Bahrain Merida rondt met Rohan Dennis volgende transfer af

Bahrain Merida rondt met Rohan Dennis volgende transfer af

foto: Sirotti

donderdag 9 augustus 2018 om 09:33

Bahrain Merida blijft zijn ploeg maar versterken voor aankomend seizoen. Na het eerdere vastleggen van Dylan Teuns, Damiano Caruso en de Duitse tandem Phil Bauhaus-Marcel Sieberg, maakt ook Rohan Dennis de overstap naar de ploeg uit het Midden-Oosten. De Australiër – die komt van BMC – tekent een contract voor twee seizoenen.

Hiermee komt er een einde aan een ruim vier jaar durende samenwerking met BMC. Hij stapte in het najaar van 2014 over van Garmin Sharp. In dienst van de Amerikaanse formatie ontwikkelde Dennis zich tot een van ’s werelds beste tijdrijders.

Zo won hij tijdritten in de Tour of California, Tirreno-Adriatico en de Ronde van Zwitserland. Daarnaast ontpopte hij zich tot een proloogspecialist. Zo won hij in 2015 in Utrecht de proloog van de Tour de France, waardoor hij ook één dag de gele trui mocht dragen. Dit seizoen won hij onder meer de individuele tijdrit in de Giro d’Italia.

Teammanager Copeland: “Geloven in hem als ronderenner”
Dat Dennis meer kan dan alleen maar tijdrijden, liet hij zien met eindzeges in de Tour of Alberta, Tour Down Under en de USA Pro Challenge. Hij hoopt zich bij Bahrain Merida nog verder te ontwikkelen als ronderenner. “We geloven in zijn kwaliteiten als ronderenner, en we willen hier ook in investeren”, aldus teammanager Brent Copeland.

Dit jaar probeerde de 28-jarige Dennis een klassement te rijden in de Giro. Hij stond na 18 etappes nog op een zevende plaats in het klassement, maar vond in de laatste twee bergritten zijn Waterloo. Hierdoor moest hij genoegen nemen met een zestiende plaats in de eindstand, op ruim 56 minuten van eindwinnaar Chris Froome.

Dit artikel delen:

31 Reacties

baswallet 9 augustus 2018 om 14:16

Ik neem aan dat ze alle aankondigingen door de oortjes in 3 talen doen, zoals in een vliegtuig, anders snapt de helft er geen zak van. Zal ook wel gezellig zijn tijdens het ontbijt. Italiaanse tafel, Spaanse tafel, Engelse tafel + Dr Pozzo. Nog wat russen erbij en ze zijn net zo onhandelbaar als Astana.

bommie 9 augustus 2018 om 14:32

@secondant en @jdijkhof: het is Teuns. Theuns met een h rijdt bij Sunweb.

Sonsbach Allstars 9 augustus 2018 om 15:44

@baswallet
Een taal hebben ze daar niet nodig; money talks!

Verweggistan 9 augustus 2018 om 19:30

Bij Bahrain kunnen ze wel wat ruimte maken. Pellizotti stopt, Visconti schijnt naar Wilier te gaan, Bozic is ook al 38, en als Merida het niet erg vindt kunnen ze ook Wang en Feng laten gaan. Per is nog jong, maar laat het ook niet echt zien.

Covadonga 9 augustus 2018 om 20:07

Zo, die zijn goed bezig. Sterke ploeg met veel kanshebbers in de rondes.

Mwielerfan 9 augustus 2018 om 21:34

Giro werd door iedereen als uitzonderlijk zwaar benoemd en ook weinig tt. Denk dat hij meeste andere jaren meer kans op top 10 klassement had gehad.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair