Bahrain Merida: “We hopen dat Carapaz ontploft”

woensdag 29 mei 2019 om 09:32
Bahrain Merida: “We hopen dat Carapaz ontploft”

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali probeerde Richard Carapaz te lossen op de Mortirolo, maar de Italiaan was niet opgewassen tegen het overwicht van Movistar. Toch heeft zijn coach Paolo Slongo nog altijd vertrouwen in een goede afloop. “We gaan net zo lang door, tot Carapaz begint af te zien”, zo vertelt hij aan La Gazzetta dello Sport.

Nibali gooide dinsdag zijn kaarten op tafel op de gevreesde Mortirolo. De kopman van Bahrain Merida wist een klein gaatje te slaan op rozetruidrager Carapaz, maar de Ecuadoraan kon de gehele beklimming rekenen op een ijzersterke Antonio Pedrero en Mikel Landa. Die laatste wist weer naar de Italiaan toe te rijden.

Geen tijdswinst dus voor Nibali, die nog altijd een achterstand moet goedmaken van 1:47 op Carapaz. “Vincenzo zal blijven koersen om te winnen”, aldus Slongo. “We hopen dat Carapaz een keer ontploft. We gaan niet uit van een aanval à la Chris Froome”, zo doelt hij op de heroïsche solo van de Brit in de Giro van vorig jaar.

“Daarvoor is het niveau te hoog en zijn de verschillen te klein. We blijven echter prikken, in de hoop dat Carapaz echt begint af te zien. Jammer genoeg heeft hij kunnen profiteren van de rivaliteit tussen Nibali en Primož Roglič.”

Dit artikel delen:

25 Reacties

BW52 29 mei 2019 om 09:35

Hoop doet leven zeggen we maar.

poelidor 29 mei 2019 om 09:36

Haha dat gezicht van Hugh Carthy op de foto bij het artikel… ;-D

Brummel 29 mei 2019 om 10:50

haha

Sonsbach Allstars 29 mei 2019 om 10:50

haha die is net komen buiten wandelen van masters of hardcore

elrio 29 mei 2019 om 09:37

Rare uitspraak: Daarvoor is het niveau te hoog
Lijkt wel of ie wil zeggen dat de aanval van Froome vorig jaar alleen maar gelukt is omdat de tegenstand een beetje tegenviel.

Bazzz 29 mei 2019 om 10:07

Inderdaad! met alle respect voor Nibali, maar denk dat het niveau vorig jaar vele male hoger lag met Yates in topvorm, een goede Dumoulin en een steeds beter wordende Froome.

Verder erg tof dat hij gewoon vol voor de overwinning gaat, hij zal een tweede plek voor op willen eisen om toch een goede poging voor de overwinning te doen. Dit soort renners zijn op één hand te tellen.
Hij kan nog wel eens een goede hebben aan Lopez, die gisteren door demarrages ook zorgde voor veel breuken.

adelaarvanantwerpen 29 mei 2019 om 13:04

Z’on hoog niveau was het niet echt in dje Giro . Dumoulin was in de tour beter dan de giro en Froome moest 18 dagen op zaak gaan naar zijn topvorm. Pozzovivo was in de meeste bergritten dan Dumoulin. Dat zegt genoeg. Carapaz was ook op da niveau, maar is dit jaar nog beter. Lopez die na 1 week op 4 minuten staat komt nog op het podium zonder echt veel indruk te maken. Pinot was ook in 2017 en in de vuelta van 18 beter, maar valt alleen van het podium omdat hij last had van uitdrogingen

Secondant 29 mei 2019 om 09:53

Het moet mogelijk zijn. Ze moeten de etappe van Zaterdag zo zwaar maken, dat het voor Movistar moeilijk wordt. Zorgen dat er geen mannen van Movistar in de kopgroep terecht komen, zelfs als dat betekend dat er geen vlucht wegkomt. Tempo zo hoog leggen, zodat Carapaz wellicht alleen nog met Landa op de slotklim aankomt, in een groepje van 8-10 man. Dan een man-tegen-man gevecht. Enige kans van slagen in mijn ogen.

Nibali verdiend deze Giro-zege. Valt veel aan en is overal misschien wel de sterkste. Staat nu enkel achter door het gepoker met Roglic, dat is hem ook aan te rekenen.

MichielH 29 mei 2019 om 10:00

Nibali zal toch ook nog tijd moeten winnen op Roglic. Natuurlijk bestaat de kans dat er vandaag of zaterdag nog tijd gewonnen kan worden op hem, maar dat is ook allerminst zeker.

vanSpringel 29 mei 2019 om 10:35

Dat hoopt Movistar voor Bahrein Merida ook, verwacht ik. Wordt spannend de laatste dagen. Wanneer de kopmannen gevrijwaard blijven van pech en ziekte, dan zie ik de strijd de komende dagen met heel veel belangstelling tegemoet.

Jean Dumas 29 mei 2019 om 10:51

Nibali was wel een stuk sterker dan verwacht op de Mortirolo, meer dan op grond van de laatste drie jaar getoond in de grote ronden. Bluf kan het niet zijn op die berg, maar Nibali probeert wel de tegenstand op mentaal vlak te breken.

Wielrennertje 29 mei 2019 om 10:53

Zo’n grote mentale klap zal Carapaz gisteren niet hebben gekregen. Nibali zat op max 20 seconden voor Carapaz, terwijl laatst genoemde bijna de hele tijd 2 ploegmaats bij zich had zitten.

goldfinger 29 mei 2019 om 11:07

Goh, in de Vuelta van 2017 was hij ook dik in orde. En in de Tour van 2018 volgens mij ook, mocht hij niet op Alpe d’Huez uit de koers gecrasht zijn.

Wheely 29 mei 2019 om 11:04

Hopelijk niet letterlijk, dan zou ik maar uit zijn buurt blijven.

Pleistervocht 29 mei 2019 om 11:18

Slongo is kennelijk Nibali's go-to-guy voor het vuile verbale werk. Trash-talk extravaganza al de hele ronde vanuit het kamp-Nibali, telkens gericht op wie (achtereenvolgens Yates, Roglic en nu Carapaz) op dat moment wordt ingeschat als meest serieuze concurrent.

Best genieten, al hoop ik á la Dumoulin wel dat Nibbels uiteindelijk zelf van het podium dondert.

Komi 29 mei 2019 om 11:18

Wat heerlijk om zo’n coureur als nibali te hebben! Altijd voor de winst gaan! Carapaz lijkt een taaie, en was vorig jaar ook sterk genoeg in de derde week. Maar nu als man in het roze misschien meer druk op zijn schouders.

vincenzo 29 mei 2019 om 11:31

Vraag is ook wat de regen en koude van gisteren en vandaag voor invloed gaat hebben op elke renner. Niet iedereen is daar in gelijke mate tegen opgewassen. Het afzien van gisteren kan er bij sommigen flink inhakken en meer vragen van het herstel. Carapaz was kilometers lang aan het haspelen met zijn jasje, maar werd wel goed ingepakt direct na de finish (in tegenstelling tot de nog steeds klappertanderende Ciconne). Nibali leek van de koude geen last te hebben.

Viktrodriguez 29 mei 2019 om 12:13

Nibali laat over het algemeen wel vaker zien toch wel redelijk goed tegen de kou te kunnen.

Chris Van Uden 29 mei 2019 om 11:31

Ik verwacht dat Movistar dit niet meer uit handen geeft. Zowel Landa als Carapaz maken een goede indruk.

west 29 mei 2019 om 11:50

Apart dat een coach (geen ploegleider) even uitwijdt over ploegtactiek. Helemaal in de eerste persoon meervoud…

Romāns Vainšteins 29 mei 2019 om 12:19

Nibali is gegarandeerd taaier, slecht weer en het gaat spannend worden.

girardengo 29 mei 2019 om 12:46

Zoals zo vaak is Nibali degene die de spanning er in houdt in de laatste week.

Team Spaak 29 mei 2019 om 13:31

Vreemde uitspraak over de aanval van Froome idd.
Net of het niveau toen lager lag dan dit jaar. Lijkt mij juist andersom!

De aanval van Froome vorig jaar kan denk ik weggezet worden als ‘buitenaardse prestatie’. Zo’n voorsprong bij elkaar fietsen en houden en dan lachend over de streep. Helaas bleken de laatste 999 buitenaardse prestaties in de wielrennerij mogelijk gemaakt door doping. Waardoor de kans dat Froome dat kunstje van vorig jaar schoon heeft geklaard ongeveer 1 op 1000 is…

De aanval van Nibali van gister maakt mij dan weer voorzichtig hoopgevend dat de sport daadwerkelijk schoner wordt. Er is niet meer iemand die lachend naar boven rijdt en de rest laat staan. Een gat slaan en vervolgens een tijd blijven hangen op dezelfde voorsprong en dan net voor de top toch weer bijgehaald worden. Vermoeidheid zien!

Zou mij niets verbazen als Carapaz nog een inzinking krijgt á la Yates vorig jaar en dat de ervaring en constantheid van Nibali in een grote ronde komt bovendrijven en de haai de bloemen opvreet.

Samlambeej 29 mei 2019 om 15:06

Dat hoofd van die Carthy

Jacco van Stierop 29 mei 2019 om 16:03

De laatste foto van dit artikel is misschien nog mooier:
https://www.wielerflits.nl/nieuws/giro-2019-ciccone-krijgt-loon-naar-werken-roglic-grote-verliezer/

Headlines

Materiaalzone

Populair