Baanrenner Tim Veldt hangt fiets aan de wilgen

vrijdag 11 november 2016 om 13:16
Baanrenner Tim Veldt hangt fiets aan de wilgen

Foto: Sirotti

Baanwielrenner Tim Veldt stopt met koersen. De 32-jarige renner kwam voor het laatst in actie op het hoogste niveau tijdens de Olympische Spelen in Rio. Dat meldt de KNWU.

Na afloop van de Spelen – na Athene, Peking en Londen overigens al de vierde waarop Veldt in zijn carrière in actie kwam – hakte Veldt de knoop door. De Nederlander had het gevoel zich niet meer verder te kunnen ontwikkelen in de baansport. “Binnen het wielrennen heb ik al een aantal keer mijn aandacht verlegd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zo heb ik in 2008 na de Olympische Spelen in Peking besloten mezelf om te scholen van sprinter tot duurrenner. Maar nu wil ik wel inzetten op een nieuwe carrière.”

Wat die nieuwe carrière juist inhoudt, kan Veldt nog niet zeggen. “Op dit moment ben ik me vooral aan het oriënteren en sta open voor veel nieuwe dingen, toch wil ik graag op de een of andere manier in de sportwereld betrokken blijven.”

Veldt blonk voornamelijk uit in de ploegenachtervolging en het omnium. Zo behaalde hij op het WK baanwielrennen onder andere een zilveren en bronzen medaille in het omnium.

Dit artikel delen:

2 Reacties

lnnrt 11 november 2016 om 14:22

Tim Veldt heeft denk ik meer buiten gereden dan menigeen.

edgarpiet 11 november 2016 om 14:54

Vandaar dat het contract voor Wolff uitblijft

Materiaalzone

Populair