Atsushi Oka opent Tour of Japan met zege, Raymond Kreder vierde

zondag 19 mei 2019 om 08:25
Atsushi Oka opent Tour of Japan met zege, Raymond Kreder vierde

foto: Cor Vos

Atsushi Oka is de 22e editie van de Tour of Japan uitstekend begonnen. De 23-jarige thuisrenner wist de snelste tijd te realiseren in de 2,6 kilometer korte proloog. Oka versloeg zijn landgenoot Kazushige Kuboki en de Venezolaan Orluis Aular. Raymond Kreder finishte als vierde.

Voor Ota is het de eerste zege uit zijn nog jonge carrière. De Japanner werd eerder dit jaar al vierde in de Tour de Tochigi, gewonnen door Kreder. Ditmaal waren de rollen dus omgedraaid, al duurt de Tour of Japan nog één week. Morgen koersen de renners over een afstand van 105 kilometer van en naar Kyoto.

Vorig jaar werd de Tour of Japan gewonnen door de Spanjaard Marcos García. De 32-jarige klimmer hoopt zijn titel te verdedigen, maar er zijn meer kapers op de kust. Zo is het uitkijken naar Chris Harper en Hernan Aguirre, uitkomend voor respectievelijk BridgeLane en Interpro Cycling Academy.

De achtdaagse rittenkoers kent ook dit jaar weer een ultrakorte etappe met aankomst op de beruchte Mount Fuji. Op de slotdag zullen de renners dan weer finishen in miljoenenstad Tokio.

Dit artikel delen:

1 Reactie

BenderBeach 19 mei 2019 om 10:54

Zou toch mooi zijn als dit rondje de toppers kan overhalen, met Mount Fuji en aankomst in Tokio levert dat mooie sport op

0

Headlines

Populair

Materiaalzone