Australiër Yates wint slotrit in Thailand, eindzege voor Gidich

donderdag 6 april 2017 om 10:22
Australiër Yates wint slotrit in Thailand, eindzege voor Gidich

Theo Yates heeft de slotetappe van de Ronde van Thailand op zijn naam geschreven. De 22-jarige Australiër van het Drapac Pat’s Veg Holistic Development Team won in Chiangmai na een rit van 135,6 kilometer de massasprint. Yevgeniy Gidich behield ondanks een derde plaats van concurrent Guangtong Ma zijn leiderstrui.

De Chinees kwam dankzij de bonificatieseconden in het algemeen klassement op twee seconden, maar dat was niet genoeg om Gidich op de slotdag te onttronen. De 20-jarige Kazach mag zich daarom eindwinnaar noemen. Hij volgt op de erelijst de Australiër Ben Hill op.

Marc de Maar was in Thailand de enige Nederlander aan de start. Zijn naam is in het eindklassement terug te vinden op de 49e plaats.

Dit artikel delen:

5 Reacties

RikkyG 6 april 2017 om 10:39

Marc de Maar 49e in het eindklassement. Zal wel hard gewerkt hebben voor zijn kopmannen Ma & Zhao die respectievelijk 2e en 4e worden in de eindstand.
Verder opvallend dat de Iraniers met o.a. Pourseyedi hier niet aan de bak komen (iets met toverketel). En natuurlijk het slechte rijden van Boonratanathanakorn in eigen land.

AZH 6 april 2017 om 10:51

@RikkyG: echt een uitdagende etappe met finish boven zat er voor Pourseyedi ook niet echt bij

Omhoog73 6 april 2017 om 11:09

Verre neef van Simon and Adam? ;)

Turtlehead 6 april 2017 om 13:22

@Rikky: bonuspunten voor het vermijden van typefouten in de laatste regel :)

Leukefans 6 april 2017 om 14:49

@RikkyG
Denk ook dat het door gebrek aan klimmen kwam in deze ronde, want normaal doen de Iraniërs het toch net wel goed in alle koersen in Azië?
Of het dus iets met (het ontbreken van) doping te maken heeft betwijfel ik wat, net als dat ik het wat gemakkelijk vind om te stellen dat alle Iraniërs doping zouden gebruiken.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone