als een stel verwende kleuters die hun zin niet krijgen moeten er meteen alweer nieuwe en duurdere renners bij.
Ga eens serieus renners opleiden op basis van een lange termijn visie!

nederbelg 6 juni 2017 om 19:40

Ik leer graag bij. Is “op de korrel hebben’ zoals in de intro correct Nederlands? Ken enkel ‘op de korrel nemen’ in de (negatieve) zin van ‘kritiek hebben op’.
Kans dat Landa naar Astana gaat? (hehe, wie schrijft er nog eens een zin met 9 lettergrepen en enkel de klinker a, 11 keer nog wel…). Zelf schat ik alvast de kans dat Landa naar Astana gaat hoger in.

Covadonga 6 juni 2017 om 19:41

@velo
Ik volg je niet. Waarom maken ze het wielrennen kapot? Wees blij dat ze er in willen investeren.

Romāns Vainšteins 6 juni 2017 om 19:55

Je kunt het het beste zien als Italianen die arabieren voor hun karretje heben weten te spannen, dat de ploeg goed marcheert hebben ze allang laten zien dit seizoen.

schipperaar 6 juni 2017 om 20:04

@nb
Goed gezien weer, je hep er oog op en altijd bereid om een steentje bij te dragen, hulde.

Chaba 7 juni 2017 om 10:31

Goed plan toch. Nibali en Izagirre is wel erg mager in de breedte voor zo een rijke ploeg. Izagirre als klimknecht. Landa als kopman en Formolo die eraan komt om het stokje van Nibali over te nemen, hoewel hij mag dromen van een erelijst zoals Nibali. Dat zie ik dan weer niet gebeuren.

Headlines

Materiaalzone

Populair