Fausto Coppi, Daria Shmeleva, NK Derny

maandag 9 december 2019 om 11:00
Fausto Coppi, Daria Shmeleva, NK Derny

foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Fausto Coppi, Daria Shmeleva, Philip Heijnen en Marit Raaijmakers.

Gele trui Fausto Coppi brengt 20.000 euro op

Een gele trui van wielerlegende Fausto Coppi is op een veiling voor liefst 20.000 euro verkocht, schrijft Cyclist. De Italiaan droeg de wollen trui tijdens de Tour de France van 1952, waar hij zijn tweede en laatste eindzege veroverde. De relikwie werd via het Italiaanse veilinghuis Aste Bolaffi verkocht aan een anonieme koper, die er 20.000 euro voor betaalde. Truien van ‘Il Campionissimo’ zijn zeldzaam, vooral als ze in zo’n goede staat verkeren.


Baansprintster Daria Shmeleva breekt ribben

Daria Shmeleva heeft de Wereldbeker van Cambridge, Nieuw-Zeeland, noodgedwongen moeten besluiten in het ziekenhuis. Op het onderdeel Keirin kwam de viervoudige wereldkampioene ten val en brak daarbij zes ribben.

Vrijdag had Shmeleva al brons gepakt op de teamsprint en zaterdag greep ze nipt naast het podium op de individuele sprint, toen ze zondag opnieuw in actie kwam – ditmaal op de Keirin. Als eerste van haar heat plaatste ze zich voor de tweede ronde, maar daar ging het fout voor de 25-jarige Russin. Ze kwam ten val en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werden zes gebroken ribben vastgesteld.

Shmeleva moet nu volledige rust houden en mag ook niet vliegen, in verband met mogelijke schade aan de longen. Haar deelname aan het WK over een kleine drie maanden in Berlijn is nog een vraagteken. Ze veroverde al vier wereldtitels. Drie jaar geleden pakte ze haar eerste titel op de teamsprint. In 2017 was ze weer succesvol op de teamsprint en pakte ze ook op de 500 meter tijdrit de titel. Afgelopen jaar was ze opnieuw de beste op de 500 meter tijdrit.


Heijnen en Raaijmakers pakken dernytitels

Philip Heijnen is Nederlands kampioen Derny geworden. In Apeldoorn bleef hij met gangmaker Peter Mohlmann Reinier Honig en Maikel Zijlaard voor in de uitslag. “Ik realiseer het me nog nauwelijks. Ik wist wel dat ik goed in vorm was, maar ging pas echt in de winst geloven op het moment dat Zijlaard af moest haken. Ik moest nog wel de aanval van Reinier Honig afslaan, maar toen dat lukte, wist ik dat ik de wedstrijd gewoon moest uitrijden.”

Bij de vrouwen veroverde Marit Raaijmakers het goud én de rood-wit-blauwe trui. De renster van Parkhotel Valkenburg volgt Tessa Dijksman op de erelijst op.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone