Australische mannen veroveren goud op ploegenachtervolging

vrijdag 13 december 2019 om 13:01
Australische mannen veroveren goud op ploegenachtervolging

foto: Cor Vos (archief)

Sam Welsford, Leigh Howard, Kelland O’Brien en Alexander Porter hebben voor eigen volk de gouden medaille veroverd op de ploegenachtervolging. De Australiërs waren in de finale van de wereldbekermanche in Brisbane te sterk voor Nieuw-Zeeland. De bronzen medaille ging dan weer naar Zwitserland.

De twee Oceanische landen maakten indruk in de eerste ronde door slechts twee tienden boven het wereldrecord (3:48,012, gerealiseerd door de Australiërs) te zitten. In de finale kwamen beide landen niet in de buurt van de magische tijd, maar de 3:49,776 van Australië bleek ruim voldoende voor het goud.

De vrouwen streden vandaag ook voor de medailles op de ploegenachtervolging. De winst ging ook hier naar Australië: Georgia Baker, Ashlee Ankudinoff, Alexandra Manly en Maeve Plouffe waren nipt sneller dan de Nieuw-Zeelandse dames. In de ‘bronzen-finale’ bleek Canada een stuk sneller dan de Verenigde-Staten.

Er werden vandaag niet alleen medailles verdeeld op de ploegenachtervolging. Op de teamsprint zagen we de Japanse sprinters zegevieren, voor Polen en Nieuw-Zeeland. Bij de vrouwen was het bingo voor het Poolse sprintduo Marlena Karwacka en Urszula Los. De Russische dames pakten het zilver, brons was er voor Australië.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone