Australiërs kloppen Wiggins en co. in ploegenachtervolging

donderdag 3 maart 2016 om 22:25
Australiërs kloppen Wiggins en co. in ploegenachtervolging

Foto: UCI

Groot-Brittannië is er op het WK Baanwielrennen niet in geslaagd de gouden medaille te veroveren op het onderdeel ploegenachtervolging. De door Bradley Wiggins aangevoerde Britse ploeg moest in een zinderende finale tegen Australië het onderspit delven.

De Australiërs Michael Hepburn, Sam Welsford en Callum en Miles Scotson waren met een tijd van 3:52.727 de Britten te snel af. De bronzen plak ging naar Denemarken. Lasse Norman Hansen, Niklas Larsen, Frederik Madsen en Casper Von Folsach lieten Italië (met o.a. Elia Viviani), Rusland en Duitsland achter zich. Nederland (Roy Eefting, Wim Stroetinga, Joost van der Burg en Jan-Willem van Schip) eindigde op een achtste plaats.

Wiggins: “In Rio pakken we goud”
“Ik heb gemengde gevoelens”, vertelde Wiggins volgens Cyclingnews na afloop. “Vooralsnog ben ik vooral ontdaan”, geeft hij aan. “Maar complimenten voor de Australiërs. Ze missen twee sterke renners en ze kunnen nog steeds een prestatie van wereldformaat neerzetten.”

Wiggins aast op sportieve revanche. “Ik denk dat we in Rio als eerste de finish passeren”, kondigt hij aan. “Dat is waar het uiteindelijk om gaan. We hadden de wereldtitel kunnen pakken, maar hier zullen we mee moeten leven. We waren hier om te winnen en wisten dat er een dergelijke tijd neergezet moest worden. Wij slaagden daar niet in en zij wel. Nu moeten we terug naar de tekentafel.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

vanSpringel 4 maart 2016 om 09:16

Down Under ? Down is up !

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair