Baanwielrenner Teun Mulder stopt ermee

Baanwielrenner Teun Mulder stopt ermee

foto: © Orange Pictures / Ronald Hoogendoorn

woensdag 28 december 2016 om 17:08

Teun Mulder stopt met zijn topsportcarrière. Dat laat de 35-jarige baanwielrenner weten op zijn eigen website. Mulder won brons op de keirin tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

“Ik heb in 2004, 2008 en 2012 meegedaan aan de Olympische Spelen en in 2008 hadden we een goede kans op een medaille op het onderdeel teamsprint. Helaas lukte dat niet, bij sport heb je immers geen garanties. Theo Bos besloot daarna verder te gaan op de weg en Tim Veldt koos voor de baan duuronderdelen. Ik bleef de sprintonderdelen trouw en besloot mij helemaal te richten op de Olympische Spelen in Londen”, aldus Mulder, die uiteindelijk op de keirin naar brons sprintte.

Wereldkampioen
Daarnaast wist Mulder drie keer wereldkampioen te worden. Dat deed de renner uit Gelderland twee keer op de kilometer (2008 en 2010) en één keer op het onderdeel keirin (2005). Tevens is hij meervoudig Nederlands kampioen op verschillende baandisciplines.

Zijn carrière sluit Mulder af met paralympisch goud op de baan. Samen met de visueel beperkte Tristan Bangma won Mulder – als piloot – de kilometer in Rio de Janeiro. “Het is geweldig dat ik mijn carrière op mijn hoogtepunt kan afsluiten”, zegt hij. “Als toetje ben ik ook nog eens Ridder in de Orde van Oranje Nassau geworden. De puzzel is helemaal compleet. Het is een carrière van vele hoogtepunten en uiteraard ook een paar dieptepunten, maar die geven de behaalde titels juist wat extra glans.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

girardengo 28 december 2016 om 21:58

Hij heeft een mooie wielercarrière gehad.

Il Cavaliere 28 december 2016 om 22:19

Held.

Hoebele 29 december 2016 om 11:31

Brons in Londen, Goud in Rio, drie wereldtitels. Kunnen er niet veel zeggen.

Headlines

Materiaalzone

Populair