Lars Boom, Tour de l’Avenir, André Greipel

zondag 26 augustus 2018 om 20:00
Lars Boom, Tour de l’Avenir, André Greipel

foto: Marcel Koch

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de weersomstandigheden in Zuid-Frankrijk, de gezondheid van André Greipel en de sanitaire stop van Lars Boom, die viral gaat.

Lars Boom heeft hoge nood

Enkele toeschouwers in de Vuelta a España waren vandaag zo vrij om het toilet van hun camper even af te staan aan Lars Boom. Op een video is te zien dat de Nederlander van LottoNL-Jumbo zijn dure Bianchi even aan de kant heeft gezet voor een sanitaire stop. Even later komt hij opgelucht de camper uitgelopen, waarna – wellicht – de eigenaar hem nog even helpt met het aantrekken van zijn koerspakje. Het filmpje is al een echte hit op internet met ruim 50.000 views.


André Greipel ziek

André Greipel zal de hernieuwde Deutschland Tour verlaten zonder ritzege. De 36-jarige sprinter stapt uit de wedstrijd vanwege een keelontsteking, zo laat zijn ploeg Lotto Soudal weten. Een zesde plek in de openingsrit naar Bonn was de beste klassering voor de Duitser in deze rittenkoers.


Col de l’Iseran geschrapt

In het parcours van de slotrit van de Tour de l’Avenir was vandaag de beklimming van de Col de l’Iseran opgenomen. De organisatie laat echter weten dat vanwege de weersomstandigheden de beklimming geschrapt is. Naar verluidt lag er ijs op de weg. De wedstrijd wordt nu 35 kilometer verder omstreeks 11:20 in gang geschoten.

Dit artikel delen:

2 Reacties

KnightBiker 26 augustus 2018 om 10:00

edit wf: bedankt, aangepast

Mooie_Mario 26 augustus 2018 om 20:11

Boom mag morgen in ieder geval starten nadat hij buiten de tijd binnen kwam.