Bahrain Merida wilde Bram Tankink contracteren

maandag 9 januari 2017 om 08:07
Bahrain Merida wilde Bram Tankink contracteren

foto: Sirotti

Bram Tankink had deze winter kunnen overstappen naar Bahrain Merida. De nieuwe WorldTour-ploeg had interesse in de 38-jarige renner vanwege zijn ervaring en parcourskennis in de voorjaarswedstrijden. In plaats van een overstap besloot Tankink zijn contract te verlengen bij LottoNL-Jumbo.

In gesprek met WielerFlits noemt teammanager Brent Copeland het aantrekken van een Nederlander “een van de doelen van de ploeg”. Het is zijn missie om de ploeg zo internationaal mogelijk te maken en volgens hem kan een Nederlander dan niet ontbreken. “De klasse en het talent van wielrenners uit deze regio is enorm. Wielrennen zit in het bloed en de cultuur.”

“Maar we willen niet zomaar een Belg of Nederlander oppikken”, verduidelijkt Copeland. “Het moet wel van toegevoegde waarde zijn.” Tankink kwam voor op het lijstje met Nederlandse namen dat ploegleider Tristan Hoffman inleverde toen hij in september rond was met de ploeg. Maar op dat late tijdstip in het seizoen bleken de meeste namen niet meer relevant.

Bahrain Merida heeft voor de Vlaamse klassiekers alle hoop gevestigd op Heinrich Haussler. Het is echter nog de vraag of hij op tijd in optimale conditie kan raken. De Australische renner is vorige week geopereerd aan een knieblessure en kan vanwege de revalidatie nog niet trainen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

castroviejo 9 januari 2017 om 08:24

Even off topic maar westra schijnt te gaan stoppen meldt nu.nl.

On: wat leeftijd betreft had bram zeker gepast maar zie m liever bij lotto fietsen :-)

0
sverige1977 9 januari 2017 om 08:44

Bram had beter hier kunnen cashen dan bij Lotto dat hem eigenlijk geen contract meer wilde geven . Bahrain gaat dus volgend jaar nog wel Nederlanders aantrekken als je het bericht zo leest.

0
Chrys 9 januari 2017 om 09:33

@sverige1977
Als LottoNL hem geen contract wilde geven, hoe verklaar jij dan dat hij er toch nog zit?

0
BenderBeach 9 januari 2017 om 11:22

Even tanken in Bahrain.

On: Blij dat Brammetje ervoor gekozen heeft om te blijven!

0
Viktrodriguez 9 januari 2017 om 18:01

Dan heb je wel heel erg weinig hoop, als je dat moet vestigen op Heinrich Haussler. Daarnaast kun je je beter richten op een paar specialismen en dat ook echt goed uitvoeren dan overal maar een beetje willen presteren.

0
Quintenri 9 januari 2017 om 19:15

Waarom geen Vlaamse renner?
Blij dat Tankink bij LTJ blijft trouwens, zie hem niet rijden bij een team als Bahrein..

0
Amsterdam2028 9 januari 2017 om 22:05

Geweldige vent, altijd een goed en authentiek verhaal voor de camera en verzet berenwerk voor de ploeg (naar het schijnt). Had hem graag nog een jaartje onder het juk van de TLJ weg zien gaan om zijn kwaliteiten te tonen in een ander shirtje. Go Tank!!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone