Bahrain Merida: “Nibali is in topvorm, we hopen dat iemand wegzakt”

maandag 27 mei 2019 om 14:24
Bahrain Merida: “Nibali is in topvorm, we hopen dat iemand wegzakt”

foto: Cor Vos

Paolo Slongo ziet dat zijn pupil Vincenzo Nibali in topvorm verkeert in de Giro d’Italia. De trainer van de Italiaan bij Bahrain Merida denkt dat Nibali zijn huidige niveau kan vasthouden. “We hopen dat iemand anders wegzakt”, vertelt hij tegen La Gazzetta dello Sport.

“We verwachten zelf ons niveau te behouden. Carapaz is de meest geduchte rivaal. Hij kreeg veel voorsprong en profiteerde daarvan. Roglic kan een beetje aangeslagen zijn”, zegt Slongo over de concurrenten van Nibali in het klassement. Hij doelt bij de Sloveen op zijn valpartij in de zondagrit en de tijdwinst op de renner van Jumbo-Visma. “Hij heeft daar nog wel de schade beperkt.”

Regelmaat
Slongo kijkt ook nog verder in het klassement, waarbij hij vooral kijkt naar de kracht van Movistar. Zo staat Mikel Landa op plek vijf. “Hij bevindt zich in een ongemakkelijke situatie, want zijn ploeggenoot rijdt in het roze en hij kan geen verwarring creëren. Hij kan wel van ver aanvallen, want Movistar heeft een heel solide ploeg”, vindt Slongo. “Het niveau van de kopmannen is erg hoog. We zullen er elke dag voor gaan en hopen dat iemand terugvalt. We rekenen op de regelmaat van Vincenzo, in plaats van een aanval zoals Froome vorig jaar.”

Vooral door constant te blijven rijden denkt Bahrain Merida deze Giro te kunnen winnen. “Dat is onze grootste hoop. Misschien raakt iemand anders erg vermoeid en valt hij weg”, zegt de trainer van Nibali. “Zijn cijfers zijn ook goed. Hij is in topvorm en kan nu niet beter.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Scibby 27 mei 2019 om 14:35

Hoop zo dat roglic in ieder geval hoger in het klassement komt dan Nibali.

Polleke 27 mei 2019 om 14:41

Hopen lijkt me niet de beste strategie om alsnog de Giro te winnen…

Jean Dumas 27 mei 2019 om 14:47

Als ie niet beter kan moeten twee mannen voor hem wegvallen.

Teejay 27 mei 2019 om 14:48

Ik moet zeggen dat ik Nibali en Carapaz sterker vind dan Roglic de laatste dagen. Al ben ik niet meer echt fan van Nibali met al zijn streken en fratsen de laatste Jaren maar is wel meer ervaren dan Rogla.

KnightBiker 27 mei 2019 om 14:50

Bij de huidige stand is Roglic nog steeds favoriet… de glans van onoverwinnelijkheid is een er een beetje vanaf maar iets zegt mij dat Roglic ook nog wel iets in gedachten heeft.
Nibali moet hoe dan ook nog iets uit de hoge hoed toveren, en als het puur op bergop fietsen gaat lijkt mij dat tegen Carapaz onwaarschijnlijk.
(de afdaling van de Mortirolo is echter best vervelend, daar kan hij toeslaan, en de Mortirolo is een lastige klim maar zeker makkelijker dan de Zoncolan, ik weet niet direct of het verschil daar bergop gemaakt gaat worden.)

jooprioolpijp 27 mei 2019 om 15:08

Dit klinkt een beetje hoe ik Nibali vaak in grote rondes zie: heel goed, maar nooit zo goed dat hij het kan winnen als de concurrentie ook in topvorm is en blijft. Al ben ik geen fan van de man, ik moet hem nageven dat hij er alles aan doet en voor leven in de brouwerij zorgt.

SprintMaster 27 mei 2019 om 15:09

Paar dagen geleden was hij volgens eigen zeggen nog niet zo goed. Heel apart.

Emergo 27 mei 2019 om 15:24

Hoezo apart, hoe vaak gebeurt het niet dat een renner aan het begin van een etappe niet lekker draait en er uiteindelijk goed doorheen komt. Dat “heel apart” noemen is weer zo’n typisch insinuerende opmerking.

Sajarano 27 mei 2019 om 15:25

Hopen dat die sluwe gehaaide maffioos zichzelf nog een keer enorm tegenkomt, maar dat zal wel niet gebeuren. TJV, verzin een list!

Jungle Man 27 mei 2019 om 15:33

Gezien het feit dat Nibali altijd wel voor strijd en sensatie zorgt, bijv. zijn winst in MSR verleden jaar, gun ik het hem wel. Hij is iig geen klever.

Maar ook Landa /Carapaz en Lopez zie ik graag winnen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair