Baanploeg BEAT wil ritme hervinden in eerste Wereldbeker

woensdag 17 oktober 2018 om 14:21
Baanploeg BEAT wil ritme hervinden in eerste Wereldbeker

foto: BEAT Cycling Club

De eerste wereldbekerwedstrijd staat voor BEAT in het teken van aftasten en terug in het ritme komen. Zo trok de ploeg onlangs Laurine van Riessen en Nicky Degrendele aan, waardoor het aantal pistiers groeide naar vijf. Ook rijdt BEAT tijdens de opener in Saint-Quentin-en-Yvelines nog niet de teamsprint, omdat starter Roy van den Berg uitkomt voor de KNWU-selectie.

“Roy van den Berg rijdt mee in de trein van de KNWU-selectie, als onderdeel van het kwalificatieproject voor de Olympische Spelen”, licht Tim Veldt, coach van de BEAT-baanploeg, toe in een perscommuniqué. “Roy heeft zich na het WK in Apeldoorn heel sterk opgewerkt en een plek in de nationale teamsprintselectie afgedwongen.”

Ook Laurine van Riessen rijdt tijdens de Wereldbeker van Saint-Quentin-en-Yvelines met de nationale selectie, net als Nicky Degrendele die te zien zal zijn in het shirt van België. Het was voor Degrendele nog niet mogelijk om in Parijs voor BEAT uit te komen, omdat op het moment van inschrijving de overeenkomst met BEAT nog niet was getekend.

Bos en Büchli
Theo Bos en Matthijs Büchli zullen wel te bewonderen zijn in de kleuren van BEAT. Bos rijdt de Keirin, terwijl Büchli aan het sprinttoernooi deelneemt. Beide sprinters deden de afgelopen tijd met name ritme op met de Keirin in Japan. “Het zal zeker even schakelen worden naar de Europese koersen, maar we hebben ambitie om mee te doen voor de prijzen”, aldus Veldt.


WielerFlits komt dit seizoen met voorbeschouwingen op de wereldbekers in het baanwielrennen. De eerste is reeds verschenen, met een vooruitblik op de WB van Saint-Quentin-en-Yvelines.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone