Bahrain Merida doet er alles aan om Van Aert in te lijven

Door , dinsdag 26 juni 2018 om 13:18
Bahrain Merida doet er alles aan om Van Aert in te lijven

foto: Sirotti

Bahrain Merida heeft een officieel bod uitgebracht op Wout van Aert. De Belgische wereldkampioen veldrijden, die nog een contract voor 2019 heeft met Veranda’s Willems-Crelan, maakt binnen twee weken een beslissing waar zijn toekomst ligt.


“We hebben alles concreet gemaakt wat we kunnen doen om hem aan boord te krijgen”, vertelt de ploegbaas van Bahrain Merida, Brent Copeland, aan Cyclingnews. “We werken eraan hem in het team te krijgen. Ik heb er vertrouwen in, gezien de manier waarop de dingen tot nu toe zijn gegaan, maar dat is puur gevoel.”

Een andere optie voor Van Aert is om te blijven bij zijn huidige team, Veranda’s Willems-Crelan. De Belgische ploeg heeft Carrefour op het oog als extra geldschieter, om Van Aert te kunnen blijven betalen. Copeland: “Normaal gesproken respecteren we zijn contract. We willen dit op een eerlijke manier doen.”

Toch denkt de Zuid-Afrikaanse algemeen directeur dat hij kiest voor een wegcarrière. “Ik weet dat hij naar een WorldTour-team wil, zelfs als de cross hem meer geld kan bieden. Maar het zou ook pas in 2020 kunnen gebeuren.”

Bauhaus en Dennis
Bahrain Merida is al druk bezig met volgend seizoen. Volgens Cyclingnews is Phil Bauhaus al akkoord en wordt de overgang van Rohan Dennis later deze zomer bekendgemaakt. Ook het contract met Vincenzo Nibali, dat afloopt in 2019, staat op het punt verlengd te worden tot na de Olympische Spelen van 2020.

[poll id=”831″]

Dit artikel delen:

52 Reacties

Polleke 27 juni 2018 om 09:02

Wva aan de doping!!! Maar het was voor zijn haar…

EddyB1958 28 juni 2018 om 07:44

Op Wielerkrant.be,is nu te lezen ,dat er naast Bahrein ook belangstelling is van Trek,QS,Jumbo en … Katusha.
Ik blijf bij het laatste team voor Wout en ook voor Greg Van Avermaet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.